Abbahagyhatatlan: snidlinges-parmezános csalánpesto

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom étel is akad majd.

Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.

Csalánból is finom.
Csalánból is finom.Fotó: gojak

Hozzávalók:

  • 2 csokor csalán
  • 1 nagy csokor snidling
  • 0.5 bögre pirított fenyőmag
  • 1 deci olívaolaj
  • 0.5 kisebb darab biocitrom leve és héja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 bögre reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Nem lesz vele nehéz dolgod: keverj el minden hozzávalót egy turmixban vagy apítógépben, majd egyesével adagold hozzá a fűszereket és ízesítőket ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd ki üvegekbe és használd fel tészták, pirítós vagy saláták tetején. Kicsit olajosabban és citromosabban remek salátaöntet lesz belőle. 

Készítsen gnocchit csalánnal!

Az olasz gnocchi a krumplisnudli tesója. A csalán csak első hallásra bizarr hozzávaló, ha szereti a gyógynövényeket, és szeret kísérletezni, vágjon bele bátran!

Tovább »

Még több recept

Vörös- és zöld pestóból is készíthetsz salátaöntetet, mutatjuk, hogyan!

Ha imádod az olasz konyhát, nem muszáj tésztákkal és pizzával felidézned az ízeit, tökéletesen megteszi egy jó kis pestós öntet, amit burgonyasaláta és paradicsomos idénysaláta tetején is tálalhatsz.

2020. április16., 06:00

Tipp izgalmas köretekhez: sült tök pisztáciapestóval

Szeretjük a sült krumplit és a zöldségpüréket is, de még jobban szeretjük, ha percek alatt összedobhatunk egy-egy igazán különleges köretet egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból. Ha marad a pestóból, másnap pirítóson remek, de akár salátaöntetet is készíthetsz belőle.

2020. október29., 06:08

Újév olaszos hangulatban: lencseleves pestóval

Nem kötelező tartanod magad a jól ismert, hagyományos receptekhez, készítsd idén a lencsét különlegesen: levesként, egy jó adag olasz fűszeres pestóval.

2019. december26., 10:44

Egyszerű hideg csirkesaláta pestóval és durumtésztával – így lesz nagyon finom egy egészséges ebéd

Ha csak egy tésztasalátát választhatnánk örök életünkre innentől, biztosan ez az olaszos változat nyerne. Pesto, parmezán és friss paradicsomok kerülnek a durumtészta mellé, és az egészből persze hogy egy nagy csokor friss bazsalikom sem maradhat ki.

2020. március5., 06:04

Kecskesajttal és aszalt paradicsommal a legfinomabb a reggeli omlett

Szezonban ne hagyd ki belőle a friss paradicsomokat, bazsalikomleveleket és egy nagy marék rukkolát sem.

január16., 06:04

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

2020. április3., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.