Két kedvencünk egy tányéron: karfiollal rakott tonhal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre. Ez az étel valóban finom, és ha nem számolod a kalóriákat, egy kis fokhagymás-petrezselymes tejföl is elfér a tetején. 

Langyosan tálald.
Langyosan tálald.porosolka

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 nagy fej karfiol rózsáira szedve, előfőzve
  • 70 deka tonhal felcsíkozva
  • ízlés szerint só, fehér bors, citromlé
  • 3 deci tejföl
  • 5 kisebb gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 deka vékonyra vágott mozzarellaszelet
Recept idők

Elkészítés:

Sózd, borsozd és locsold meg a halszeleteket, majd tedd félre egy kicsit. Tíz perc után forgasd egy kevés lisztbe és süsd 2-3 percen át a halat, majd rétegezd egy jénaiba a szeleteket a karfiollal és a fokhagymával elkevert tejföllel.

Adj az egésznek negyedórát a sütőben, utána tedd rá a sajtszeleteket, és azokkal együtt is kapjon még legalább 5 percet. Ha van otthon friss petrezselyem vagy snidling, ezekből szórj a tetejére, de szuper mellette a füstöltpaprika-por is. 

Isteni minimálfogás: tojásos, morzsás karfiol tejföllel és füstölt sajttal Isteni minimálfogás: tojásos, morzsás karfiol tejföllel és füstölt sajttal

Nem elég, hogy vega és egészséges, de karfiol és tojás van benne, amik mind garantálják, hogy ez a fogás nem nagyon hintáztatja majd a vércukorszinted.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Karfiolos-baconös tészta

Egy gyors tésztaétel, amiből nem hiányozhat az egészséges karfiol, és nálunk az erős paprika sem. Ha marad belőle másnap is, turbózd fel friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel, és tálald hideg tésztasalátaként.

2021. június12., 12:52

Ez a spenótos sült karfiol könnyű fogás az ünnepek utáni időszakban

Ha már túl vagy a karácsonyi tömegelésen, és egy kicsit alacsonyabb kalóriatartalmú fogásokban gondolkodsz, próbáld ki ezt a finomságot, ami egy klassz vajas pirítóssal jó kis vega vacsora lehet.

2020. december27., 06:04

Ezt a sült tojásos karfiolt most indiai hangulatban, csípősen készítettük el

Ki tudja, miért annyira remek étel a karfiol tojással, morzsával és egy kevés jó hideg tejföllel a tetején, de annyi biztos, hogy számos variációja akad, amikkel még izgalmas is maradhat egyszerű kedvencünk. Ez az indiai épp ilyen, csípősrajongóknak füstös csiliszósszal vagy Sirachával a tetején tálald. Egyszerűen tökéletes a tejföl tetején.

2021. március20., 12:52

A morzsás karfiol még finomabb lesz, ha az újhagyma zöldjét és petrezselymet is felhasználsz hozzá

Kedvencünk ezúttal tavaszi változatban készült, és annyira finom lett a zöldekkel, hogy legközelebb egy kis bögre zöldborsót is csempészünk majd a karfiolfalatok közé.

2021. április29., 10:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek