A kelt tésztából érdemes nagyobb adagot készíteni, mert nagyon sokféleképpen variálhatod desszertekké, vacsorává, vagy épp klassz vendégváróvá. Nálunk ezúttal olasz fűszerekkel és parmezánnal készültek.
Nincs is jobb reggeli ezeknél a remek almás-fahéjas csigáknál, és ha ezt a fűszert megunod, készítsd keleti hangulatban: szerecsendióval és sáfránnyal.
Egy jó kis túrós édesség bármikor jöhet, és ha éppen nagy adag kelt tészta készül, a kakaós csiga és a töltött húsos batyuk mellett ebből is mindig ki kell sülni egy adagnak.
A túrótól és vajtól minden pogácsa sűrűbb és puhább, nem csoda, hogy amikor csak lehet, ezekkel készítjük. Ha egy kevés aromás cheddar is kerül a tetejére, még izgalmasabb lesz.
A pizzatészta bögrésen a legegyszerűbb.
A gyereknek az iskola talán nem hiányzik, de egy-egy darab jó kis puha kakaós csigára talán benevezne, ahogy mi is, bármikor. Ha te sem vagy különb nálunk, kapcsolj hedonista módba ezzel a klasszikussal, amit természetesen fahéjjal és citromos cukormázzal is készíthetsz. Ha sósan ennétek, cheddar sajtos-jalapenós töltelékkel tekerd fel.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.
A gyerekek több mint fele találkozott már vele életében.