Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.
Hozzávalók
- 1 kisebb bögre felkockázott sült sonka
- 0.5 bögre gouda sajt lereszelve (bármelyik kedvenceddel helyettesítheted)
- 1 nagy evőkanál juhtúró
- 1 kisebb csokor medvehagyma apróra vágva (néhány levél)
- 1 nagyobb doboz natúr krémsajt
- 1 csomag leveles tészta
- 1 darab tojássárgája
- ízlés szerint só és fehér bors
Elkészítés:
Keverj el egymással minden hozzávalót (a tésztán kívül), majd sózd és borsozd a tölteléket ízlés szerint. A tésztát vágd tetszőleges alakúra, halmozd a közepére a tölteléket és zárd le villával a széleit. Kend meg a tojással, majd süsd 180 fokos sütőben legalább 25 percen át, az adagok méretétől függően.