Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

Friss zsályával megszórva tálald.
Friss zsályával megszórva tálald.Fotó: Monkey Business Images

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 közepes darab fehér vagy paprikás sütnivaló kolbász
  • ízlés szerint só, kömény és frissen őrölt bors
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 40 deka lila káposzta
  • 2 közepes darab alma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőknál puha vaj
  • 25 deka főtt csicseriborsó
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén kezdd el puhítani előbb a hagymát, majd a többi felaprított zöldséget. Tedd rá a fedőt, ízesítsd, és ha szükséges, egy kevés vizet is önts a keverék alá. A kolbászokat süsd meg külön egy kevés olajban, és amikor elkészült, forgasd össze a zöldséges keverékkel egyben vagy nagyobb darabokra vágva. Végül add hozzá a csicseriborsót is. Friss zsályával megszórva a legfinomabb. 

Így készül a tökéletes házikolbász
Így készül a tökéletes házikolbász

Mi a pontos recept? Mire figyelj disznóvágás során?

Tovább »

Még több recept

Ha valami különleges előételt vagy snacket készítenél, ezt a chorizotapast próbáld ki!

Ez a tapas klasszul kihasználja a chorizo füstös ízét. Csak egy kevés kenyérre, néhány szelet Manchego sajtra és egy pohár vörösborra van szükséged a tökéletes végeredményhez.

november11., 06:04

Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

november25., 06:24

Ne spórolj a töltelékekkel! Leveles tészta sonkával, sajttal, juhtúróval és medvehagymával töltve

Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.

április22., 06:00

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Ezt a mézeskalács-sajttortát a tél minden napján falnánk

Talán csak egy kis narancsos-narancslikőrös tejszínhab teheti még tökéletesebbé ezt a desszertet, ami ünnepi édességként is tökéletes, ha idén nem a hagyományosakban gondolkodsz.

november21., 06:24

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.