Így védekezhetsz az összegabalyodó vezetékek ellen

És azt is eláruljuk, hogyan védd ki, hogy megrázzon az autód.

Végre egy lifehack ami hasznos! Illetve nem is egy: mindjárt 3! A fülhallgató-alapú gordiuszi csomók kialakulásának elkerülése mellett arra is fény derül, hogy lehet gyorsan megállapítani, hogy polarizált-e egy napszemüveglencse, és hogyan kerülhető el, hogy minden egyes alkalommal megrázzon a kocsi ajtaja.

Összegabalyodott vezeték

A frusztráló, nap mint nap megismétlendő kicsomózást úgy kerülhetjük el, ha a sima karikák helyett nyolcas alakú hurkokat készítünk, amikor elrakjuk őket. Így nem tekeredik úgy meg a zsinór, és a kibogozhatatlan csomóknak is búcsút inthetünk. Azokat ugyanis a karikákon könnyedén átbújó dugók hozzák létre. A nyolcasokon már jóval nehezebben hatolnak át a zsinórvégek.

Polarizált lencsék

A tárgyak felületéről visszaverődő vakító fényeket kiszűrő, tükröződésmentes napszemüvegeket letesztelhetjük például úgy is, hogy egy számítógép vagy okostelefon képernyője elé tartjuk, és oda-vissza forgatjuk őket. Amennyiben egy állásban sötétebbnek tűnik a képernyő, polarizált lencsékről van szó.

shutterstock 658945633
Shutterstock

Gépkocsi

Az autókkal kapcsolatos trükkök egyike elég magától értetődőnek tűnik. Igen, a kocsiban ragadt forró levegő kevergetése valóban elég céltalan módszer: a légkeverő ventilátorok bekapcsolása előtt ajánlott friss, hűvösebbre cserélni a felmelegedett autóban ragadt levegőt. Az utasokat alattomosan megrázó elektromos kisülések ellen pedig az jelenthet hathatós védelmet, ha kiszállás közben megérinti valaki a kasztnit: így kiküszöbölhető a kicsusszanáskor, a műanyag üléshuzat által létrehozott töltéstöbblet kialakulása.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek