Az avokádó valósi főnyeremény, ha valami egészségeset ennél. Nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban, mellette A-, E-, B- és C-vitaminokban is, de jelentős a kálium-, vas-, foszfor-, nátrium-, kalcium- és magnéziumtartalma is. Kitűnő antioxidáns, és jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, serkenti az idegrendszer működését, de még az elalvásban is segíthet, mivel hozzájárul a melatonin termelődéséhez. Ebben a salátában a viszonylag semleges ízét az édes őszibarack és a mézes, bazsalikomos öntet dobja fel.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 érett avokádó
- 4 friss vagy konzerv őszibarack
- 1 evőkanál méz
- 1 kisebb pohár görög joghurt
- 1 mokkáskanál bazsalikom
- 1 zacskó salátakeverék
- 1 biocitrom héja és leve
- ízlés szerint só és fehér bors
- 2 marék pirított fenyőmag
Elkészítés:
A saláta elkészítése nem lesz ördöngösség, úgyhogy kezdőként is bátran belevághatsz. Vágd fel a zöldségeket és a gyümölcsöket is, helyezd el két tányéron, majd keverd össze a többi hozzávalót, készíts belőlük salátaöntetet. Locsold meg vele a salátát, majd mehet a tetejére a frissen pirított fenyőmag is. Édes, mézes és nagyon izgalmas saláta – egy szelet natúr csirkemell is különleges fogás lesz, ha ezt kínálod mellé.