Sültpaprika-leves paradicsommal és ricottával

Ez a klassz, egészséges leves nemcsak finom, de a vércukorszintedet sem emeli meg túlságosan. Ha friss bazsalikomot és oregánót is szórsz a tetejére, olasz hangulatú fogást kapsz, ami tökéletes akkor, ha a pizza ízeit idéznéd fel egy kicsit egészségesebb formában.

Egy kevés bacon vagy friss paprika is elfér a tetején.
Egy kevés bacon vagy friss paprika is elfér a tetején.Fotó: DebbiSmirnoff

Hozzávalók 2 személyre:

  • 400 gramm hámozott paradicsom (friss és konzerv is lehet)
  • 1 darab lila hagyma negyedekre vágva
  • 2 nagyobb darab kápia paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, bazsalikom
  • 10 deka ricotta
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • a tálaláshoz pirított magvak vegyesen
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre, és tedd a paradicsomot, a hagymát és a paprikát egy sütőformába, kicsit olajozd be, és fűszerezd a keveréket. Süsd 25-30 percig, amíg az összes zöldség megpuhul. 

Keverj össze midnen hozzávalót egy turmixban, annyi vizet adva hozzá, hogy a kívánt állagú legyen (1-2 deci).

Ha szükséges, melegítsd fel a levest, öntsd két tálba, és kanalazz mindegyikbe egy-egy kanál ricottát, néhány bazsalikomlevelet és a magokat.

Ricottatort, ami habkönnyű, illatos, szinte elolvad a szájban, elkészíteni pedig nem kerül többe 20 percnél – a többi a sütő és a friss levegő dolga.

Tovább »

Még több recept

Palacsinta is készülhet a maradék sütőtökből, mutatjuk, hogyan csináld!

Ez az amerikai hangulatú palacsinta gyönyörű narancssárga színű és nem csak látványra remek. Klassz mellette egy adag kissé megpirított dió, egy kis adag sós vaj és néhány kanál juharszirup.

október23., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

A mentaszósz minden vörös hús mellett príma, így készítheted el a legegyszerűbben!

Ne gondold, hogy csak a bárány mellett lesz finom, nyugodtan tálald bármelyik sült mellé egy kevés burgonyapürével és gravyvel.

október23., 06:04

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

október24., 06:04

A minestronét csicseriborsóval és friss zsályával is érdemes kipróbálnod

Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.

augusztus15., 06:04

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.