A karakteres ízű fűszer az egyik legkiválóbb antioxidáns-forrás, amelynek vitamintartalma is jelentős.
Ez a gasztronómiai szenvedélyünk veszélyt is jelenthet ránk, mégis egyes kutatások szerint nagyobb az esély a hosszú életre, ha fogyasztjuk.
Ez az oka annak, hogy imádjuk, ha szétégeti a szánkat a csili. Immár még csípősebbet is ehetünk, mint a carolina reaper. Kibírjuk?
A kukoricát – legyen akár sima, akár sajtos változat – simán utólag is ízesítheted, és persze hogy a recept elkészítése nem nagy truváj, a lényeg inkább az, hogy tudd: a fantáziád bevethető egy ilyen egyszerű étel készítésénél is. Ha a csilis változatot megunod, készíts füstös-köményeset, kurkumás-fahéjasat, vagy akár kakaós-vaníliásat – mindegyik izgalmas nassolnivaló lesz egy filmezős estén.
Ha van egy wokod vagy vaslábosod, ezek a zöldséges fogások még finomabbak, roppanósabbak lehetnek. Ha pedig van otthon szójaszósz és gyömbér, akkor már egy nagy lépést tettél a fogás egzotikus ízeinek megteremtése felé.
Ezerféleképpen variálható a hummusz, akár füstös-csípős változatban, akár céklás-borsos vagy szerecsendiós-fahéjas hangulatban is összedobhatod. Egy jó pita és zöldségfalatok mellett tökéletes snack, de akár vendégváróként is megállja a helyét egy nagy adag házi változat.
Eszméletlen finom csili, amiből nem hiányzik a hús, de telis-tele van fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul egy mindent a serpenyőbe és főzzük készre receptről van szó, ami gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.
A trükk legális, de vannak feltételei: így lesz olcsóbb a fűtés.