Az sem árt neki, ha egy kevés fehér borssal és néhány falat füstölt sonkával dobod fel. Nálunk egy adag néhány perc alatt elkészült vajhal tette különlegessé.
Hozzávalók 2 személyre
A halhoz:
- 50 deka vajhal
- 2 darab felcsíkozott alma
- 1 közepes darab zeller
- 4 darab összevágott fokhagymagerezd
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fél biocitrom leve és héja
- ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
- 1 nagy evőkanál vaj
Az öntethez:
- 1 kis pohár joghurt
- 1 tesákanál méz
- 1 mokkáskanál só
- 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
- 1 fél biocitrom leve és héja
- 1 késhegynyi fehérbors
Elkészítés:
Keverd el jól az öntet hozzávalóit, és ebben forgasd át a megfőzött, felcsíkozott zellert és az almacsíkokat.
A forró vaj és olaj keverékére dobd a fokhagymát és a halat, majd süsd mindkét oldalát 4-4 percig. Közben sózd meg, és tálaláskor add hozzá a frissen tört rózsaborsot és a citrom héját (és ha szereted, akkor a levét is).