5 értelmes program hétvégére

Ha ezen a hétvégén nem megy se a Balaton Soundra, ne búslakodjon, azért tud majd mit csinálni. Most is találtunk 5 jó programot a hétvégére.

DMOHA20111119017
Mohai Balázs / MTI

XX. Szárnyas Sárkány Hete Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál

Július 13-tól 15-ig Nyírbátorban a Papok Rétjén

Három nap alatt 60 zenei, utcaszínházi, előadást láthatunk, és mindezek mellett délutánonként zsonglőröké, mutatványosoké és a bazárosoké a terep. Délután 5-től a múzeumkertben bábszíntér és babaszuszogó várja a legkisebbeket. A fesztivál nevéhez hűen lesz sárkánykészítés és sárkányeregetés is, de emellett számos gyerekprogrammal készültek még a szervezők. Itt lesznek a "szabad levegős előadók", de az Egyesült Királyságból, Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Tajvanról és még Új-Zélandról is érkeznek vendégművészek a fesztiválra. Minden előadás ingyenes! A részletes programot a fesztivál honlapján találják.

A csodálatos pókember

Június 12-től a magyar mozikban

A héten dobbantott a Csodálatos Pókember című film Magyarországon, ami "teljesen új szemszögből közelíti meg a kezdeteket" – ígérik a rendezők. Aki kíváncsi Peter Parker életére akkoriban, amikor még nem volt szuperhős; arra, hogy mennyit szívatták a gimiben, és végül hogyan vált belőle Pókember, az okvetlenül nézze meg ezt a filmet. Hát döntsék el Önök, mennyire érte meg annyi pénzt és energiát öni egy adaptáció remake-jébe.

Tízforrás Fesztivál

Július 13-22-ig 6 Fertő-tó partján fekvő településen

Tíz napon keresztül hat Fertő-parti település (Hegykő mellett Fertőhomok, Hidegség, Nagycenk, Sarród és Fertőszéplak) számos helyszínén rengeteg program várja az érdeklődőket. Elsősorban természetesen koncertek, fellép többek között a Magashegyi Underground, Harcsa Veronika és a Kiscsillag is. A kertmoziban éjszakánként filmvetítés, napközben madárles, a tavon pedig kenutúra is lesz. A fertőhomoki tájházban népművészek tanítanak rég elfeledett mesterségekre, lesz számos kiállítás, és persze az elmaradhatatlan bazársor is várja a vendégeket. A részletes programot a fesztivál honlapján találja meg.

Hatalmas halászhajó, halas-tengeres programok a Hősök terén

Július 14-16 ig a Hősök terén

A Greenpeace 25 méteres halászhajója szombattól keddig a Hősök terén várja azokat, akiket érdekel a környezetvédelem, és főleg a halak. Lesz egy halas kiállításuk is, és persze rengeteg kisfilmet is vetítenek majd a hajón. A programot ajánljuk felnőtteknek és gyerekeknek is. A rendezvény céljáról és a részletekről a Greenpeace honlapján, vagy a rendezvény Facebook-oldalán olvashatnak.

Éjszaki fürdőzés a Széchenyi Fürdőben

Július 14-én, szombaton 22:30-tól a budapesti Széchenyi Fürdőben, a felnőtt belépő: 2900 forint.

Idén nyáron a budapesti Széchenyi Fürdő egy különleges újdonsággal várja a fürdőzőket: programjai az éjszakai fürdőzéssel bővültek, amit a Fürdők Éjszakájának sikerére való tekintettel több alkalommal is megrendez a Széchenyi Fürdő, Szecska néven. Július 14. után 21-én, 28-án, augusztusban 4-én, 11-én, 18-án és 25.én várják az éjszakai fürdőzőket. A részletekről a Szecska honlapján tájékozódhatnak.

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra