
Az étel összetevőinek számos egészségmegőrző hatása van, egyebek mellett megvédenek a rák kialakulásától.
A fenyő az a fa, amiről először talán a karácsony jut eszünkbe, és nem egy tál finom pirított mag, pedig ez a finomság nagyon egészséges.
Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.
A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.
Pestóból szerencsére egyre többfélét ismerünk, de az egyik legfontosabb titkát úgy tűnik, hogy csak az őshazájában tudják.
Legyen szó vörös pestóról vagy hagyományosról, vagy mandulával készült változatról, ezzel a remek, olaszos szósszal egyszerűen minden finomabb.
Ha még nem próbáltad ezt a könnyű levest, de te is annyira szereted a leveseket, hogy szívesen eszed nyáron is, ezt a remek pestós verziót próbáld ki!
A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.
Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy az ember akár a panelban is úgy érezze magát, mintha a tengerparton reggelizne éppen. Bebizonyítjuk.
Ha egy szelet maradék grillezett csirkemell is akad otthon, ki ne hagyd ebből a remek tésztás fogásból!
A grillezett barack rózsaborssal, kecskesajttal és mézzel a legfinomabb, ezzel az oldalán a legegyszerűbb csirkés fogásból is különlegesség válik.
Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.
Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.
A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!
Szeretjük a sült krumplit és a zöldségpüréket is, de még jobban szeretjük, ha percek alatt összedobhatunk egy-egy igazán különleges köretet egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból. Ha marad a pestóból, másnap pirítóson remek, de akár salátaöntetet is készíthetsz belőle.
Ha nálad is árválkodik a hűtőben egy doboz éppen kiszáradni készülő rukkola, itt az idő, hogy a zero waste jegyében egy pestót kerekíts belőle, amit aztán szendvicsekben, pirítóson, tésztaszószként és pizzák tetején is felhasználhatsz.
Pesto nemcsak bazsalikomból készülhet, hanem reteklevélből vagy akár rukkolából is.
Magyarország ikonikus növényét trópusiak szoríthatják ki.
A gyanús kommunikációs eszközt több kínai berendezésben is megtaláltak, ami komoly biztonsági aggályt jelent.