#ÉLETEM

Tudja, mi történik a testében, amikor megiszik egy dobozos kólát?

Edicsek 2015. július 30., csütörtök 20:22

Egy dobozos kóla ebéd után vagy a délutáni kávé helyett jó ötletnek tűnik, de tudja mit tesz igazából a szervezetével? A TrueTheory.com nevű oldal összeszedte, hogy mi minden vár ránk azután, hogy magunkba döntöttük az üdítőt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már az okostelefon segít a csomagolásban is

etelka , Edicsek 2015. július 30., csütörtök 15:19

Megvan az az érzés, amikor kétszer annyi cucc kerül a kofferbe, mint kéne, cserébe a megérkezéskor kiderül, hogy így sem sikerült mindent elhozni, amire szükség lett volna? A pedáns lányok és asszonyok persze komoly listákkal készülnek a nyaralásra, a csomagban csak defibrillátor nincs. Ehhez képest én hagytam már otthon kontaktlencse-folyadékot (tudják milyen nehéz vidéken ilyesmihez hozzájutni? főleg vasárnap?), az összes bugyimat, illetve egy esetben sikerült papucsban elindulni otthonról, ami nem lett volna baj, ha bármilyen más lábbeli is kerül a bőröndbe - és ez csak az legutolsó három utazásom mérlege. Idén elhatároztam, hogy ez máshogy lesz, listázom és konstruktívan végiggondolom, mi is kell. Ehhez megragadtam a telefonom, hogy megnézzem, milyen appokat lehet beszerezni, amelyek helyettem is megmondják a tutit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A beszólogatás addig vicces, amíg nem a barátnőjével csinálják

mzd 2015. július 29., szerda 17:48

Annak ellenére, hogy a másokra tett hangos megjegyzések eleve taszítóak, sajnos még mindig elég gyakoriak – többnyire a férfiak részéről. Erre a jelenségre igyekszik most felhívni a figyelmet a Cosmopolitan magazin is, mégpedig úgy, hogy rejtett kamerával mutatták meg három férfinak, hogy mit kell átélniük a barátnőiknek az utcán sétálva.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Örök kérdés: reggel vagy este zuhanyozzunk?

Dívány 2015. július 29., szerda 14:46

Az is baj, ha valaki nem fürdik eleget és az is, ha túl sokszor tusol, és nemcsak a mennyiség számít, hanem a minőség is, mert akár hiszi, akár nem a zuhanyzást is el lehet rontani. És akárcsak az élet olyan sok területén, a tisztálkodás is megosztja az embereket, van, aki szerint a reggeli a megfelelő napszak a pancsoláshoz, mások viszont inkább lefekvés előtt mossák le a koszt magukról. Jó, kánikulában persze mindenki lazít egy kicsit a saját szabályain, de nézzük, hogy a Yahoo Health szerint milyen érvek szólnak a kelés után és az esti tisztálkodás mellett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét tuti tengerpart, ha nem volt még nyaralni

travelo 2015. július 29., szerda 08:40

Még nem foglalta le a nyaralását, és egyszerűen nem tud dönteni, merre induljon? Csak abban biztos, hogy tengert szeretne látni? Van egy csomó tippünk! Önnek már csak azt kell eldöntenie, hogy fehér vagy rózsaszín homokot esetleg aprókavicsos plázst szeretne inkább, és hogy akar-e várost nézni, vagy legszívesebben egész héten ki se jönne a vízből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Több beszélt nyelv=nagyobb szürkeállomány

Sákovics Diana 2015. július 28., kedd 19:15

Azt már eddig is tudtuk, hogy a nyelvtanulás látható és mérhető anatómiai változásokat okoz az agyunkban, most egy friss tanulmányból az is kiderült, hogy mely agyterületek profitálnak leginkább abból, ha egynél több nyelvet beszélünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt dolog, amit utálunk a repülésben

Dívány 2015. július 28., kedd 14:11

A TripAdvisor minden évben készít felmérést a repülési szokásokról, idén sem volt ez másként, és ugyan az adatok nem annyira frissek, végre a Statista összefoglalta egy infografikán, hogy mi az az öt dolog, amitől a legtöbb utazót kirázza a hideg, ha repülőre kell ülnie. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a bolti kajákat nyugodtan eheti

S-W. Zsó 2015. július 28., kedd 09:04

Amikor feldolgozott ételekről beszélünk, általában a gyorséttermek kínálata vagy az üzletek polcain és fagyasztóiban sorakozó kényelmi termékek ugranak be, amelyeket néhány perc alatt fogyasztásra készre melegíthetünk.

Éppen ezért az egészséges életmód hívei már a kifejezés hallatán is elborzadnak, holott a feldolgozott élelmiszer igen tág fogalom és a táplálkozási szakértők szerint nem minden fagyasztott, konzerves, félkész vagy készételtől kell tartani, csak ésszel vásárolni. A Daily Mail összegyűjtötte, mik azok a szupermarketekben kapható termékek, amelyek a tévhitekkel ellentétben teljesen ártalmatlanok a szervezetünkre. Íme:

Helyes gyerekkel könnyebb csajozni

Sákovics Diana 2015. július 27., hétfő 14:56

Az apaság nemhogy nem mond ellent a férfiszerepnek, de kifejezetten szexi. Különösen akkor, amikor valakinek helyes fia van. Legalábbis erre a megállapításra jutott Pavol Prokop a szlovákiai Trnava Egyetem kutatója. A jelenség hátterében pedig naná, hogy az evolúciós örökségünk áll.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ok, hogy miért lenne sikeresebb, ha jógázna

S-W. Zsó 2015. július 27., hétfő 13:48

Az ősi jóga lényege ugyan kezd láthatatlanná válni a modern és felszínes irányzatok rohamos terjeszkedése miatt, egyre több híresség, sportoló és vállalatvezető fedezi fel és használja ki a meditálás pozitív hatásait. Az igazi jóga ugyanis nemcsak a lehetetlennek tűnő pózok gyakorlásáról szól, hanem egy életformáról, ami segít egyensúlyt teremteni mindennapjainkban. A Lifehack pontokba szedte, hogy pontosan miért is sikeresebbek az élet valamennyi területén azok, akik rendszeresen jógáznak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, ami a lelki jólléthez kell

Sákovics Diana 2015. július 26., vasárnap 19:42

Tudjuk, hogy a lelki egészségünk éppen annyira fontos, mint a testi, mégsem foglalkozunk vele eleget. Részben azért, mert azt sem tudjuk mi az. A nagyszüleink, szüleink keveset beszéltek erről - pláne nem konkrétan - az iskolában nem tanultunk róla, így vagy nem törődünk az egésszel vagy hagyatkozunk a saját tapasztalatainkra. Ez utóbbi egyébként klassz részmegoldás, hiszen a lelki egészség, vagyis az, hogy lelkileg jól legyünk szubjektív dolog. Ennek ellenére nem árt tudni azt sem, hogy mit mond erről az egészről a tudomány. Mert bizony sok mindent mond. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 ok, amiért kapcsolatban sem ciki társkeresőn lógni

Steiner Kristóf 2015. július 26., vasárnap 18:44

Te fenn vagy Grindren? – kérdezik sokan kikerekedett szemekkel, ha meglátják a társkereső alkalmazás sárga kis ikonját a telefonom kijelzőjén. És persze máris azt hiszik, hogy nimfomániás vagyok, esetleg egyszerűen csak csalfa. A tinderezők és OK Cupidozók némileg barátibb megítélésnek örvendhetnek: róluk „csak” azt feltételezik az emberek, hogy kétségbeesetten keresik a szerelmet. Pedig ezek az alkalmazások és weblapok koránt sem csak intim légyott és örökké tartó románc kutatására jók (nem mintha bárkinek bármi köze lenne hozzá, hogy kinek mi fér bele a párkapcsolatába). Ahogy Carrie Bradshaw mondja a Szex és New Yorkban: "Adott a tradíció - ti pedig annyit fogadtok el belőle, és annyit adtok hozzá, amennyi nektek tetszik." Igaz ez az emberi kapcsolatokra és a párkereső appokra is. 

Ezért nem jelent semmit a valódi kora

S-W. Zsó 2015. július 26., vasárnap 14:31

Bizonyára ön is megfigyelte már, attól, hogy ugyanabban az évben születtek, ránézésre nem feltétlenül tűnnek egyidősnek az emberek. Egy a közelmúltban végzett vizsgálat megerősítette, hogy a korosodásban sem vagyunk egyformák, azaz eltérő ütemben öregszünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sérült csecsemőkor, élhetetlen felnőttkor: bemutatjuk a társfüggőséget

Kuna Gábor 2015. július 25., szombat 19:59

Társfüggőség, kodependens személyiség. Egyre gyakrabban halljuk ma ezeket a kifejezéseket. Lehet, hogy ön is megkapta már egy baráttól, jó szándékú ismerőstől, hogy „Te biztos társfüggő vagy!”, amikor hosszasan szenvedett egy problémás párkapcsolatban, és sehogy sem tudott kilépni. Végtelenül sokáig tudunk vergődni egy ilyen helyzetben, és képtelenek vagyunk dönteni. De hol lehet a természetes ragaszkodás és a függés határa? Mi mindent vagyunk hajlandók megtenni és feladni magunkból és a saját életünkből a kapcsolatért?

15 éve történt a Concorde-katasztrófa

travelo 2015. július 25., szombat 15:26

Volt egy repülő, ami a manapság 8 órányi többnyire baromi kényelmetlen utazást igénylő London-New York távot kicsit kevesebb mint 3 és fél óra alatt teljesítette. Igen, annyi időbe telt átugrani a MoMa-ba egy jó kiállításra, vagy a Katz's Delibe egy pastramira, mint most fapadossal eljutni Lisszabonig. Ez volt a Concorde. A legendának a 113 halálos áldozatot követelő párizsi katasztrófa vetett véget 2000. július 25-én. A Travelo utánanézett, mi történt 15 éve Párizsban, és milyen álmokat dédelgetnek a cégek manapság a szuperszonikus gépekkel kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ok, amiért inkább ne tartson szeretőt

Steiner Kristóf 2015. július 24., péntek 21:00

Amikor kisgyerek voltam, a szüleim sokat hallgatták Básti Juli és Cserhalmi György „Hallgass kicsit” című lemezét – én pedig imádtam felfedezni a csalfa és kétszínű szerelmes felnőttek titokzatos világát a dalszövegeken keresztül. „Egy másik lakásba érve hazudnod kell” – szólt az egyik dalban, míg egy másik szerint „nézhetsz őrá, őhelyette én leszek”. Mire gimnazista lettem, már személyesen is elmélyülhettem a veszedelmes viszonyokban: az első barátnőm évek óta párkapcsolatban élt, mikor kinézett magának, de természetesen csak amolyan mellék-projektként.

Felnőttként szomorú, vérlázító, és néha tragikomikus sztorikat hallottam róla, hogyan derült ki, hogy X kavar Y-nal, amit Z már évek óta tud. Ám míg huszonévesen még lenyűgözött az élet játszótere, és meggyőződésem volt, hogy amit akarunk, azt meg is kell tennünk, ma már azt vallom, hogy bizonyos dolgokat bőven elég fejben lejátszani – a fantázia ugyanis sosem hagy cserben, a valóság viszont sokszor jóval keményebb a vártnál. Nem nehéz okokat felsorolni, miért izgalmas belebonyolódni egy kis nyári bolondságba a stabil(nak tűnő) kapcsolat mellett – fergeteges lesz a szexuális életem, hirtelen fontosnak és ellenállhatatlannak érzem majd magam, motivál a fogyókúrában, és így tovább . De – legyünk őszinték – fajsúlyos érvek szólnak amellett is, hogy kísértés ide vagy oda, inkább mégse tartsunk szeretőt, ha nem muszáj. Mert...

5 tévhit a fejfájásról

ST 2015. július 24., péntek 20:04

A fejfájás az egyik leggyakoribb kellemetlenség, és rengeteg tévhit róla, a Châtelaine össze is gyűjtött ezek közül ötöt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 kerékpáros, akit bringásként is utálunk

mzd 2015. július 24., péntek 08:32

Teljesen mindegy, hogy a biciklis-gyalogos-autós trió melyik szereplőjéről jelenik meg egy cikk, a hozzászólásokban pár perc után egymást támadják a különböző "kasztba" tartozó emberek. Ennek nem igazán látom értelmét, mert szerintem nincs kimondottan gond egyetlen csoporttal sem, csak sokan azt nem értik meg, hogy ha a szabályokat betartva és egymásra figyelve közlekednénk, jóval kevesebb konfliktus lenne.

A mostanit sem feszültségkeltő vagy megmondó posztnak szánom, egyszerűen olyan dolgokra szeretném felhívni a figyelmet, amelyek talán nemcsak engem idegesítenek (kollégákkal egyeztetve valóban nem), és amin sokkal jobb körülmények között bringázhatnánk a városban. Mert hogy egyre többen vagyunk, ami egyrészt szuper, másfelől viszont sokkal több odafigyelést igényel. Íme az kilenc típus, akiket nem értünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezt teszi a szakítás a testünkkel

Brownie 2015. július 23., csütörtök 20:21

Akár egy hosszú és tartalmas házasság végéről, akár egy röpke románcról van szó, a szakítás nem csak érzelmileg visel meg, de testileg is. Nem hiába kapjuk azokat a baráti jó tanácsokat, hogy együnk rendesen vagy aludjuk ki magunkat, ilyenkor ugyanis hajlamosak vagyunk elhanyagolni szervezetünk alapvető szükségleteit. De azért van jó néhány olyan kellemetlen tünet is, amik akaratunktól függetlenül nehezítik meg a helyzetet. A Marie Claire össze is gyűjtötte azokat a fiziológiai reakciókat, amelyeket egy-egy fájdalmas szakítás vált ki belőlünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindegy mit edz, csak nyomja meg magán a gombot

Divany.hu 2015. július 23., csütörtök 17:00

Mindenki szembesült már az érzéssel: óriás lelkesedéssel belekezd bármiféle testmozgásba, csinálja elszántan egy hétig, majd a hétvége érkeztével kihagy két napot, és soha nem folytatja többé. Ez persze a kutatók figyelmét is felkeltette, ezért megpróbálták kidolgozni, hogyan változtassuk a testmozgást olyan szokássá, amit nem törünk meg. Egy új tanulmánynak köszönhetően most kiderült, hogy a kulcs nem az, hogy mit csinálunk, hanem annak megfigyelése, hogyan rögzülnek a szokásaink, adta hírül a Psy blog.

A lényeg tulajdonképpen csak annyi, hogy agyunk mindig megkapja az utasítást, ami automatikusan beindítja bennünk a vágyat a testmozgásra, azaz szólaljon meg bennünk a csengő, hogy most menni kell edzeni. Ez az "parancsszó" persze minden embernél más és más lehet. Sokunknak felkelés után az első dolga, hogy mozogjon, másnak ez éppen a munka elvégeztével kattan be, de az utasításnak nevezhetünk egy belső megérzést is arra vonatkozólag, hogy már túl sokáig ültünk egy helyben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmutatjuk, hogyan ne aludjon el munka közben

Edicsek 2015. július 23., csütörtök 09:53

Teljesen mindegy, hogy az unalomtól akar elaludni a munkahelyén, hogy egész előző este bulizott vagy csak szimplán álmatlanságban szenvedett az éjszaka, a lényeg, hogy a munkanapot valahogyan át kell vészelni. A New York Magazine megkérdezett néhány alváskutatót, hogy mit lehet tenni, hogy nagyjából normálisan tudjon dolgozni, és a főnökének se tűnjön fel, hogy éppen csak a túlélésre játszik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját szatyorral egészségtelenebb kajákat veszünk

Dívány 2015. július 22., szerda 13:03

Menőnek érzi magát, mert saját, jó esetben újrahasznosított bevásárlószatyorral érkezik a közértbe? Érezheti is, hiszen ön nagyon környezetbarát megoldást választott, azonban ne is reménykedjen benne, hogy ettől minden téren jobb lesz élete. Kiderült ugyanis, hogy ha saját szatyrot viszünk, akkor azt egészségtelenebb cuccokkal pakoljuk tele – legalábbis erre a remek következtetésre jutott egy újabb hiánypótló tanulmány- írja a Women's Health magazin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik a testével, ha lemond a kenyérről

Brownie 2015. július 22., szerda 10:38

Az alacsony szénhidráttartalmú diéták hívei és a megszállott fogyókúrázók azzal feszegetik határaikat, hogy nemcsak a fehér kenyeret, de az összes pékterméket és tésztafélét igyekeznek kiiktatni az étrendjükből. Ám a különböző gabonafélék (búza, rizs, zab) nem vehetők egy kalap alá, így más-más hatást érünk el, ha csak a finomított termékeket hagyjuk ki, illetve akkor, ha mindenféle szénhidrátot mellőzünk. A Women's Health magazin szakértőkkel foglalta össze, mi minden történik a szervezetünkkel, amint leszokunk a szénhidrátokról.

8 gyakorlat miniszalaggal a feszes, kemény fenékért

Bánkuti Gabriella 2015. július 21., kedd 20:13

Itt a nyár, és a pihenés időszaka új szárnyakat ad nekünk, még erősebben érezzük a vágyat, hogy tegyünk egy lépést az egészségünkért. Sportolni bárhol lehet, sőt nem is kell komolyabb eszköz, edzésterv ahhoz, hogy feszesnek, erőtől duzzadónak érezzük az izmainkat. Most -  olvasóim gyakran ismétlődő kérésére - egy egyszerű, de hatékony és kis helyen elférő edzőeszközt mutatok be. Ez az az aprócska, gyűrhető, összehajtogatható eszköz, amivel hihetetlen hatékonysággal edzhetjük meg a farizmokat, sőt akár az egész testet, a miniband, vagy más néven miniszalag.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már sötétben világító bicikli is van, nem is egy!

mzd 2015. július 21., kedd 14:24

Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy nemcsak maga a kerékpározás, de a kerékpáros biztonság is egyre inkább előtérbe kerül, mint az, hogy a múltkori Batmanszerű fényjelzés után most itt a világító bicikli. A sötétben foszforeszkáló tetoválások mintájára elkészített bringát több cég is árulja, a legolcsóbbért alig százezer forintot kell fizetni – tudtuk meg az Ozy.comról.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés