Tökéletesen összeillenek: őszibarackos avokádósaláta mézes-joghurtos öntettel

Nagyon jó kombináció az édes őszibarack és a krémes-diós avokádó, amik túlságosan ritkán találkoznak, főleg ahhoz képest, hogy mennyire finomak együtt. Az avokádó ráadásul kifejezetten tartalmassá teheti a salátákat, mivel magas kalóriatartalmú gyümölcs, tele vitaminnal.

Az avokádó valósi főnyeremény, ha valami egészségeset ennél. Nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban, mellette  A-, E-, B- és C-vitaminokban is, de jelentős a kálium-, vas-, foszfor-, nátrium-, kalcium- és magnéziumtartalma is. Kitűnő antioxidáns, és jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, serkenti az idegrendszer működését, de még az elalvásban is segíthet, mivel hozzájárul a melatonin termelődéséhez. Ebben a salátában a viszonylag semleges ízét az édes őszibarack és a mézes, bazsalikomos öntet dobja fel. 

A méz, a joghurt és a bazsalikom dobja fel.
A méz, a joghurt és a bazsalikom dobja fel.Fotó: haoliang

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 érett avokádó
  • 4 friss vagy konzerv őszibarack
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kisebb pohár görög joghurt
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 zacskó salátakeverék
  • 1 biocitrom héja és leve
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 marék pirított fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

A saláta elkészítése nem lesz ördöngösség, úgyhogy kezdőként is bátran belevághatsz. Vágd fel a zöldségeket és a gyümölcsöket is, helyezd el két tányéron, majd keverd össze a többi hozzávalót, készíts belőlük salátaöntetet. Locsold meg vele a salátát, majd mehet a tetejére a frissen pirított fenyőmag is. Édes, mézes és nagyon izgalmas saláta – egy szelet natúr csirkemell is különleges fogás lesz, ha ezt kínálod mellé.

Így válassz tökéletes avokádót!
Így válassz tökéletes avokádót!

A szépség ebben az esetben sem minden.

Tovább »

Még több recept

Libamell és libamáj vaníliás sült birssel

Fő- és előételként is bevetheted ezt az ünnepi klasszikust, ami akkor a legfinomabb, ha egy pikáns rukkolasaláta is készül a vaníliás birsfalatok mellé.

november21., 06:24

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Rózsaborsos bélszín karfiol-gránátalma salátával

Miért ne készíthetnél idén pofonegyszerű ünnepi fogásokat? Akár vendégek jönnek, akár a szűk család eszik majd belőle, ez a kombináció remek, nem megszokott, és viszonylag gyorsan összeállítható, érdemes egy esélyt adnod neki.

november18., 06:04

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

november21., 06:24

Ezt a portugál csípős salátát fűszeres vörös húsok mellett érdemes kipróbálnod

Csípősrajongóként naná, hogy van tippünk egy klassz kis pikáns salátára, amit, ha igazán nyári hangulatot szeretnél, grillezett hal vagy frissen sült tenger gyümölcsei mellett érdemes felszolgálnod.

november8., 06:16

Unod a már jól ismert köreteket? Ezt a német krumplisalátát próbáld ki!

Ez a német krumplisaláta már ismerős lesz, és amikor nálunk készül, nem felejtünk el kihagyni belőle egy-egy csokor apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget sem. Ha halak mellé dobod össze, kaporral is ízesítheted.

november13., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.