Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

Friss zsályával megszórva tálald.
Friss zsályával megszórva tálald.Fotó: Monkey Business Images

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 közepes darab fehér vagy paprikás sütnivaló kolbász
  • ízlés szerint só, kömény és frissen őrölt bors
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 40 deka lila káposzta
  • 2 közepes darab alma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőknál puha vaj
  • 25 deka főtt csicseriborsó
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén kezdd el puhítani előbb a hagymát, majd a többi felaprított zöldséget. Tedd rá a fedőt, ízesítsd, és ha szükséges, egy kevés vizet is önts a keverék alá. A kolbászokat süsd meg külön egy kevés olajban, és amikor elkészült, forgasd össze a zöldséges keverékkel egyben vagy nagyobb darabokra vágva. Végül add hozzá a csicseriborsót is. Friss zsályával megszórva a legfinomabb. 

Így készül a tökéletes házikolbász
Így készül a tökéletes házikolbász

Mi a pontos recept? Mire figyelj disznóvágás során?

Tovább »

Még több recept

Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

május14., 10:52

Készítsd el ezt a melegen és hidegen is tálalható salátát kolbászból és csicseriborsóból

Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.

2020. június17., 06:04

Egyszerű vacsora lehet: spárgás rakott tőkehal citromosan

A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.

2020. május20., 06:04

Goudával és baconnel töltött karajszeletek – így készítheted el a legegyszerűbben

A fokhagyma sem maradt ki ebből a fogásból, ami nálunk mindig kap a tetejére egy adag mézzel és zöld borssal ízesített mustárt is. Egy egyszerű burgonyakrokett, de akár olaszos, paradicsomos rizs mellett is nagyon finom lesz.

május13., 10:20

Fűszeres-kolbászos tészta – jó sok friss zöldséggel lesz egészségesebb

A jó kis sült kolbászkockák nagyon klasszul feldobják a tésztát, főleg, ha egy otthon gyúrt házi változatról van szó. Ha pedig egészségesebb változatban gondolkodsz, apróra vágott zellerszárat, koktélparadicsomot és snidlinget is adj a végeredményhez.

2020. november8., 06:16

Kolbászos-paprikás frittata – tökéletes hétvégi reggeli

Persze hogy magyaros hangulatban a legjobb a frittata, amihez nálunk őrölt kömény, egy kevés fokhagyma és aprított, kovásszal készült kenyér is kötelező. Medvehagymaszezonban azt sem érdemes kihagynod belőle.

március13., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.