Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 evőkanál növényi olaj
- 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 bögre kinoa
- 400-400 gramm babkonzerv (fehér és vörös)
- 400 gramm apróra vágott, hámozottparadicsom-konzerv
- 150 gramm paradicsompüré
- 1 nagy vagy 2 kisebb (kb. 400 gramm) édesburgonya hámozva, kisebb kockákra vágva
- 1.25 liter gluténmentes zöldségalaplé vagy víz (vagy vegyesen)
- 1-1,5 evőkanál csilipor
- 1 evőkanál kömény
- 1 teáskanál oregánó
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a hagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, és további 1 percig pároljuk. Tegyük bele a fűszereket: a csiliport, a köményt, az oregánót, illetve a kinoát, a babokat, az apróra vágott paradicsomokat, a paradicsompürét, az édesburgonyát és a folyadékot (alaplé és/vagy víz). Keverjük össze jól, forraljuk fel, majd tegyük alacsony hőmérsékletre, és lefedve főzzük meg 30-40 perc alatt, időnként megkeverve. Akkor van kész, amikor az édesburgonya puha.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.