Egy különleges teás édesség: Earl Grey panna cotta

Tényleg pofonegyszerű desszert ez az Earl Grey panna cotta, és mi pontosan ezért rajongunk érte. Na meg azért, mert a tea valami nagyon különlegeset csinál ezzel az egyszerű, olasz édességgel.

Állítólag létezik egy brit szabvány a teák elkészítésére, amit 1980-ban adtak ki; ez részletesen leírja, hogyan lesz a tea a legtökéletesebb. Eszerint a tökéletes tea elkészítéséhez porcelán csészére van szükség, illetve minden 100 milliliter víznek legalább 2 gramm teát kell tartalmaznia, miközben a víz éppen 60 fokos. Most sem víz, sem porcelán nem szükséges, ez az olasz desszert nem foglalkozik az angolok szabályaival.

Olasz–angol koprodukció.
Olasz–angol koprodukció.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 deci habtejszín
  • 2 deci tej
  • 30 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 1 vaníliarúd
  • 3 lapzselatin
  • 2 filter Earl Grey tea
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd össze a habtejszínt és a tejet, add hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és egy csipet sót. Forráspontig melegítsd, majd amikor már forró, mehetnek bele a teafilterek. Mielőtt felforrna, tedd bele a zselatinlapokat is. Vedd le a tűzről, keverd addig, amíg a zselatin el nem olvad benne. Néhány perc után vedd ki a filtereket, majd ezek után tedd kivizezett tálkákba, így mehet a hűtőbe néhány órára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek