Van otthon egy kis tonhal? Akkor már mehet is ebbe a paradicsomos rakott tésztába!

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Egy adag friss vagy konzervtonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.

Dupla adagban is készülhet.
Dupla adagban is készülhet.mtreasure

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre durumpenne megfőzve
  • 4 közepes darab friss paradicsom meghámozva és felkockázva
  • 1 adag paradicsomkonzerv
  • ízlés szerint oregánó, bazsalikom és kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 bögre ementáli sajt lereszelve
  • 0.5 bögre parmezán lereszelve
  • 10 deka mozzarellakarika
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 kisebb doboz konzervtonhal lecsöpögtetve
  • 0.5 bögre zöld olívabogyó
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Adj néhány percet a forró vajban a fokhagymának, majd mehet hozzá a paradicsomszósz, a friss paradicsomok, olívabogyó, a fűszerek, ízesítők és a hal is. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a keverékben a tésztát, öntsd át egy jénaiba, és szórd a sajtokat a tetejére. Süsd negyedórán át, amíg a sajt megpirul, és ha langyosra hűlt, végül az egészet szórd meg a parmezánnal. 

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?
Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Fűszeres, tonhalas tészta – friss paradicsommal lesz az igazi

Mediterrán hangulatban, jó sok rozmaringgal és oregánóval készítettük el ezt a fogást, amihez negyedóra sem kellett. Durumtésztával tálalva és sós lében eltett tonhallal készítve még egészségesebb változatát dobhatod össze.

2021. március7., 10:44

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

február23., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

február14., 06:24

Mustra