Hidegen és melegen is tökéletes: édes-csípős thai üvegtészta-saláta

Ha szereted a csípőset, itt az idő, hogy bevállalj egy adagot ebből a tésztaételből, amihez vacsorára szerintünk nem is kell más, esetleg egy kis adag grillezett csípős-vajas garnélafarok.

Még egy olyan fogás, amivel úgy készíthetsz különlegességet, hogy azzal valójában nem sok dolgod lesz. A receptet úgy állítottuk össze, hogy ne kelljen speciális boltokba zarándokolnod a tökéletes végeredményért.

Forrón és hidegen is finom.
Forrón és hidegen is finom.Fotó: RunPhoto

Hozzávalók 2 személyre:

Az öntethez

  • 2 evőkanál pirított szezámmag
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 0.5 deci napraforgóolaj
  • 1 kis kanál csilipor (Cayenne-bors)
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • ízlés szerint só és bors

Az alaphoz

  • 15 deka üvegtészta
  • 10 deka káposzta vékony csíkokra vágva
  • 1 kisebb darab répa vékony csíkokra vágva
  • 1 szál szárzeller vékony csíkokra vágva
  • 2 szál újhagyma vékony csíkokra vágva
  • 4 evőkanál étolaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy nagyobb tálba a tésztát, sózd meg és öntsd le forró vízzel, és hagyd állni 10 percig. A zöldségeket ízesítsd, majd süsd a forró olajban néhány percig, amíg egy nagyon kicsit megpuhulnak. Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze egy üvegben. Ha kész a tészta, szűrd le és add hozzá az öntetet, utána a friss zöldségeket is. Zöldfűszerekkel és pirított földimogyoróval a tetején tálald. 

7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél
7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél

Olajat teszel a főzővízbe? Ráöntöd a szószt a tésztára? Tudsz te ennél jobbat is!

Tovább »

Még több recept

Gyömbéres teriyaki csirke – egy kis adag friss szerecsendióval lesz igazán finom

Nem is kell más mellé, csak egy adag tejszínnel és vajjal készült sűrű burgonyapüré vagy szójaszósszal és káposztával, wokban készült rizstészta. Nálunk ezúttal egy adag csirkecombból készült.

március5., 10:40

Bourbon csirke – ha már így hívják, egy kis whiskys máz is kerüljön a tetejére

Bourbon Chickennek nevezték el ezt a fogást névadói, mert állítólag egy kínai szakács készítette, aki egy Bourbon Street-i étteremben dolgozott, és itt alkotta meg a fűszeres csirkefalatokból álló fogást. Nagy csalódás lehetne a recept azoknak, akik egy jó kis whiskys pácra vagy szószra asszociáltak a nevéből, így nálunk a lelki sérülések érdekében egy klassz whiskys barbecue-szószos máz is került a csirkefalatokra.

2020. február12., 09:18

Csípős csirkecasserole vörös pestóval, fetával és olívabogyóval

A francia casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelentett, de mára sokkal inkább a benne készült ételre utal.

2020. február11., 09:20

Két kedvencünk egy tányéron: karfiollal rakott tonhal

Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre.

2020. május17., 06:00

Van otthon egy kis tonhal? Akkor már mehet is ebbe a paradicsomos rakott tésztába!

Egy adag tonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.

2020. május21., 06:00

Próbáltad már a sütőben elkészíteni a túrógombócokat?

Ha a gyümölcsökkel nem foglalkoznál, próbáld ki a kis adag mandulalikőrrel elkevert házi tejszínt vagy a vaníliás tejfölt a tetején.

2020. június13., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.