Hozzávalók
A krémhez
- 1 nagyobb doboz natúr sajtkrém
- 10 deka reszelt parmezán
- 1 nagy ek. vaj felolvasztva
- ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom, oregánó
- 1 tk. cukor
A tésztához
- 30 deka liszt
- 2 deka friss élesztó
- 1 nagy ek. cukor
- 1 csapott tk. só
- 5 deka vaj felolvasztva
- 0.5 deci tej
- 2 darab tojássárgája
Elkészítés:
A kence összetevőit alaposan keverd el, majd tedd félre.
Az élesztőt egy kis cukorral a tejben futtasd fel negyedóra alatt, és ha ez megtörtént, akkor egyszerűen gyúrj lágy tésztát a hozzávalókból. Pihenetsd langyos helyen, letakarva 45 percen át. Nyújtsd ki téglalap alakúra, kend meg a krémmel és tekerd fel. Vágj belőle csigákat, és azokat is pihentesd még langyos helyen 15 percen át.
Ha ezzel megvagy, mérettől függően 25–40 perc alatt süsd készre a csigákat a közepesen forró sütőben. Mexikói változatban jalapeñóval készítsd.