Próbáltad már otthon elkészíteni a hummuszt? Csilivel és lime-mal lesz igazán különleges

Ezerféleképpen variálható a hummusz, akár füstös-csípős változatban, akár céklás-borsos vagy szerecsendiós-fahéjas hangulatban is összedobhatod. Egy jó pita és zöldségfalatok mellett tökéletes snack, de akár vendégváróként is megállja a helyét egy nagy adag házi változat.

Cékla is mehet bele.
Cékla is mehet bele.Marianna Massey

Hozzávalók

  • 1 tk. füstöltpaprika-por
  • 1 kk. cayenne-bors
  • 0.5 darab lime héja és néhány csepp leve
  • 2 ek. tahini
  • ízlés szerint római kömény, só, bors
  • 240 g csicseriborsó-konzerv
  • 3 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze alaposan a hozzáavalókat úgy, hogy az olívaolajat a végén, evőkanalanként adod hozzá. Amikor már krémesre keverted, el is készült. Friss korianderrel és csilivel a legfinomabb zöldségekkel és pitával. 

kapcsolódó 5 isteni őszi leves egy rakás izgalmas alapanyaggal
5 isteni őszi leves egy rakás izgalmas alapanyaggal

Ne kattints, ha a hagyományos ízeket és a megszokott kombinációkat szereted!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Csilivel és lime-mal ízesített pattogatott kukorica

A kukoricát – legyen akár sima, akár sajtos változat – simán utólag is ízesítheted, és persze hogy a recept elkészítése nem nagy truváj, a lényeg inkább az, hogy tudd: a fantáziád bevethető egy ilyen egyszerű étel készítésénél is. Ha a csilis változatot megunod, készíts füstös-köményeset, kurkumás-fahéjasat, vagy akár kakaós-vaníliásat – mindegyik izgalmas nassolnivaló lesz egy filmezős estén.

2021. szeptember10., 12:52

Étcsoki a csilis babba? Igen, nagyon is van értelme!

A sós ételekben szuper egy kis édes, az édesekben egy kis sós – ezt az aranyszabályt követi a csokis recept is. Az ízét nem fogod érezni benne, csak azt, hogy az ízvilága egy kissé gazdagabb lett valamitől.

2019. november11., 09:24

Céklás hummusz fahéjjal és szegfűszeggel

Még egy céklás hummuszt hoztunk az őszi napokra, most egy kicsit édes változatban, barna cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel bolondítottuk meg. Ez a verzió remek uborka és zellerszár mellé, de egy kis joghurttal és olajjal tökéletes salátaöntet válhat belőle.

2021. szeptember6., 12:52

Csilis-csirke stir fry – minden hűtőben várakozó zöldség mehet bele!

Ha van egy wokod vagy vaslábosod, ezek a zöldséges fogások még finomabbak, roppanósabbak lehetnek. Ha pedig van otthon szójaszósz és gyömbér, akkor már egy nagy lépést tettél a fogás egzotikus ízeinek megteremtése felé.

2021. március18., 10:24

Mustra