Így lesz szirupmentes a Valentin nap Budapesten

1. Borozgatás a Ludwigban

Ha ön férfi, de az első, amit megnéz vetélytársán, az az órája és a cipője, akkor önnek találták ki a programot, amit mi csak borozgatásnak hívunk a Ludwigban. Ők persze sokkal komolyabban veszik magukat, úgyhogy Art & Wine Lovers Club, Exkluzív Valentin napi bor-és sonkakóstolóval egybekötött tárlatvezetésnek hívják az eseményt, de ez ne rettentse el. Hatkor kezdődik és fél kilencig tart, viszont előzetes regisztrációhoz kötött program – ezt csak azért mondjuk, nehogy ott kezdjen el menőzni és maradjon hoppon.

2. Szerelem a Nemzeti Galériában

...és a Szépművészeti Múzeumban. Bár közös szervezés, utóbbi kínál csak igazán izgalmas dolgokat, amiket a szerelemhez is köthetünk, meg nem is, szóval viszonylag jól lavíroz. Lesz parfümőr Zólyomi Zsolt személyében, aki nyilván az illatok és a szerelem összefüggéséről beszél majd, meg a lassan celebbé váló Nyáry Krisztián, aki ezúttal költők és szerelmek helyett mi másról beszélne, mint a festőkről és a szerelemről. Ha ez nem lenne elég, a Dalaarna felvonultatja az idei esküvői ruháit, tehát ha szeretnénk némi célzást tenni partnerünknek, akkor okvetlen ott a helyünk.

stockfresh 1628858 smiling-woman-with-valentines-gift sizeM
Stockfresh

3. One Billion Rising - Tánc a nőket és lányokat sújtó erőszak ellen

Írtunk már mi is róla, hogy a szerelmesek napját választotta a "One Billion Rising" mozgalom, hogy táncoljon a nőket és lányokat sújtó erőszak ellen az egész világon. Most kézzel fogható valósággá válik a dolog, délután háromkor a Mammut2-ben megmutatják a koreográfiát, amivel készültek. Ha valaki későn kapcsolt, akkor az este kilenctől még bebiflázhatja a Corvintetőn is, ahol aztán rögtön elő is adhatja, hiszen tízkor DJ KÜHL lejátssza a One Billion Rising dalát, a Break The Chaint.

4. AntiValentine Party

Furcsa lett volna, ha valamelyik hely nem csinálna AntiValentine Party-t, hát a Közhely, nevéhez méltón le is csapott a nagy ötletre. Túl sok mindent nem ígérnek, de azt legalább nagy elánnal teszik. Azt mondják, nem lesz szirupos az este, bár azt mi sem tudjuk, miért kéne annak lennie. Lesz meglepetés a vendégeknek, arról se tudjuk, hogy micsoda, viszont legalább belépő sincs, így bármi is az, tényleg ajándék lesz.

5. Öt Könyv a szerelemről csak elég lesz

Ha még mindezek ellenére se szeretne kimozdulni és szerves részévé válni a szerelem kisbetűs ünnepének, akkor javasoljuk, hogy átélés helyett inkább csak olvasson a szerelemről. Szerencsére erre remek lehetőséget ad Katarina Mazetti A pasi a szomszéd sír mellől című regénye, aminek a címe legalább olyan mókás, mint a borítója. Ha ez nem szimpatikus, még mindig ott van Jennifer Crusie Szerelmes szélhámosokja, ami persze családregény is, de ha szirupra vágyik, abból is kaphat egy adaggal. Ha inkább vonzódik a jó tanácsokhoz, akkor Coelho helyett Müller Pétert ajánljuk. A szerelemről, szeretetről, szeretkezésről című műve választ adhat kérdéseire, vagy csak szimplán szórakoztathatja is. Ha ennél is mélyebben akar elmerülni a témában, akkor arra ott van a Káma-szútra pozíciók című írás, ami ráadásul 18 kártyalapot is tartalmaz, nyilván, hogy mindig kézre essenek a képek. Ha pedig az se baj, ha a faéknél eggyel bonyolultabb a sztori, ami a szerelemről szól, akkor ott van David Nicholls, aki szerencsére azért nem viszi túlzásba a komolykodást: A beugró című regénye a londoni West End kulisszái mögé tekint.

Oszd meg másokkal is!
Mustra