3+1 tipp bornyitáshoz dugóhúzó nélkül

A Grammy-díjas John Legendnél senki nem tudja jobban, mennyire lelombozó tud lenni, amikor az ember borra szomjazik, de nem fér hozzá az üveg tartalmához.

Az internet bölcs népének szerencsére erre az élethelyzetre is van pár ütőképesnek tűnő megoldása. De vajon, ha úgy hozza az élet, tényleg számíthatunk rájuk? A borkedvelő énekes a Tastemade videójában járt utána az igazságnak.

1. Csavarozás

Bár saját bevallása szerint a 39 éves John Legend nem egy tipikus ezermester alkat, azért neki is akad egy szerszámkészlete otthon, amit leginkább arra szokott használni, hogy összerakja kislánya játékait. A jó hír, hogy ha legalább olyan szinten vagy, mint ő, a bornyitással is képes leszel megbirkózni! A művelethez mindössze néhány alapvető eszközre, egy csavarra, egy csavarhúzóra, egy szeghúzó kalapácsra, na meg egy üveg borra lesz szükséged.

Ha kéznél van minden, ragadd meg a csavart, tekerd bele a dugóba a csavarhúzóval, majd húzd ki belőle a kalapáccsal. Igen, jól sejted. A csavar a dugóval együtt fog kijönni. Ezt támasztotta alá Legend kísérlete is.

Legalább végre használhatod valamire a szerszámaidat
Legalább végre használhatod valamire a szerszámaidatyoutube

2. Ágyúkilövés

Amennyiben még annyira sem vagy ezermester, mint az énekes, egy öngyújtóval vagy egy konyhai fáklyával teremtheted meg a borozás feltételeit. Ha ugyanis felmelegíted a palack nyakát, így kilőheted a dugót, akárcsak egy elővigyázatlan pezsgőnyitásnál.

Mint kiderült, a kettes számú trükk szintén működik, Legend ugyanakkor azt ajánlja, hogy a dugó kiszámíthatatlan röppályája miatt érdemes megfelelő védőfelszerelésről gondoskodni hozzá.

Csak óvatosan, nehogy eltaláljon a dugó!
Csak óvatosan, nehogy eltaláljon a dugó!youtube

3. Dugóúsztatás

Ezt valószínűleg te is ismered. Főleg, ha valaha is koleszos voltál. A módszer talán nem annyira kifinomult, mint a többi, ráadásul némi maszatolással is járhat, de nézd a jó oldalát: ha minden kötél szakad, egy hétköznapi toll birtokában bárhol és bármikor borhoz juthatsz. Csak markold meg erősen a tollat és nyomd le vele a dugót a palackba.

Így is finom (a bor)

– jegyezte meg a sikeres próbát követően Legend.

Ezért is hasznos, ha mindig van nálad egy toll
Ezért is hasznos, ha mindig van nálad egy tollyoutube

+1 Használd a fejed

De ne szó szerint, hanem úgy, ahogy az énekes érti, vagyis próbáld felidézni, hogy hova tetted azt a fránya bornyitót. Itt van mindez mozgóképes formában is:

Apropó, azt hiszed, neked már nem lehet újat mondani a borról? Akkor teszteld velünk a tudásod!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek