Eddig rosszul használtad a konzervnyitót!

Előfordult már, hogy csak hosszas szerencsétlenkedés árán tudtál hozzájutni egy konzerv tartalmához? Talán azért, mert rosszul csináltad!

Az ember azt gondolná, hogy a konzervnyitó használata már nem sok újdonságot tartogathat számunkra, a Reddit egyik kreatív felhasználója – akinek topikjára a Lifehacker talált rá – azonban rámutatott, hogy ezt is lehet máshogy csinálni.

Rosszul tartod

Bizony, nem csak az iPhone-t lehet rosszul tartani, hanem a konzervnyitót is. Legalábbis a reddites feltaláló, bizonyos dengerenger bizonyító erejű videója alapján. Először is lássuk, hogy a legtöbben hogy próbálkoznak. Valahogy így:

Így csinálod
Így csinálodyoutube

Hogy ez miért rossz? Azért, mert konzervnyitó mindig lecsúszik a konzerv széléről, vagy épp megakad, ami roppant bosszantó tud lenni. Most jöjjön az igazság pillanata. Megmutatjuk, hogy dengerenger szerint hogyan is kéne tartanod ezt a remek eszközt:

Pedig így kéne
Pedig így kéneyoutube

A lényeg tehát annyi, hogy a konzernyitót a megszokott függőlegesen pozíció helyett vízszintesen illeszd a konzerv széléhez. Itt van mindez mozgásban is:

Kész őrület, nem? Ha még mindig nem hiszed, hogy a módszer beválik, nézd meg az alábbi videót is, melyben egy másik kétkedő rekonstruálja az eredeti felvételen látottakat.

Ő arra jutott, hogy az új megközelítés tényleg működik, csak közben könnyű kilötyögtetni a konzerv tartalmát, a doboz széle pedig éles lesz, így ha nem figyelsz oda, megvághatod vele a kezed. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek