5 különleges pesto, amik mindent feldobnak a frissen főtt tésztáktól a grillhúsokig

Ezen a héten pestókat készítettünk, amiket leginkább azért szeretünk, mert a húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. És ha ez még nem lenne elég, ezekkel az egyszerű receptekkel minimális konyhai rutinnal is friss, egyszerű olasz hozzávalót dobhatsz össze alig öt perc alatt.

A jó pestóhoz nem is nagyon kell más, csak egy nagy adag parmezán, fenyőmag, friss bazsalikom és pár kanál extraszűz olívaolaj. Ízlés szerint variálhatod, ahogy szeretnéd, ám a legjobb, ha nem állsz meg a bazsalikomos alapnál, ugyanis nemcsak azzal készülhet, hanem reteklevélből vagy akár rukkolából is.

Nem csak arra jó ez a fogás, hogy megments vele egy adag kidobásra szánt reteklevelet, hiszen valóban finom és aromás pesto készülhet belőle, ami akár egy pirítós tetején is tökéletes.

Ha a zöld változatot szeretitek, jó eséllyel ez is ízleni fog, ráadásul mindenre alkalmas, amire a testvére. A vörös pesto klassz ötlet akkor, ha egy kicsit feldobnád az otthoni menüt, de nincs túl sok időd dolgozni a különlegességekkel.

Érdemes a füstös pestónak is adni egy esélyt, mert nagyon klasszul életre kelti a grillezett cukkinit, padlizsánt és paradicsomokat.

Ha elkészültél a rukkolapestóval, kanalazd egy forró, grillezett haloumi sajt tetejére, és tálald egy kis fahéjjal és sóval ízesített sült paradicsomszeletekkel. 

Ha végiggondolnánk, hogy mit is nevezhetünk pontosan pestónak, ezt az isteni, fehér kulimászt biztosan megfosztanánk a nevétől, de a definíciók helyett érdemesebb azzal foglalkoznunk, hogy elkészítsük.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek