Hozzávalók
- 50 dkg puha, sózott vaj
- 2 tk. só
- 1 nagy ek. cukor
- 50 dkg liszt
- 50 dkg zsíros túró
- 1 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
Elkészítés:
A tejben keverd el a cukor felét, és add hozzá az éleszőt. Várj negyedórát, majd egy robotgéppel keverj sűrű tésztát az összes hozzávalóból, beleértve az addigra már felfutott élesztőt is. Adj neki langyos helyen 45 perc pihenőt letakarva, és ha megkelt, nyújtsd tetszőleges magasságúra és szaggasd ki.
Ha szeretnéd, kend meg tojással, vagy szórd meg sajttal, esetleg köménnyel, majd pihentesd még negyedórán át. Mérettől függően süsd készre 10-20 perc alatt. A jó pogácsa titka a zsiradék mellett az, hogy ne süsd túl, és amint elkészült, vedd le a sütőlapról is.