A legjobb húsmentes csili édesburgonyával és kinoával (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Eszméletlen finom csili, amiből nem hiányzik a hús, de telis-tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul egy mindent a serpenyőbe és főzzük készre receptről van szó, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.

Nyugodtan tehetünk bele más zöldségeket, paprikát, csemegekukoricát is akár, ízlés szerint.
Nyugodtan tehetünk bele más zöldségeket, paprikát, csemegekukoricát is akár, ízlés szerint.AmalliaEka

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 bögre kinoa
  • 400-400 gramm babkonzerv (fehér és vörös)
  • 400 gramm apróra vágott, hámozottparadicsom-konzerv
  • 150 gramm paradicsompüré
  • 1 nagy vagy 2 kisebb (kb. 400 gramm) édesburgonya hámozva, kisebb kockákra vágva
  • 1.25 liter gluténmentes zöldségalaplé vagy víz (vagy vegyesen)
  • 1-1,5 evőkanál csilipor
  • 1 evőkanál kömény
  • 1 teáskanál oregánó
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a hagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, és további 1 percig pároljuk. Tegyük bele a fűszereket: a csiliport, a köményt, az oregánót, illetve a kinoát, a babokat, az apróra vágott paradicsomokat, a paradicsompürét, az édesburgonyát és a folyadékot (alaplé és/vagy víz). Keverjük össze jól, forraljuk fel, majd tegyük alacsony hőmérsékletre, és lefedve főzzük meg 30-40 perc alatt, időnként megkeverve. Akkor van kész, amikor az édesburgonya puha.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek