Sűrű, puha és omlós – ez a legfinomabb túrós-vajas pogácsa receptje

Egy fél fej sült fokhagymával ízesítve még finomabb, de ha abból nincs kéznél, ez a pogácsa túrós-vajas változatban is remek. Tejeskávé mellett, vendégeknek és akár vajjal és lekvárral ízesítve is finom.

Sajtkrémmel és lekvárral próbáld ki.
Sajtkrémmel és lekvárral próbáld ki.AnthiaCumming

Hozzávalók

  • 50 dkg puha, sózott vaj
  • 2 tk.
  • 1 nagy ek. cukor
  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg zsíros túró
  • 1 dl langyos tej
  • 3 dkg friss élesztő
Recept idők

Elkészítés:

A tejben keverd el a cukor felét, és add hozzá az éleszőt. Várj negyedórát, majd egy robotgéppel keverj sűrű tésztát az összes hozzávalóból, beleértve az addigra már felfutott élesztőt  is. Adj neki langyos helyen 45 perc pihenőt letakarva, és ha megkelt, nyújtsd tetszőleges magasságúra és szaggasd ki.

Ha szeretnéd, kend meg tojással, vagy szórd meg sajttal, esetleg köménnyel, majd pihentesd még negyedórán át. Mérettől függően süsd készre 10-20 perc alatt. A jó pogácsa titka a zsiradék mellett az, hogy ne süsd túl, és amint elkészült, vedd le a sütőlapról is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek