Újabb csalódás: Farger kávézó

Vasárnap reggel, utolsó szabadnap, meg amúgy sincs itthon semmi, menjünk el valahova reggelizni. Gerlóczy-ba vagy beférünk, vagy nem, menjünk a Fargerbe, régebben már voltunk ott, jó emlékeink vannak. Aztán ennyi, újból kiderült, hogy Budapesten reggelizni sajnos nem egyszerű, a Fargerben azzal kezdődött az egész, hogy kicsit sem voltak velünk kedvesek, ráadásul annak ellenére, hogy gyerekbarát helynek hirdetik magukat, még egy etetőszékük sem volt - volt ezzel szemben két rozzant, dülöngélő kisszékük. Persze lassan már az is jó pontnak számít, hogy egyáltalán nyitva vannak vasárnap, ellentétben szinte az összes többi hellyel. Igaz, rajtunk kívül itt is csak két vendég volt, úgyhogy kezdem megérteni, bár elfogadni akkor sem tudom, hogy a magyar vendéglátósok fejében még  mindig az van, hogy vasárnap mindenki otthon ül a húsleveses fazék mellett és szopogatja a csirkelábat.


A Fargerben a tejes kávé és a kapucsínó is hideg volt, nem langyos, hideg, amikor ezt megemlítettük, udvariasan hoztak másikat, ami forró volt, ebből is látszik, hogy tudnak ők meleg kávét, ha akarnak, csak hát egyszerűbb és olcsóbb volt beleönteni a kávénkba az előző vendégnek gőzölt, ám azóta már kihűlt tejet. De sajnos a reggeli sem volt jobb, a ham and eggs ham része is hideg volt, szintén a több órája kisütött, kihűlt és megkeményedett baconre ráütöttek két tükörtojást, a lazacos bagettel meg csak annyi volt a baj, hogy nem bagett volt, hanem egy kifejezetten gyenge minőségű, felpumpált buci.

Mondhatnám, hogy az egész hely annyira magyar, de tudom, hogy sokan nekem fognak ezért esni, pedig nem negatív töltettel mondom. Egyszerűen kezdem megérteni, hogy vannak nemzetek, például a spanyolok meg az olaszok, akik tudnak kávét főzni, és vannak, akik nem, meg vannak, akik tudnak szendvicset készíteni, és vannak, akik meg pörköltet tudnak. Az is valami, hogy próbálkoznak, de megint nincs benne se érdeklődés, se lelkesedés, olyan, mint amikor a McDonald’s akar magyar menüt gyártani. Nem megy.
 

Farger kávézó

Budapest, 1054 Zoltán utca 18.

Nyitva: H-P: 7-21 SZ-V:9-16

Oszd meg másokkal is!
Mustra