
Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.
A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.
Pestóból szerencsére egyre többfélét ismerünk, de az egyik legfontosabb titkát úgy tűnik, hogy csak az őshazájában tudják.
Legyen szó vörös pestóról vagy hagyományosról, vagy mandulával készült változatról, ezzel a remek, olaszos szósszal egyszerűen minden finomabb.
Ha még nem próbáltad ezt a könnyű levest, de te is annyira szereted a leveseket, hogy szívesen eszed nyáron is, ezt a remek pestós verziót próbáld ki!
A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.
Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy az ember akár a panelban is úgy érezze magát, mintha a tengerparton reggelizne éppen. Bebizonyítjuk.
Ha egy szelet maradék grillezett csirkemell is akad otthon, ki ne hagyd ebből a remek tésztás fogásból!
A grillezett barack rózsaborssal, kecskesajttal és mézzel a legfinomabb, ezzel az oldalán a legegyszerűbb csirkés fogásból is különlegesség válik.