Ne spórolj a töltelékekkel! Leveles tészta sonkával, sajttal, juhtúróval és medvehagymával töltve

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik a bolti változatból is nagyon finomak.

Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.

A háromszög forma az egyik legegyszerűbb.
A háromszög forma az egyik legegyszerűbb.Fotó: vinicef

Hozzávalók:

  • 1 kisebb bögre felkockázott sült sonka
  • 0.5 bögre gouda sajt lereszelve (bármelyik kedvenceddel helyettesítheted)
  • 1 nagy evőkanál juhtúró
  • 1 kisebb csokor medvehagyma apróra vágva (néhány levél)
  • 1 nagyobb doboz natúr krémsajt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojássárgája
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverj el egymással minden hozzávalót (a tésztán kívül), majd sózd és borsozd a tölteléket ízlés szerint. A tésztát vágd tetszőleges alakúra, halmozd a közepére a tölteléket és zárd le villával a széleit. Kend meg a tojással, majd süsd 180 fokos sütőben legalább 25 percen át, az adagok méretétől függően. 

Sütiiskola: leveles tészta házilag
Sütiiskola: leveles tészta házilag

Hajtogatott leveles tészta házilag, a végeredmény remekül fagyasztható, és igazi büszkeségre ad okot!

Tovább »

Még több recept

Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

szeptember3., 06:04

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

szeptember25., 06:04

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

szeptember23., 06:08

Leveles tésztából is süthetsz fahéjas csigát – ezzel a narancsos mázzal még izgalmasabb lesz

Ha egy zacskó tésztád van otthon, kisebb csigák készülhetnek, de ha dupla adagban sütöd, akár nagyobbakat is összedobhatsz, ha az elkészült rúd köré egy újabbat tekersz sütés előtt.

április29., 06:00

Próbáltad már a sütőben elkészíteni a túrógombócokat?

Ha a gyümölcsökkel nem foglalkoznál, próbáld ki a kis adag mandulalikőrrel elkevert házi tejszínt vagy a vaníliás tejfölt a tetején.

június13., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.