Sültpaprika-leves paradicsommal és ricottával

Ez a klassz, egészséges leves nemcsak finom, de a vércukorszintedet sem emeli meg túlságosan. Ha friss bazsalikomot és oregánót is szórsz a tetejére, olasz hangulatú fogást kapsz, ami tökéletes akkor, ha a pizza ízeit idéznéd fel egy kicsit egészségesebb formában.

Egy kevés bacon vagy friss paprika is elfér a tetején.
Egy kevés bacon vagy friss paprika is elfér a tetején.DebbiSmirnoff

Hozzávalók 2 személyre:

  • 400 gramm hámozott paradicsom (friss és konzerv is lehet)
  • 1 darab lila hagyma negyedekre vágva
  • 2 nagyobb darab kápia paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 darab fokhagymagerezd
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű, bazsalikom
  • 10 deka ricotta
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • a tálaláshoz pirított magvak vegyesen
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre, és tedd a paradicsomot, a hagymát és a paprikát egy sütőformába, kicsit olajozd be, és fűszerezd a keveréket. Süsd 25-30 percig, amíg az összes zöldség megpuhul. 

Keverj össze midnen hozzávalót egy turmixban, annyi vizet adva hozzá, hogy a kívánt állagú legyen (1-2 deci).

Ha szükséges, melegítsd fel a levest, öntsd két tálba, és kanalazz mindegyikbe egy-egy kanál ricottát, néhány bazsalikomlevelet és a magokat.

Ricottatort, ami habkönnyű, illatos, szinte elolvad a szájban, elkészíteni pedig nem kerül többe 20 percnél – a többi a sütő és a friss levegő dolga.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

október4., 12:52

Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

július10., 11:24

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

október10., 09:20

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

október5., 09:20

Gyors, hideg avokádóleves – nyári ebédként, fenyőmaggal lesz a legfinomabb

Nagyjából 30 másodperc alatt elkészül, ha már az előkészületek is megvannak, és a végeredmény egy egészséges és nagyon finom leves, ami téli és nyári fogások mellé is remekül illik.

június30., 10:24

Mustra