Pesto házilag: glutén-, tojás- és cukormentes recept

A házilag elkészült pesto lehet mártogatós zöldséghez, köret hús mellé, kence pékárura vagy tésztaszósz. Gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, húsmentes recept.

Néhány szem pirított fenyőmagot félretehetünk a tálaláshoz is.
Néhány szem pirított fenyőmagot félretehetünk a tálaláshoz is.Senserini Lucrezia

Hozzávalók

  • 60 gramm friss bazsalikom
  • 60 gramm pecorino sajt
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80-90 ml olívaolaj
  • só, bors
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Mossuk meg és töröljük szárazra a bazsalikomot, majd szedjük leveleire. A megtisztított fokhagymát és a sajtot is vágjuk darabokra. Tegyük a fenyőmagot, a bazsalikomot, a fokhagymát és a sajtot aprítóba, és kb. 10 ml olajjal pürésítsük (botmixerrel is lehet). Apránként adjuk hozzá a többi olajat, hogy a kívánt állagot elérjük. A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Zabpelyhes sült alma: az egész család imádni fogja Zabpelyhes sült alma: az egész család imádni fogja

Gyorsan elkészülő, fahéjas-zabpelyhes sült alma cukor nélkül. A legfinomabb a jonatán, gála, golden vagy granny smith almafajtából lesz. A recept gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Finomságok a deszkán: padlizsánkrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Keleties deszka: mesésen ízletes, pazar keleti előételek színes kavalkádja. Melengető, fűszeres, 1001-szer is elvarázsol.

2020. augusztus11., 06:04

Tavaszi újhagymás csalánpesto – jó sok parmezánnal és snidlinggel lesz a legfinomabb

Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.

2021. április28., 12:52

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek