Legyen a reggeli pirítós olaszos: krémsajttal, pestóval és friss paradicsommal lesz a legfinomabb!

Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy az ember akár a panelban is úgy érezze magát, mintha a tengerparton reggelizne éppen. Bebizonyítjuk.

Olvadt sajttal még finomabb.
Olvadt sajttal még finomabb.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 vékony szelet barna kenyér
  • 2 nagy ek. natúr sajtkrém
  • 2 nagy ek. pesto
  • 15 deka mozzarella vékonyan felkarikázva
  • 15 deka koktélparadicsom apróra vágva
  • balzsamecet és apróra vágott bazsalikom a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg a pestóval és a sajtkrémmel a kenyereket, majd néhány perc alatt olvaszd rá a sajtot. Ha ezzel megvagy, mehet a tetejére a hideg, felkockázott paradicsom, egy kevés értett balzsamecet és bazsalikom. 

kapcsolódó Ezek az idei nyár legizgalmasabb csirkemájas receptjei
Ezek az idei nyár legizgalmasabb csirkemájas receptjei

A csirkemáj viszonylag olcsó, nem tartalmaz túl sok kalóriát, és sokkal változatosabban elkészíthető, mint gondolnád.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

július28., 12:52

Extra gyors bolognai pásztorpite – kedvenc bolognai ragunk új ruhában

Ha nevezhetjük még pásztorpitének, ha nem – ez a gyors, darált húsos raguval készült fogás még finomabb lesz, ha egy löttyintés vörösbor és egy csipet barna cukor is kerül darált húsos rétegbe.

július28., 10:24

Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

2020. április3., 06:04

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

február10., 06:04

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

július26., 12:52

Maradékmentés profin: rukkolapesto

Ha elkészültél vele, kanalazd egy forró, grillezett halloumi sajt tetejére, és tálald egy kis fahéjjal és sóval ízesített sült paradicsomszeletekkel.

2020. május8., 07:32

Mustra