Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

Vegán változatban is finom.
Vegán változatban is finom.Fotó: Senserini Lucrezia

Hozzávalók:

Vegán változatban is finom.

  • 50 g pirított fenyőmag
  • 1 nagy csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 1 mk. barna cukor
  • 150 ml olívaolaj
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 darab citrom leve
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Keverj simára egy aprítógépben minden alapanyagot, az olajat kivéve. Ezek után lassan, adagonként keverd hozzá az olajat, majd töltsd üvegbe a végeredményt, és adj neki legalább fél órát a hűtőben. 

A 9 legjobb vegán recept: ebéd, desszert és snack is van közöttük
A 9 legjobb vegán recept: ebéd, desszert és snack is van közöttük

Könnyű, gyors, finom és izgalmas vegán receptjeink legjobbjai.

Tovább »

Még több recept

Nyári saláta karajjal – gyömbéres-lime-os dresszinggel szeretjük a legjobban

A vörös húsok is remek alapjai lehetnek könnyű, nyári salátáknak, már mutatjuk is, hogyan!

június23., 10:24

Citromos-narancslekváros bukta

A hagyományos buktákkal sincs semmi baj, de most arra gondoltunk, legyen a kedvencünk egy kicsit nyári hangulatú, hogy tökéletesen passzoljon a délutáni virgin mojito mellé.

június20., 10:44

Tipp izgalmas köretekhez: sült tök pisztáciapestóval

Szeretjük a sült krumplit és a zöldségpüréket is, de még jobban szeretjük, ha percek alatt összedobhatunk egy-egy igazán különleges köretet egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból. Ha marad a pestóból, másnap pirítóson remek, de akár salátaöntetet is készíthetsz belőle.

2020. október29., 06:08

Kipróbálnál néhány igazán finom vegán fogást? Töltsd meg füstös csicseriborsó-raguval az édesburgonyákat!

Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.

február10., 06:04

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

2020. október18., 06:08

Mustra