Ennek a túrós pogácsának az érett cheddar ad különleges aromát

A túrótól és vajtól minden pogácsa sűrűbb és puhább, nem csoda, hogy amikor csak lehet, ezekkel készítjük. Ha egy kevés aromás cheddar is kerül a tetejére, még izgalmasabb lesz.

Pillanatok alatt elfogy.
Pillanatok alatt elfogy.dudyka

Hozzávalók

  • 25 deka túró
  • 1 deci langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 4 deka friss élesztő
  • 1 deci tejföl
  • 2 darab tojássárgája (és egy tojás a kenéshez)
  • 1 ek.
  • 60 deka liszt
  • 25 deka puha vaj
  • 20 deka cheddar
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a tejben a cukorral, közben a túrót dolgozd el egy robotgéppel a sóval és a tojással. Ha az élesztő felfutott, gyúrd rugalmas tésztává a hozzávalókat (a sajt negyedét hagyd meg a tetejére), és hagyd pihenni meleg helyen 45 percen át. Ha megkelt, szaggasd ki, és adj neki még legalább negyedórát. Ha elkészültél, kend le tojással és szórd meg sajttal a pogácsákat, és mérettől függően legalább 20 perc alatt süsd készre őket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek