Van új a nap alatt pestoügyben: pisztáciás-füstölt sajtos pesto

Olvasási idő kb. 1 perc

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Érdemes neki adni egy esélyt, mert nagyon klasszul életre kelti a grillezett cukkinit, padlizsánt és paradicsomokat is, így lesz belőlük izgalmas köret például egy-egy adag grillezett sajt mellett.

A sajt nem hiányozhat belőle.
A sajt nem hiányozhat belőle.Floortje

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 2 marék pisztácia megtisztítva
  • 10 deka kemény füstölt sajt lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 deci olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze a pisztáciát, majd dobd az aprítógépbe az összes többi hozzávalót is. Keverd krémesre, majd add hozzá az olajat, és a legvégén ízesítsd a keveréket sóval, borssal és oregánóval. 

Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom

Kóstolónkon egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami harmadannyiba kerül, mint a legdrágább szósz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

2021. szeptember29., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

2021. július21., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Cheddar-ral és pestóval töltött csirkemell – nyáron grillezett barackkal és rukkolával érdemes tálalnod

A grillezett barack rózsaborssal, kecskesajttal és mézzel a legfinomabb, ezzel az oldalán a legegyszerűbb csirkés fogásból is különlegesség válik.

2021. július14., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek