Itt a medvehagyma szezonja, segítünk, hogyan használd fel!

Olvasási idő kb. 2 perc

Ellepte a boltokat a medvehagyma, és mi ilyenkor mindig belelkesedünk, aztán otthon zavarba jövünk, hogy vajon mire is lehetne felhasználni ennyi medvehagymát. Aztán eszünkbe jut a pesto, a röszti, a pogácsák, a házi tészta és a többi finomság.

A medvehagyma nemcsak nálunk van a népszerűségi lista tetején. A többi növény is szereti, hiszen remek társnövény a veteményesben, a babra és borsóra például kiváló hatással van, védi őket a kártevőktől és betegségektől. És nemcsak a növények, a medvék is lelkesen falják, innen származik a neve is. Ezek az állatok téli álmuk után a lehető legtöbbet eszik belőle annak érdekében, hogy a hosszú pihenő után elegendő vitaminnal és rengeteg ásványi anyaggal töltsék fel a szervezetüket. Ha te is követnéd őket, mutatunk pár egyszerű, medvehagymás finomságot. 

Itt van mindjárt a krumplipüré, ami sokkal finomabb egy kis medvehagymával. Tavaszi grillhúsok és raguk mellett is tálalhatod, de gombapörkölttel is tökéletes.

Nokedliben próbáltad már? Medvehagymaszezonban ne hagyd ki! Ha a juhtúrót túl aromásnak érzed, helyettesítheted túróval vagy ricottával. Már csak egy kis tejföl kell a tetejére, és el is készültél. 

A karalábélevesből sem érdemes kihagynod. Ha te is szereted a könnyű, tavaszi leveseket, ezt az édeskés-fokhagymás medvehagymásat mindenképpen kóstold meg. 

Egyik kedvencünk új köntösben: a rakott krumpli is isteni lesz egy kis medvehagymával és egy kevés extra zöldséggel.

Az esti borozgatás mellé is klassz kísérő a medvehagymás falatka. A pogácsa medvehagymával még finomabb lesz, sőt egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverhetsz a tésztájába.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

  

  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek