Anorexiás volt, most súlyt emel

Amikor a legrosszabb volt a helyzet, csak 32 kilót nyomott és délután négyig nem volt hajlandó leülni.

A 22 éves lány akkor döntött úgy, hogy végre leszámol az életét 15 éves kora óta meghatározó táplálkozási zavarral, amikor felfedezett néhány anorexia túlélőt Instagramon. A többi lány sikeres felépülését látva Emelle Lewis is elhatározta, hogy végleg maga mögött hagyja a betegséget, méghozzá úgy, hogy kemény edzéssel helyettesíti majd a koplalást – írja a Daily Mail.

Délután négyig nem ült le

A betegséggel először 15 éves korában találkozott egyébként Lewis, aki azt gondolta akkoriban, hogy azért nem állnak vele szóba a fiúk, mert ő „csúnya és kövér”. A testét szégyellő kamasz először csak az edzésre koncentrált, kisvártatva azonban az egész napját azt kezdte el meghatározni, hogy fogyhatna le a leggyorsabban. Lewis ez idő tájt kizárólag teljes kiőrlésű gabonapelyheket, puffasztott rizst, salátát és gyümölcsöket evett, ha pedig valaki megkérdezte, miért csak ilyesmit eszik, azt hazudta magáról, hogy vegán. A reggeli jóga és hasizomgyakorlatok mellett egyébként azt a szabályt is bevezette Lewis, hogy délután négyig nem szabad leülnie, különben elhízik.

A kórházat is jó pár alkalommal megjárt lány egy időben mindössze 32 kilót nyomott, bár tulajdonképpen ő akkor sem gondolta azt, hogy valami baj lenne azzal, ahogy kinéz. Sőt, a gyerekruhákat hordó lány egy jó ideig úgy gondolta - ahogy az étkezési zavarban szenvedők áltlában -, hogy az orvosok és az ismerősei azok, akik összeesküdtek ellene, és tönkre akarják tenni az életét.

Az edzőterem jelentette a megoldást

Az anorexia poklából valahogy kikecmergő túlélők láttán azonban végre ő is rádöbbent, hogy segítségre van szüksége. Először nem mindenki hitt a betegségből kilábalással időről időre megpróbálkozó lánynak, és bár néhányszor visszaesett azért, mostanra egészen félelmetes átalakuláson ment keresztül.

Emelle Lewis (@emellegetswell) által megosztott bejegyzés,

Jelenleg 2800 kalóriát visz be egy nap, naponta hatszor eszik és minden este edz. „Az is motivált, hogy megmutassam azoknak, aki nem hittek bennem, hogy talpra tudok állni.” - mondja Lewis. „A legnehezebb az volt, hogy pont a fordítottját kellett csinálnom annak, ami hat éven keresztül meghatározta az életemet. Meg kellett tanulnom, hogyan hagyjam figyelmen kívül a saját szokásaimat és beidegződéseimet.”

Az nem te vagy!

Azt tanácsolja egyébként azoknak, akik hasonló cipőben járnak, hogy találjanak valamit amivel kapcsolatban hasonló szenvedélyt éreznek, mint ő az edzéssel kapcsolatban. „Az anorexia trükkje az, hogy elhiteti veled, hogy semmi bajod. Ezen pedig csak úgy lehet segíteni, ha felismered, hogy ezek nem a te gondolataid és a betegség nem a barátod.” - így Lewis.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek