Ezt a tepertős pogácsát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád

Ha szereted a tepertőt, gazdagítsd a pogácsákat egy adaggal. Melegen a legfinomabbak, egy-egy kanál sűrű, házi szilvalekvárral.

Rácsosra vágva még szebb lesz a teteje.
Rácsosra vágva még szebb lesz a teteje.Flopaganifoto

Hozzávalók

  • 1 deci langyos tej
  • 2 ek. barna cukor
  • 2.5 deka friss élesztő
  • 50 deka liszt
  • 3 teáskanál
  • 20 deka tepertő aprítógépben összetörve
  • 5 deka sertészsír
  • 35 deka tejföl
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • tojás és tej a tetejét lekenni
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a tejben a cukorral, majd dagaszd ki a tésztát az összes hozzávalóval egy 15 perc alatt. Keleszd meleg helyen 45 percen át, majd felekre hajtogatva gyúrd át még egyszer és így is adj a tésztának egy fél órát. Ha ezzel megvagy, szaggasd ki és kend le tej és tojás keverékével a pogácsákat, majd mérettől függően 10-20 perc alatt süsd készre a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek