Gyerekdesszert felnőtt változatban: rumos-tejszínes-málnás gumisüti

Több oka is van annak, hogy miért szeretjük ezt a desszertet. Egyrészt, ha vendégek jönnek, már előre elkészíthető (rendkívül alacsony cukortartalommal és glikémiás indexszel is), és a nyári gyümölcsökkel klassz, frissítő hideg desszert egy-egy grillvacsora után. Gyerekbarát változatban rumaromával készítsd.

Ha kettő nem lenne elég, egy kakaós réteggel is egészítsd ki!
Ha kettő nem lenne elég, egy kakaós réteggel is egészítsd ki!Fotó: Uladzimir Zgurski

Hozzávalók:

  • 2 bögre friss málna
  • 1 bögre cukor (vagy édesítő)
  • 2 evőkanál rum
  • 6 deci tejszín
  • 4 zacskó (expressz) zselatin (vagy kétszer 6 deci folyadékhoz elegendő hagyományos)
  • 1 mokkáskanál
  • 4 evőkanál karamellszirup
  • 0.5 bögre málnaszörp
  • 1 bögre víz
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem expressz zselatint használsz, melegítsd fel a tejszínt a cukor felével, a sóval, a karamellsziruppal, és amikor forró, add hozzá a beáztatott zselatinlapok felét is. (Expressz változatban csak dolgozd el egy robotgéppel, hidegen.) Tedd félre hűlni, és amikor már teljesen kihűlt, csak akkor öntsd rá a második réteget. (Pohárkrémként is tálalhatod 4 rétegben, és ha kétféle íz nem lenne elég, egy tejszínes-kakaós ízesítésűvel dobd fel.)

Főzd össze és pürésítsd a málnát a cukor felével, majd szűrd le és keverd el a rummal, a vízzel és a málnaszörppel. Melegítsd fel a keveréket és olvaszd fel benne a maradék zselatint, majd hagyd kihűlni a már megdermedt tejszínes réteg tetején. Ha néhány szem gyümölcsöt is dobsz bele, még szebb lesz a végeredmény. 

 

 

Hűsítő mentás desszert: zöldcitromos panna cotta
Hűsítő mentás desszert: zöldcitromos panna cotta

Ha már unja a fagyit, próbálja ki ezt az üdítő pohárdesszertet, ami még jobb lesz, ha málnát szór a tetejére.

Tovább »

Még több recept

Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

május4., 10:24

Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

május3., 10:24

Mogyorós Kinder Bueno desszert – felnőtteknek egy kevés krémlikőr is kerülhet bele

A népszerű édesség ízeit idézi ez a klassz édesség, ami a téli és a melegebb tavaszi-nyári napok hangulatához is tökéletesen illik. Télen meleg sütőtöklekvárral, nyáron jeges kávé mellett érdemes tálalnod.

május8., 10:44

Próbáltad már a borsófőzeléket mentával? Mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.

május5., 10:44

Jöhet egy klassz, tésztás fogás zöldborsópestóval és olvadt mozzarellával?

A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.

május4., 12:52

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.