Pestóval töltött csirkemell – olasz hangulatban még finomabb

Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.

Jó sok mozzarellával a tetején a legfinomabb.
Jó sok mozzarellával a tetején a legfinomabb.MarynaVoronova

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet csirkemell
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
  • 4 evőkanál pesto
  • 4 nagy szelet mozzarella
  • olaj és vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Vágj egy-egy zsebet a csirkemellekre (vagy tűzz össze két vékonyabb szeletet) és alaposan fűszerezd be mindegyiket. Tölsd meg egy-egy kanál pestóval, tűzd össze, majd vaj és olaj keverékén, kis lángon süsd készre. Vedd ki a sütőtálból, tedd rá a sajtszeleteket, és lefedve pihentesd még 8 percen át. Ha van otthon friss bazsalikom és oregánó, azokkal is szórd meg a tetejét. 

5 perc munkás jóllakatás: a zsebes karaj 5 perc munkás jóllakatás: a zsebes karaj

Az ünnepi asztalon is megállja a helyét, kevés munkával jó kaja lesz belőle, akár jó sok embernek is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pesto dióval – naná, hogy ősszel nem maradhat ki

Szerintünk nem szentségtörés a pesto dióval, sőt, a hiba az lenne, ha diószezonban elfelejtenénk megkóstolni ezt a változatot. Ha előtte egy kicsit megpirítod a diót, sokkal aromásabb lesz majd a végeredmény. Ha elkészült, már mehet is a házi, sütőtökös gnocchi tetejére.

2021. szeptember29., 12:52

Legyen a reggeli pirítós olaszos: krémsajttal, pestóval és friss paradicsommal lesz a legfinomabb!

Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy az ember akár a panelban is úgy érezze magát, mintha a tengerparton reggelizne éppen. Bebizonyítjuk.

2021. július20., 12:52

Csirke citrommal és kakukkfűvel – diétás, mégis izgalmas fogás lesz a végeredmény

Ha éppen nem számolod a kalóriákat, egy nagy adag házi, gyúrt tésztát készíts mellé mascarponéval, citrommal, ricottával és egy adag pecorino sajttal a tetején.

2021. május14., 12:52

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

2021. augusztus3., 10:24

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Egyszerű csirketagine – barackkal és zöldfűszerekkel a legfinomabb

Nem muszáj a speciális főzőedényt beszerezned ehhez a klassz raguhoz, egyszerű és gyors változata akár egy hagyományos lábasban is elkészül. Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag friss zöldfűszerekkel felpimpelt párolt rizs.

2021. január21., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek