5 különleges fogás leveles tésztából

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik boltiból is nagyon finomak.

Ha eddig még csak darált hússal, sonkával, sajttal és pizzás töltelékkel készítetted, itt az ideje, hogy kipróbáld a citrusos-fahéjas csigát, a tojásos reggelit vagy a vörös pestós-csirkés változatot. 

Ebbe a sajtos quiche-be nálunk egy kis szilva került, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.

Nagyobb adagokban is elkészítheted ezt a gyors pestós vacsorát, a tölteléket pedig többféle sajttal és friss paradicsommal dobhatod fel. Minimál változatban 3 összetevőből is nagyon finom lesz a végeredmény.

Szezonja van a medvehagymának, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni belőle. Ha mégsem sikerülne, ebben az ételben friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.

Fűszerezésnek elég egy kevés szerecsendió ehhez a gyors reggelihez, és ha sonkából egy klassz, aromás változat van a hűtőben, akkor inkább friss mozzarellával készítsd, ami nem nyomja el a sonkaszeletek ízét.

Ha csak egy zacskó tésztád van otthon, kisebb csigák készülhetnek, de ha dupla adagból sütöd, akár nagyobbakat is összedobhatsz, ha az elkészült rúd köré egy újabbat tekersz sütés előtt. Nálunk narancsos mázzal készült, amihez egy fél narancs levét és héját háromnegyed bögre porcukorral kevertük el.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek