LÁJFHEKK

Vizsgálja a Spar a műanyagos csirkemell sonkát

etelka 2015. június 22., hétfő 17:37

Egy szegedi Spar üzletben Délmagyar egyik olvasója 40 dekagramm gépsonkát akart vásárolni, és szelés közben az eladó észrevette, hogy a megkezdett egész rúdból egy műanyagláda sarka kandikál ki. "Ironikusan megjegyezte, legközelebb egy egész ládát tesznek bele, majd kimérte a kért mennyiséget" - írja a lap. A vásárlónak azonban nem volt szerencséje, mert otthon uzsonnakészítés közben még előkerült néhány fekete műanyagdarab is, sőt, egy 2 cm-es csontszilánk is volt a sonkában.

"Cégünk megkezdte a belső vizsgálatot a kérdéses termék (Her-Csi csirkemell sonka) minőségi hibájával összefüggésbe hozhatóan, melynek során felvettük a kapcsolatot a termék gyártójával. A termékhibával szembesülő vásárlónktól pedig ezúton kérünk elnézést,. Egyúttal arra is kérjük, hogy fáradjon vissza abba az áruházba, ahol a terméket vásárolta és kollégáim készséggel vissza fogják adni neki a termék árát" - írta a Spar kommunikációs vezetője, Maczelka Márk megkeresésünkre.

Ha pedig kíváncsi mit egyen, olvasson itt pulykasonka tesztet, itt pedig gépsonkát, de mi inkább arra biztatjuk, csináljon inkább házilag sonkát, abban nincsenek műanyagok!

Az eladó ironikusan megjegyezte, hogy legközelebb egy egész ládát tesznek bele.

Posted by Delmagyar.hu on Sunday, June 21, 2015

Grillezzen az erkélyen is!

ST 2015. június 21., vasárnap 19:15

A grillezés egy igazi, szabadtéri tevékenység, amiről azonban azok, akiknek nincs kertjük, lemaradnak, hacsak nem akarnak a közeli parkban sütögetni. Az igazság azonban az, hogy a grillezés családi, baráti esemény, aminél fontos szempont az is, hogy lehetőleg a saját társaságunkkal töltsük!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szélfogó növények, hogy végre élvezhesse is a jó időt!

ST 2015. június 20., szombat 13:44

A nyári meleg és a napsugarak sokakat kicsábít a kertbe vagy az erkélyre. Ezt az idillt viszont gyorsan elfújhatja a mostanában gyakori viharos szél. Nehéz nyugodtan relaxálni a napon, ha közben folyton a homokot köpködi, amit a szél az arcába szór. A nyugalomhoz azonban nem is kell olyan sokat tennie, sőt, ha ügyesen válogat, növényekből, akkor nem csak a szél ellen védekezhet, hanem a kertjét is szebbé teheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most kicsit irigyeljük ezeket az iskolásokat

mzd 2015. június 20., szombat 09:22

Élénk színűre festett vékony acéllapokból áll az a tetőszerkezet, amit egy andalúz iskola udvarára építettek, hogy megvédje a gyerekeket a esőtől és a tűző naptól. A mű a spanyol építész, Julio Barreno Getiérrez műve és Algodonales-be kell beugrani, ha megnézné – olvasható a Dezeen oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép palackok a forró napokra

etelka 2015. június 19., péntek 18:27

Itt a nyár, mindenki hektószám vásárolja a vizet, a műanyagpalackok aztán rekordsebességgel landolnak a kukákban, de időről időre felbukkan néhány, amit sajnál az ember kidobni. Összegyüjtöttünk párat a világ minden részéről.

A Bergwater Kanadából származik, és a jég tisztaságát jeleníti meg. Az üvegszerű palackról nehéz elhinni, hogy PET-ből készült, annyira élethűen mintázza az üveget. A 15000 éves víz persze a legtisztább, legfinomabb és legegészségesebb a világon. A palack a jéghegyeket jeleníti meg a csomagolásban, a zöld árnyalat pedig arra utal, hogy a jéghegyek időnként hidegzöld színben pompáznak.

Az Aqua Carpatica a păltiniși forrásból származik, egy görög-svájci üzletember futatta fel a céget. A magas ásványianyag tartalommal rendelkező víz jót tesz az emésztésnek. Üvege némileg hasonlít a vodavodára, letisztult, egyszerű, visszafogott. 

Ott van a spanyol Lanjaron víz is, mely a hegyekből érkezik. A Mulhacen hegységből származó (Sierra Nevada) víz karcsú letisztult palackja a tisztaságra és a természetességre utal, különleges ötletként pedig mindegyik magában hozza belsejében a hegyet, ahonnan a forrás indul. A prémium kategóriás palackok szofisztikált kidolgozásuk révén nyerték el a Pentaward Silver dizájndíjat.

607 980 2000 lanjaron-01

Az orosz Seryab vízes üveg Andrei Petrov és Victor Ryabov közös munkája, mely2011-ben Red Dot-díjatkapott. Magyarul ezüsöt jelen a név, mely a víz tisztaságára utal. A feltünő struktúra felhívja a termékre a figyelmet. Az, hogy nem került cimke a palackra, még erőteljesebbé teszi az érdeklődést a különös víz iránt.Az extra kiöntőt az éttermekben használják, ez is műanyagból készült, de az ídőtállóságot kívánja prezentálni. 

seryab

A Vodavoda Szerbiából származik, a Vrujci forrás a Suvobor hegyen (Dinári-hegység) található meg. A 18 század végén felfedezett forrásba 598 méter mélyről szármzik a víz, melynek gyógyhatást is tulajdonítanak. A szögletes palackok áttetszősége és letisztultsága a víz egyedülálló beltartalmára utal, valamint megjelenik benne a folyadék azon képessége, hogy bármilyen formát képes felvenni. Ugyanakkor az ilyen formájú palackokat egymás mellé téve jelentős megtakarítást lehet elérni a szállítás során.

Vodavoda water glass bottle

A Vis Vitalis víz Ravazd község egyik forrásából szármaik, amely a történéet szerint még IV. Béla király szomját is oltotta 1238-ban. Az 1700-as évek óta zarándokolnak arra a hívek, akik inni szeretnének a jó minőségű forrásvízból. Az üveg tényleg megkapó,tervezője - aki a névtől kezdve a teljes koncepciót kitalálta -  Unger Zsolt. A jó minőségű, 53 grammos, előformázott palackok Jedlik Ányos első szikvizes palackjaira refelektálnak, aki maga is bencés szerzetes volt egykoron, és ő tervezte meg az első szénsavas vizet előállító gépet. A palackok méreteikben is eltérnek a szokásostól, 4, 6, 8 decis, illetve 1,2 literes kiszerelésben kerülnek a boltokba és az üzletekbe. Különlegességük, hogy igyekeznek visszagyűjteni a palackokat, a környezeti terhelés csökkentése miatt.

IMG 6567
 
A michigani Boxed water abban hisz, hogy a pet palack helyett a tetrapakos a nyerő, mert ennek 76 százaléka újrahasznosítható, és talán nem 500 év kell a lebomlásához. ami nem egy rossz dolog, ráadásul a bevételből jótékonykodnak is. A maga módján elég dizájnos a csomagolás, bár kétségkivül itt nem a formával ügyeskedtek.
 
boxedwater2
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Béna a neten rendelt pulcsi színe? Küldje vissza!

Dívány 2015. június 19., péntek 15:18

Tudta, hogy joga van bármilyen neten vásárolt terméket 14 napon belül visszaküldeni, és visszakérni a pénzét? És azt, hogy a vásárlást követő 2 éven belül jogában áll a hibás árut díjmentesen megjavíttatni vagy kicseréltetni? Na, és mi a helyzet azzal a ténnyel, hogy nem köteles a kéretlenül kapott termék árát kifizetni, még akkor sem, ha a termékeket nem küldi vissza?

A fenti kérdésekre az az Európai Bizottság indítványozta Eurobarométer felmérés szerint a magyarok 35, 49 és 76 százaléka tudta rosszul a választ, vagyis a többség simán fizet a kéretlenül kapott termékekért, ahelyett, hogy egyszerűen megtartaná őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Halálosak is lehetnek a neten könnyedén megvehető fogyasztószerek

Divany.hu 2015. június 19., péntek 10:52

Legutóbb három éve vizsgáltunk fogyasztószereket, melyeket gyógyszertárból és internetről vásároltunk, hogy megnézzük, tényleg az van-e bennük, mint amit állítottak a gyártók. A cikk hatására kicsit több figyelem terelődött az étrend-kiegészítőkre, és azóta ha valaki forgalmazni akar Magyarországon egy terméket, bejelentési kötelezettsége van az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI), vagyis márciustól az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felé.

Ennek ellenére a mai napig kaphatók pont ugyanazok a szerek az interneten, mint amiket akkor vizsgáltunk. Jelenleg egyetlen per folyik ilyen témában a Kiskunhalasi Járásbíróságon, de még ott sem tisztázott, hogy ártalmas közfogyasztású cikkel való visszaélés vagy természetkárosítás a vád. A másik esetben a XV. kerületi  rendőrkapitányság felfüggesztette a nyomozást, azzal az indokkal, hogy "az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható", mivel a cég közlése szerint – bár úgy tűnik, hogy az ő termékük az, és az ő nevük szerepel a csomagoláson, mint forgalmazóé –, valójában nekik ahhoz semmi közük.

Összesen 5 terméket vásároltunk,melyet továbbítottunk a Szegedi Tudományegyetem, Farmakognóziai Intézetének. A P57 Hoodia és a Meezitang vagy más néven szerint Meizitang termékek mellett a Scitec cég „REVEX-16” nevű stimuláns súly- és testzsír-menedzselő komplexét vizsgáltattuk be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hálószoba, ami tökéletes a pihenéshez

ST 2015. június 18., csütörtök 18:12

A hálószobában a megfelelő bútorok alkalmazása nem csak lakberendezési kérdés. Ez a helyiség ugyanis a pihenésé, így ha nem megfelelő a kialakítása, az nemcsak elszúrt esztétikai élményt, hanem kialvatlanságot és teljesítménycsökkenést is eredményez. Hogy ez ne így legyen, szakértőnk Gere Krisztina lakberendező elmondja, mikre kell figyelni a háló berendezésénél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

3D-nyomtatással egy csaptelep lehet akár hálós falú is

Menő/Ciki

mzd 2015. június 18., csütörtök 14:44

Az American Standard dizájnstúdió tervezőinek fejéből pattant ki az ötlett, hogy ha már szinte bármit elő lehet 3D nyomtatással állítani, miért ne használják a technológiát sose látott, különleges formájú és felépítésű csaptelepek előállítására? A DXV névre hallgató kollekció darabjai elegánsak és szinte vonzzák a tekintetet – utóbbi egyébként ritkán mondható el csaptelepekről –, de ami igazán különleges bennük, az az, hogy szakítottak is a csőszerű kialakítással - számolt be a kollekcióról a MyModernMet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
859 szavazat 1070 szavazat

Már a vibrátora is lehet minimalista

mzd 2015. június 16., kedd 20:36

A vibrátorokból néha készülnek egészen extrém darabok is, most viszont olyanba futottunk bele a dezeen oldalán, amelyet akár nyugodtan elöl is hagyhat, mert dekorációnak sem utolsó. Az ötlet a cseh tervező, Anna Maresova fejéből pattant ki, aki azokat a nőket célozza meg, akik nem az égbekiáltóan vulgáris dolgokhoz vonzódnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt érdemes macskakaját venni!

etelka 2015. június 16., kedd 12:52

Nemrég megnéztük, hol érdemes kutyaeledelt venni, ha valaki úgy dönt, házikoszt helyett inkább a gyors és kényelmes tápokkal etetné állatát. Most jöjjenek a macskák, akiknek nehéz a kedvére tenni. Pedig a választék legalább olyan széles (ha nem szélesebb!),mint a kutyaeledelek esetében, az ételek pedig néha tényleg olyan ínycsiklandóak, hogy legszívesebben megkóstolnánk. És ki tudja, nem ez lesz-e a vége, hisz a macskák válogatós jószágok, akik képesek arra is, hogy ha megkóstolnak mohón befalnak egy tápot, miután boldogan rendelünk belőle 30 kilót, soha többé nem néznek rá.

shutterstock 133988108

A macskatápok rendelésénél fontos tudni, hogy sterilizált macskáknak a gyártók külön étrendet ajánlanak. Ez viszont kivételesen nem parasztvakítás, hanem abból ered, hogy a nem megfelelő táp illetve a stressz a kandúrok esetében húgykövességet idéz elő, melynek akár műtét is lehet a vége. Ezért szoktak vesekímélő tápot adni a herélt kandúr macskáknak. A másik ok, hogy az ivartalanított macskák könyebben elhíznak, ezért ezen tápok kalóriatartalmát is csökkentették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 bútor, amivel helyet takaríthat meg

ST 2015. június 16., kedd 09:22

Hazánkban a legtöbb lakás alapvetően igencsak kicsi, így akiknek ilyen jutott, örömmel fogadnak minden olyan megoldást, amivel helyet lehet spórolni. Persze a legjobb helyspórolás a rend, de azt fenntartani fárasztó, meg nem is akkora buli, mint egy többfunkciós bútor. Ha viszont új és desiger bútorhoz jut, akkor higgye el, még a rendet is sokkal jobban hajlandó lesz megőrizni!

Ha tehát ön is szeretne olyan darabokat beszerezni, amiket sokféleképpen és helytakarékosan tud használni, akkor most örülni fog: összeszedtünk néhány lehetőséget. Ezek a bútorok rendelhetőek is, határt csak az szab a vásárlásnak, milyen mélyen tud értük a zsebébe nyúlni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kápolna, ami néha nem látszik

mzd 2015. június 15., hétfő 10:35

A Gijs Van Vaerenbergh egy belga építészduó, az egyik látványos projektjük pedig a "Reading Between the Lines" (Sorok között olvasni) nevet kapta. Ez a Brüsszeltől keletre található Borgloonban épített kápolnájukat takarja, amelynek az a különlegessége, hogy nézőponttól függően mindig mást mutat magából, és van olyan látószög, amelynél – bár 100 rétegnyi acéllemezből áll és 30 tonna a súlya –, szinte alig látszik – olvasható a Dose oldalán.

Attól függően, hogy hol állunk, láthatjuk az épületet teljes valójában, de akad olyan helyzet is, ahonnan mintha csak a teteje lebegne a levegőben. Egész évben látogatók tízezrei próbálják megfejteni a titkot, azaz olvasni a sorok között, de az igazság csak annyi, hogy a tervezők azt szerették volna megjeleníteni, hogy épületük a hithez hasonlóan mindig jelen van – akkor is, ha a szem számára csak éppen egy részlete látható.

clk
Fotó: Gijs Van Vaerenbergh

A kápolnát egyébként akár egy hétvége alatt is meglátogathatja: Brüsszelbe a repülőjegy oda-vissza 10-15 ezer forint, onnan pedig már csak egy órányi útra van. Ha menne, itt találtunk önnek egy hasznos térképet, arra azonban felhívják a figyelmet, hogy az épület mezőgazdasági területen van és legyen kedves ne zavarja a munkásokat. Még több képért kattintson ide vagy a fenti képünkre!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Minimum 40 ezrébe kerül évente csak az, hogy menstruál

mzd 2015. június 14., vasárnap 19:39

Sok nő felesleges nyűgként, teherként éli meg a menstruációt, mások viszont örülnek neki és a nőiességük részeként fogják fel. Függetlenül attól, ki melyik oldalhoz tartozik, van valami, ami mindkettejük számára azonos: a menzesz bizony pénzbe kerül – és nem is kevésbe. A Huffington Poston futottunk bele egy érdekes cikkbe, ami azt számolta ki, mennyibe kerül a nőknek az, hogy 38 éven át havonta megjön nekik. Mivel ott amerikai termékekkel és árakkal számoltak, inkább adaptáltuk az egészet a magyar verzióra. Az eredeti cikkel szemben mi nem egy egész életre számoltuk ki a költségeket (az infláció miatt nincs is értelme ilyen hosszú távra becsülni), csak egyetlen évre, és az egyszerűség kedvéért átlagos havi ciklust feltételeztünk, ötnapos vérzéssel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti másfél millióért lakhat istállóból lett loftlakásban

mzd 2015. június 13., szombat 15:30

Egy egyenlő szárú háromszög alaprajzú, kiadó loftlakást hirdető galériába futottunk bele az egyik képügynökség oldalán – rövid nyomozás után pedig kiderült, hogy London Fitzrovia negyedében található, és egy nappaliból, egy konyhából, egy hálóból, illetve egy fürdőből áll. Utóbbi kettő a magasföldszinten kapott helyet. A leendő tulajdonost nemcsak a minőségi berendezés kényezteti el, de az is, hogy a zuhany hőmérsékletét a telefonja segítségével állíthatja be.

Igaz, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha szeretné kibérelni az átépítés előtt istállóként funkcionáló loftot akár csak egy hétre is – ez ugyanis 850 fontba, azaz 350 ezer forintba kerül. Hetente. A fenti képre kattintva galéria nyílik, ahol megnézheti, hogyan is fest a luxuslakás!

Kánikulában ne rohanjon agyatlanul klímát venni!

etelka 2015. június 13., szombat 12:40

Split, digit, parapet  - egy csomó légkondícionáló típus létezik, de vajon melyik a legjobb? Mit tud a legdrágább? Miért érdemes vagy nem érdemes légkondit vásárolni? És tényleg betegek leszünk tőle? Kánikulai kisokos klímavásárláson gondolkodóknak.

A split klíma kifejezést nagyon sokan használják, de kevesebben vannak, akik tudják, mit jelent. A split  kifejezés az osztottat takarja, és arra utal, hogy a klíma két részből áll: egy kültéri és egy beltéri egységre osztható, a két egységet pedig csövekkel kötik össze. Előnye, hogy halk, mivel a zaj kívülre kerül, ráadásul a keletkező hő is kint csapódik le. Szinte bárhová felszerelhetőek, és sokféle dizájnnal kaphatóak. A split klímán belül van mono és multi megkülönböztetés is, értelemszerűen a mono kisebb hűtési kapacítással rendelkezik. A multi klíma esetén egy kültéri egységhez több beltéri kapcsolódik, de maximum 4-5 darab, ezeket pedig egymástól függetlenül lehet kezelni. A klímákat el lehet rejteni az állmenyezetbe is akár, de fel lehet szerelni a plafonra vagy az oldalfalra, vagy akár a fal mellett is állhat - ez a parapetes változat. Split klímát már kap 50000 forintért is, az árak nagyságrendileg innen indulnak. Érdemes megnézni, hogy milyen energiabesorolásba tartozik a készülék, illetve, hogy mennyibe kerül hozzá az alkatrész, és azt is, mekkora helységet tud hűteni. 

shutterstock 270470318

Ha még nem lenne elég, léteznek inverteres split klímák is. Ezek kevesebb energiát használnak (akár 35-40 százalékkal!) a fokozatmentes teljesítményszabályozó miatt, mely mindig úgy szabályozza a hűtést, hogy a megfelelő hőfokot érje el. A klasszikus klíma pedig hűt, majd kikapcsol, aztán pedig ismét hűt, amellyel több energiát használ fel - írja a klímaszereléssel is foglalkozó Aerociklon Kft. az oldalán. Ezen típusú klímák ára 130.000 forintnál kezdődik, és határ a csillagos ég.

Az ablak klímák nevükhöz méltóan általában az ablakokban helyezkednek el. Jó példa volt erre a nemrég lebontott volt Ipari Minisztérium épülete, ahonnan a légkondikból csöpögő víz pottyant a fejünkre, ha nem figyeltünk. Hátránya a nagyobb zaj, a kisebb hatékonyság, és hogy a beépítés kissé bonyolult, de persze nem megoldhatatlan. Az ablakklímák ára 70-80000 forintnál kezdődik.

shutterstock 48701977

A mobil klímák olyanok mint R2D2 csak nem rohangálnak csipogva ide-oda. A vásárlás után azonnal beüzemelhetőek, a klímához csak áram kell. A géphez csatlakozó flexibilis csövet ki kell vezetni a szabadba, ezen keresztül távozik a kondenzációs hő; keletkező vizet pedig egy kis tartályban fogjuk fel, amit időnként ki kell önteni. Értelemszerűen a hatásfoka ennek a legkisebb, viszont az ára alacsonyabb, mint a többi klímának. A mobilklímák 70.000 forinttól kaphatóak. 

shutterstock 224809225

Karbantartás, szerelés

A klíma, mint minden gép, időnként karbantartásra szorul. Akárcsak a kocsinál, itt is kell tisztítani, a gázt esetleg feltölteni, és ellenőrizni, hogy minden jól működjön. Erre azért van szükség, mert a sötét, nedves környezetben pillanatok alatt minden tele lesz bacikkal és gombákkal, és lecsaphat ránk a légiósbetegségnek is nevezett legionella, mely A tipusú tüdőgyulladást okozhat. A cégek általában 10-15000 forintért végzik el ezt a munkát, és évente legalább kétszer javasolják egy nagy teljesítményű klíma esetén. A beszerelés sem olcsó mulatság, 30000 forint körül érdemes vele kalkulálni. Ami lényeges: a legtöbb gyártó is csak szakszerű beépítés esetén ad garanciát, ami egyes esetekben ráadásul csak 2-3 év. Érdemes tehát azt is megnézni, hogy a választott készülékre milyen feltételekkel és hány év a garanciát vállal a gyártó.

Felragyog a palack, ha innia kell

mzd 2015. június 12., péntek 14:23

Egyébként is állandó téma, de a melegebb hónapokban különösen fontos, hogy tudatosítsuk, mennyire fontos az ivás. Az, hogy mindezek ellenére is kevés folyadékot viszünk be, általában nem a lustaságon múlik, sokkal inkább azon, hogy annyira belefeledkezünk a tennivalókba, hogy csak nap végén vesszük észre, hogy még csak a második pohárnál tartunk. Jó hír tehát az okosketyerék rajongóinak, hogy HidrateMe néven olyan palack kerülhet a piacra, amely elkezd világítani, ha eljön a következő ivás ideje - írja a fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vadásztrófeát nem, cigarettát és benzint viszont behozhat külföldről

Edicsek 2015. június 12., péntek 14:19

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal összeállított a nyár közeledtével egy kisokost arról, hogy mire figyeljen, mikor az EU-ba vagy az EU-n kívülre utazik nyaralni és főleg, mikor hazafelé pakolná be a szuveníreket. Elöljáróban annyit: ne vigyen magával sok készpénzt meg kötvényt, egyrészt mert be kell jelenteni, másrészt mert úgysem tud hozni mindenkinek egy karton cigarettát, védett növényt, esetleg vadásztrófeát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Padlószőnyeg vagy laminált padló?

ST 2015. június 12., péntek 12:45

A lakás belső tereinek kialakításánál nem csak a bútorok megfelelő összeválogatása, a csillárok és más lápmák összhangja, a falak színeinek megválasztása a lényeg. Nem szabad megfeledkezni a padlóról sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a fél literes sör megy ám össze!

Edicsek 2015. június 12., péntek 08:47

A hétvégén már szomorkodtunk egy sort azon, hogy már a fél literes dobozos sörökben sem lehet bízni, hiszen évek óta tudjuk, hogyan emelnek árat a cégek olyankor, amikor nem szeretnének árat emelni. A trükk lényege, hogy az ár nem nő, viszont a mennyiség csökken: így kellett megbarátkoznunk a 19 szálas cigivel, a 90 darabos "százas" papírzsebkendővel, vagy a 90 dekás "kilós" liszttel. És jobb, ha megszokja azt is, hogy a fél liter már csak négy deci, mert ahogy körbenéztünk, kiderült: nem csak a Gösser alkalmazza ezt a taktikát, hanem mások is. Összegyűjtöttük, milyen italokat kerüljön el, ha nem akar otthon bosszankodni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Venni vagy csináltatni, az itt a kérdés

ST 2015. június 11., csütörtök 13:25

A lakás berendezésénél az ember általában átnézi a bútorboltok kínálatait, ám sok esetben ez kevésnek bizonyul. Hiszen nem biztos, hogy ráakad épp arra a darabra, amire vágyik, és az is előfordulhat, hogy olyan elképzelései vannak, amiket az áruházak nem képesek kielégíteni. És ilyenkor kezdünk el keresgélni egy jó asztalost.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igyon sört, azzal legalább nincs baj!

etelka 2015. június 11., csütörtök 13:09

Ebben a melegben rengeteg sör fogy, ami persze senkit nem lep meg. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság volt olyan kedves, hogy megvizsgáltatta az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriummal, hogy mi van a sörben. 

A jó hír, hogy minden sör rendben volt, legalábbis abból a szempontból, hogy az volt a palackban, mint ami rá volt írva. A 40-féle sör közül valamennyi megfelelt a követelményeknek. Az alkoholfokot is vizsgálták, de szerencsére ezzel sem volt baj. Nem árt tudni, hogy a sörök alkoholtartalma eltér, az alábbiakban látható, milyen határok közt mozognak az értékek. A sörös cégek korrektségét jelzi, hogy csak azokra a nedükre került minőségi jelző (ha a termék úgynevezett extrakttartalma, vagyis az az erjedés előtti szárazanyagtartalma legalább 11%, akkor nevezhető egy sör minőséginek) melyek tényleg azok voltak. 

Sör típusa Alkoholtartalom
Alkoholmentes sör legfeljebb 0,50% (V/V)
Alkoholszegény sör 0,51 – 1,50% (V/V)
Kis alkoholtartalmú sör 1,51 – 2,80% (V/V)
Sör 2,81 – 8,0% (V/V)
Nagy alkoholtartalmú sör 8% (V/V) fölött

Ha ez nem győzte volna meg, itt van 10 érv a sörivás mellett, mi is kóstoltunk néhány kézműves sört,  mert azok legalább nem csökkentették az dobozok méretét, mint a Gösser.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A kulcs, amivel sört és csomagot is nyithat

Menő/Ciki

mzd 2015. június 11., csütörtök 11:50

Azt már megírtuk, hogy nyugodtan búcsút inthet a formátlan kulcscsomóknak, most viszont van egy másik jó hírünk is: akkor sem kell kitömött zsebbel mászkálnia, ha a lakás- és autókulcs mellett még egy bicskát és egy sörnyitót is hordozna magával. Ezt pedig a Los Angeles-i Andrew Capener és Asher Seevinck párosának köszönheti, akik ezt a két funkciót egyetlen tárgyba "gyúrták össze" – tudtuk meg a Coolhuntingtól. Bár a kütyü még csak ötlet fázisban van, a Kickstarteren már most összegyűlt rá a pénz.

Az eszköz az Everyman márka alatt látja majd meg a napvilágot és a Porter nevet kapta. A vékony, kulcsra emlékeztető formája miatt bármelyik csomónkhoz passzol, a projekthez készített videón pedig látszik, hogy milyen könnyedén használható akár csomag vagy sörösüveg nyitásához is. A tervezők egyébként eredetileg 7 500 dollárt (2,1 millió forintot) szerettek volna összekalapozni, ezt viszont már bőven átlépték (most tartanak 5,6 milliónál) és még van is hátra jó pár nap.

Ha önnek is megtetszett az ötlet, nyomjon egy MENŐ gombot itt lent, és ha annyira, hogy szeretne is magának egyet, akkor ide kattintva adakozhat, illetve 15 dollárért (4 200 forintért) előrendelhet (vagy vehet egyet akár már júliusban, ha lezárult a projekt). De vigyázzon, nehogy a nagy sörözés után ezzel akarja kinyitni a lakást! Ha viszont nem látja a nagy wasistdas-t a dologban és inkább megoldja ezeket a dolgokat a svájci bicskájával vagy kézzel, akkor bökjön a CIKI-re!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
711 szavazat 1016 szavazat

Erre a cikkre ne kattintson evés előtt!

Dívány 2015. június 11., csütörtök 11:50

A magyar élelmiszerhigiénia rovatunkba ma egy bájos közleményt kaptunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságától (KÜI). A hivatal egy időben több helyszínen tartott ellenőrzést Békés és Pest megyében az elmúlt héten. A szakemberek egymással kereskedelmi kapcsolatban álló kistermelői vágóhidat és egy állattartó telepet vizsgáltak. Az akció során 6 tonna vágottbaromfi-terméket foglaltak le, a telep működését pedig – többek között kirívóan súlyos higiéniai problémák miatt – azonnali hatállyal felfüggesztették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rotterdami Mekitől leesik az álla

mzd 2015. június 10., szerda 13:55

Aranyozott homlokzata és óriási csigalépcsője van az egyik rotterdami McDonald's étteremnek, amit a Mei Architects álmodott újra - írja a Dezeen.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés