Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.
Hozzávalók
- 2 csokor csalán
- 1 nagy csokor snidling
- 0.5 bögre pirított fenyőmag
- 1 deci olívaolaj
- 0.5 kisebb darab biocitrom leve és héja
- só és bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál méz
- 1 bögre reszelt parmezán
Elkészítés:
Nem lesz vele nehéz dolgod: keverj el minden hozzávalót egy turmixban vagy apítógépben, majd egyesével adagold hozzá a fűszereket és ízesítőket ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd ki üvegekbe és használd fel tészták, pirítós vagy saláták tetején. Kicsit olajosabban és citromosabban remek salátaöntet lesz belőle.