Sültpaprika-leves paradicsommal és ricottával

Ez a klassz, egészséges leves nemcsak finom, de a vércukorszintedet sem emeli meg túlságosan. Ha friss bazsalikomot és oregánót is szórsz a tetejére, olasz hangulatú fogást kapsz, ami tökéletes akkor, ha a pizza ízeit idéznéd fel egy kicsit egészségesebb formában.

Egy kevés bacon vagy friss paprika is elfér a tetején.
Egy kevés bacon vagy friss paprika is elfér a tetején.Fotó: DebbiSmirnoff

Hozzávalók 2 személyre:

  • 400 gramm hámozott paradicsom (friss és konzerv is lehet)
  • 1 darab lila hagyma negyedekre vágva
  • 2 nagyobb darab kápia paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, bazsalikom
  • 10 deka ricotta
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • a tálaláshoz pirított magvak vegyesen
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre, és tedd a paradicsomot, a hagymát és a paprikát egy sütőformába, kicsit olajozd be, és fűszerezd a keveréket. Süsd 25-30 percig, amíg az összes zöldség megpuhul. 

Keverj össze midnen hozzávalót egy turmixban, annyi vizet adva hozzá, hogy a kívánt állagú legyen (1-2 deci).

Ha szükséges, melegítsd fel a levest, öntsd két tálba, és kanalazz mindegyikbe egy-egy kanál ricottát, néhány bazsalikomlevelet és a magokat.

Ricottatort, ami habkönnyű, illatos, szinte elolvad a szájban, elkészíteni pedig nem kerül többe 20 percnél – a többi a sütő és a friss levegő dolga.

Tovább »

Még több recept

Ez az illatos brokkolileves percek alatt elkészült a kezdők konyhájában is

Akár egy kevés füstölt hal is remek ebben a fogásban, ha pedig húsmentes változatban készítenéd, egy gyors, sütőben készült sajtcsipsszel tálald ezt a klassz levest.

február21., 06:04

Tiramisu helyett készítsd el ezt a rétegezett, Oreóval készült desszertet

Ha még soha nem készítettél egy édességet sem, akkor is jól sikerül majd ez a változat, amit akár egy kevés málnalikőrrel és málnadarabokkal is feldobhatsz.

május1., 12:52

Te is szereted a leveseket? Ezt a kukoricás változatot egy adag csilivel érdemes tálalnod

Sokszor a legegyszerűbb fogások tudnak a legfinomabbak lenni. Ez a kukoricaleves éppen erre jó példa, nem is kell mellé más, csak egy adag vajas vagy lilahagyma-lekvárral tálalt pirítós.

március24., 10:24

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Sósan is finom: spenótos-kecskesajtos kenyérpuding

Még egy remek maradékmentő fogás a hétre, amivel nem lesz túl sok dolgod: ha a spenótos-kecskesajtos változatot megunod, készítsd el sült hagymás-mozzarellás testvérét is.

május2., 10:24

Jönnek a meleg napok, rétegezz egy klassz, citrusos-tejfölös desszertet!

Egy kevés lime-ot sem érdemes kihagynod ebből a finomságból, úgy még érdekesebb aromákat ad, ha pedig nem vagy a kókusz ellen, egy kevés kókuszlikőrt is löttyints a krémbe a tökéletes végeredményért!

május1., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.