Van otthon egy kis tonhal? Akkor már mehet is ebbe a paradicsomos rakott tésztába!

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Egy adag friss vagy konzervtonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.

Dupla adagban is készülhet.
Dupla adagban is készülhet.mtreasure

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre durumpenne megfőzve
  • 4 közepes darab friss paradicsom meghámozva és felkockázva
  • 1 adag paradicsomkonzerv
  • ízlés szerint oregánó, bazsalikom és kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 bögre ementáli sajt lereszelve
  • 0.5 bögre parmezán lereszelve
  • 10 deka mozzarellakarika
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 kisebb doboz konzervtonhal lecsöpögtetve
  • 0.5 bögre zöld olívabogyó
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Adj néhány percet a forró vajban a fokhagymának, majd mehet hozzá a paradicsomszósz, a friss paradicsomok, olívabogyó, a fűszerek, ízesítők és a hal is. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a keverékben a tésztát, öntsd át egy jénaiba, és szórd a sajtokat a tetejére. Süsd negyedórán át, amíg a sajt megpirul, és ha langyosra hűlt, végül az egészet szórd meg a parmezánnal. 

Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv? Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ha pizzát ennél, de kerülnéd szénhidrátokat, készítsd el ezeket az olaszos csirkecombokat!

A pizza hangulatában, jó sok fűszeres paradicsommal és egy vagon sajttal készült ez a fogás, ami még a sokszor elég unalmas cukkinitészta tetején is remekül működik.

2021. március10., 10:24

Olívás-articsókás csirke olasz hangulatban

Egy nagy adag házi tészta és egy gyors, vajas pirítós mellett egyaránt remek ez a klassz fogás, amivel nyáron és a téli hónapokban is sikert arathatsz.

2021. július8., 10:44

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

2021. május23., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Fehérbab-tonhal saláta – egy nagy adag oregánóval lesz igazán egzotikus

Jó kis görögös hangulatú salátát hozunk, amiből annak szezonjában soha nem hagyjuk ki a friss kaprot sem. Még egy fogás, amitől nem kopogtat majd a délutáni kajakóma, mégis estig ellát elég energiával.

2021. március3., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek