Puha, illatos káposztás pogácsákkal még egy-egy unalmas téli hétköznap is könnyen túlélhető

Kóstoltad már a káposztát pogácsában? És lángosban? Mindkettő legalább annyira finom, mint amennyire fura első hallásra. Bebizonyítjuk!

Így milyen szép.
Így milyen szép.tavan amonratanasareegul

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 3 deka friss élesztő
  • 1 nagy ek. cukor
  • 12
  • 2 ek. tejföl
  • fekete bors ízlés szerint
  • 5 deka puha vaj
  • 2 deci langyos víz
  • 2 ek. olaj
  • 500 g káposzta lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon puhítsd meg fedő alatt a kissé befűszerezett káposztát. 

Futtasd fel az élesztőt a cukorral a lisztben úgy negyedóra alatt. Közben keverd el a sót a lisztben, majd az összes hozzávalót dolgozd rugalmas, sűrű tésztává. Adj neki meleg helyen 45 percet, majd nyújtsd ki. A káposztát oszlasd el a tetején, majd kezdd el hajtogatni és szaggasd ki. Ha ezzel megvagy, pihentesd még legalább negyedórán át, majd kend le, és mérettől függően legalább negyedóra alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek