Izgalmas és egyszerűen összedobható: alma-zeller saláta fokhagymás, rózsaborsos vajhallal

Ha majonéz helyett egy kevés joghurttal ízesíted az almát és a zellert, akkor ez a saláta könnyen beilleszthető akár egy diétás menübe is.

Az sem árt neki, ha egy kevés fehér borssal és néhány falat füstölt sonkával dobod fel. Nálunk egy adag néhány perc alatt elkészült vajhal tette különlegessé.

Hozzávalók 2 személyre

A halhoz:

  • 50 deka vajhal
  • 2 darab felcsíkozott alma
  • 1 közepes darab zeller
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél biocitrom leve és héja
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 1 nagy evőkanál vaj

Az öntethez:

  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 tesákanál méz
  • 1 mokkáskanál
  • 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 fél biocitrom leve és héja
  • 1 késhegynyi fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el jól az öntet hozzávalóit, és ebben forgasd át a megfőzött, felcsíkozott zellert és az almacsíkokat.

A forró vaj és olaj keverékére dobd a fokhagymát és a halat, majd süsd mindkét oldalát 4-4 percig. Közben sózd meg, és tálaláskor add hozzá a frissen tört rózsaborsot és a citrom héját (és ha szereted, akkor a levét is). 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek