Rácsosra vágva még szebb lesz a teteje.Flopaganifoto
Hozzávalók
- 1 deci langyos tej
- 2 ek. barna cukor
- 2.5 deka friss élesztő
- 50 deka liszt
- 3 teáskanál só
- 20 deka tepertő aprítógépben összetörve
- 5 deka sertészsír
- 35 deka tejföl
- 2 darab tojás enyhén felverve
- tojás és tej a tetejét lekenni
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt a tejben a cukorral, majd dagaszd ki a tésztát az összes hozzávalóval egy 15 perc alatt. Keleszd meleg helyen 45 percen át, majd felekre hajtogatva gyúrd át még egyszer és így is adj a tésztának egy fél órát. Ha ezzel megvagy, szaggasd ki és kend le tej és tojás keverékével a pogácsákat, majd mérettől függően 10-20 perc alatt süsd készre a forró sütőben.