Nem csak arra jó ez a recept, hogy megments vele egy adag kidobásra szánt reteklevelet – valóban finom és aromás pesto készülhet belőle, ami akár egy pirítós tetején is tökéletes.
![Pirítós tetején is tökéletes.](https://kep.index.hu/1/0/3286/32866/328666/32866628_2519166_70408b3252b768881c602c38910180e1_wm.jpg)
Hozzávalók
- 1 csokor sörreteklevél
- 10 deka pirított dió
- 1 kis kanál barna cukor
- 1 nagy evőkanál citromlé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 bögre grana padano vagy parmezán lereszelve
Elkészítés:
Daráld össze a diót a fokhagymával egy aprítógépben, majd mehet hozzá a többi hozzávaló, és attól függően, hogy mennyire szeretnéd olajosan, néhány evőkanál olívaolaj is.
![Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom](https://kep.index.hu/1/0/2076/20769/207699/20769938_1319650_0a98600c8aea36d43e02c033c25f3d25_wm.jpg)
Kóstolónkon egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami harmadannyiba kerül, mint a legdrágább szósz.
Tovább olvasom