Ilyen is van: diós reteklevélpesto

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Nem csak arra jó ez a recept, hogy megments vele egy adag kidobásra szánt reteklevelet – valóban finom és aromás pesto készülhet belőle, ami akár egy pirítós tetején is tökéletes.

Pirítós tetején is tökéletes.
Pirítós tetején is tökéletes.gojak

Hozzávalók

  • 1 csokor sörreteklevél
  • 10 deka pirított dió
  • 1 kis kanál barna cukor
  • 1 nagy evőkanál citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 bögre grana padano vagy parmezán lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Daráld össze a diót a fokhagymával egy aprítógépben, majd mehet hozzá a többi hozzávaló, és attól függően, hogy mennyire szeretnéd olajosan, néhány evőkanál olívaolaj is. 

Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom Pestók tesztje: az olcsó is lehet finom

Kóstolónkon egy sajátmárkás termék győzedelmeskedett, ami harmadannyiba kerül, mint a legdrágább szósz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ezt dobd össze a maradék rukkolából: mentás, nyári rukkolapesto

Ha nálad is árválkodik a hűtőben egy doboz éppen kiszáradni készülő rukkola, itt az idő, hogy a zero waste jegyében egy pestót kerekíts belőle, amit aztán szendvicsekben, pirítóson, tésztaszószként és pizzák tetején is felhasználhatsz.

2020. augusztus28., 06:04

Van új a nap alatt pestoügyben: pisztáciás-füstölt sajtos pesto

Érdemes neki adni egy esélyt, mert nagyon klasszul életre kelti a grillezett cukkinit, padlizsánt és paradicsomokat is, így lesz belőlük izgalmas köret például egy-egy adag grillezett sajt mellett.

2020. május8., 07:32

Tudtad, hogy a spárgából is készülhet pesto? Már mutatjuk is, hogyan!

Snidlinggel, egy kis citromhéjjal lesz az igazi ez a pesto, amit aztán egyszerű pirítóson, tésztákon és saláták tetején is tálalhatsz.

2020. április19., 06:04

Maradékmentés profin: rukkolapesto

Ha elkészültél vele, kanalazd egy forró, grillezett halloumi sajt tetejére, és tálald egy kis fahéjjal és sóval ízesített sült paradicsomszeletekkel.

2020. május8., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek