
A karakteres ízű fűszer az egyik legkiválóbb antioxidáns-forrás, amelynek vitamintartalma is jelentős.
Ez a gasztronómiai szenvedélyünk veszélyt is jelenthet ránk, mégis egyes kutatások szerint nagyobb az esély a hosszú életre, ha fogyasztjuk.
Ez az oka annak, hogy imádjuk, ha szétégeti a szánkat a csili. Immár még csípősebbet is ehetünk, mint a carolina reaper. Kibírjuk?
A kukoricát – legyen akár sima, akár sajtos változat – simán utólag is ízesítheted, és persze hogy a recept elkészítése nem nagy truváj, a lényeg inkább az, hogy tudd: a fantáziád bevethető egy ilyen egyszerű étel készítésénél is. Ha a csilis változatot megunod, készíts füstös-köményeset, kurkumás-fahéjasat, vagy akár kakaós-vaníliásat – mindegyik izgalmas nassolnivaló lesz egy filmezős estén.
Ha van egy wokod vagy vaslábosod, ezek a zöldséges fogások még finomabbak, roppanósabbak lehetnek. Ha pedig van otthon szójaszósz és gyömbér, akkor már egy nagy lépést tettél a fogás egzotikus ízeinek megteremtése felé.
Ezerféleképpen variálható a hummusz, akár füstös-csípős változatban, akár céklás-borsos vagy szerecsendiós-fahéjas hangulatban is összedobhatod. Egy jó pita és zöldségfalatok mellett tökéletes snack, de akár vendégváróként is megállja a helyét egy nagy adag házi változat.
Eszméletlen finom csili, amiből nem hiányzik a hús, de telis-tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul egy mindent a serpenyőbe és főzzük készre receptről van szó, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.
Egy kutatás azt mutatta, hogy Stonehenge nem kizárólag csillagászati célból épült, készítőinek más szándéka is lehetett vele.
Visszamenőleg is érvényes lesz a nyugdíjemelés.