Van otthon egy kis tonhal? Akkor már mehet is ebbe a paradicsomos rakott tésztába!

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Egy adag friss vagy konzervtonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.

Dupla adagban is készülhet.
Dupla adagban is készülhet.Fotó: mtreasure

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 bögre durumpenne megfőzve
  • 4 közepes darab friss paradicsom meghámozva és felkockázva
  • 1 adag paradicsomkonzerv
  • ízlés szerint oregánó, bazsalikom és kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 bögre ementáli sajt lereszelve
  • 0.5 bögre parmezán lereszelve
  • 10 deka mozzarellakarika
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 kisebb doboz konzervtonhal lecsöpögtetve
  • 0.5 bögre zöld olívabogyó
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Adj néhány percet a forró vajban a fokhagymának, majd mehet hozzá a paradicsomszósz, a friss paradicsomok, olívabogyó, a fűszerek, ízesítők és a hal is. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a keverékben a tésztát, öntsd át egy jénaiba, és szórd a sajtokat a tetejére. Süsd negyedórán át, amíg a sajt megpirul, és ha langyosra hűlt, végül az egészet szórd meg a parmezánnal. 

Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?
Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább »

Még több recept

Még egy egyszerű halas tipp: lazac sütőben édesburgonyával, citrommal és bazsalikommal

Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.

május15., 06:04

A csilis paradicsomlekvárt grillezett padlizsán és szárnyasok mellett szeretjük a legjobban

Ha szereted a különlegességeket, dobj össze ebből egy adagot, grillezz mellé padlizsánt, szórd meg fahéjjal, és kínáld egy kevés mazsolás bulgur mellé.

június4., 06:04

A házi készítésű tortillalapoknál nincs egyszerűbb kenyérhelyettesítő

Töltheted a jobb időkre félretett babkonzervből készült babraguval, avokádóval és tejföllel, de darált húsból, zöldségekkel is készíthetsz bele tölteléket, vagy sajttal összesütve kettőt belőle, egyszerű quesadilla lesz belőle.

március26., 06:00

Jöhet egy nagy adag olasz gnocchi ebédre? Mutatjuk az egyszerű alapreceptet!

Egy nagy adag parmezánnal is tökéletes, de készítheted tökkel, spenótosan, és keverheted paradicsomszósszal, sült baconkockákkal vagy sűrű, tejes mártásokkal is – a gnocchi jó alap minden olaszos ételhez és a legtöbb olyanhoz is, amihez tésztát használnál.

április9., 10:00

A gyömbér egészséges, és tökéletesen illik ebbe a házi narancslekvárba

Ez a dzsem van annyira univerzális, hogy a pácolt húsok mellett a pohárkrémekbe is jól illik. Nincs más dolgod, csak összedobni és kigondolni, hogy salátaöntetbe, vajas kekszek mellé vagy egy szelet piskóta tetejére kanalazod.

június3., 06:00

Gluténmentes zsemlék kelesztés nélkül

Pihe-puha és gyönyörű zsemlék egy óra alatt! Nem száraz, nincs mellékíze, és másnap is finom. Gluténmentes, tejmentes recept.

június2., 06:04

Mustra