Van új a nap alatt pestoügyben: pisztáciás-füstölt sajtos pesto

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Érdemes neki adni egy esélyt, mert nagyon klasszul életre kelti a grillezett cukkinit, padlizsánt és paradicsomokat is, így lesz belőlük izgalmas köret például egy-egy adag grillezett sajt mellett.

A sajt nem hiányozhat belőle.
A sajt nem hiányozhat belőle.Floortje

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 2 marék pisztácia megtisztítva
  • 10 deka kemény füstölt sajt lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 deci olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze a pisztáciát, majd dobd az aprítógépbe az összes többi hozzávalót is. Keverd krémesre, majd add hozzá az olajat, és a legvégén ízesítsd a keveréket sóval, borssal és oregánóval. 

kapcsolódó Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom
Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom

Kóstolónkon egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami harmadannyiba kerül, mint a legdrágább szósz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Abbahagyhatatlan: snidlinges csalánpesto

Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.

2020. április29., 06:00

Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

2021. szeptember29., 12:52

Cheddar-ral és pestóval töltött csirkemell – nyáron grillezett barackkal és rukkolával érdemes tálalnod

A grillezett barack rózsaborssal, kecskesajttal és mézzel a legfinomabb, ezzel az oldalán a legegyszerűbb csirkés fogásból is különlegesség válik.

2021. július14., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Pestóval töltött csirkemell – olasz hangulatban még finomabb

Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.

2021. május10., 12:52

Mustra