Tökéletesen összeillenek: őszibarackos avokádósaláta mézes-joghurtos öntettel

Nagyon jó kombináció az édes őszibarack és a krémes-diós avokádó, amik túlságosan ritkán találkoznak, főleg ahhoz képest, hogy mennyire finomak együtt. Az avokádó ráadásul kifejezetten tartalmassá teheti a salátákat, mivel magas kalóriatartalmú gyümölcs, tele vitaminnal.

Az avokádó valósi főnyeremény, ha valami egészségeset ennél. Nagyon gazdag telítetlen zsírsavakban, mellette  A-, E-, B- és C-vitaminokban is, de jelentős a kálium-, vas-, foszfor-, nátrium-, kalcium- és magnéziumtartalma is. Kitűnő antioxidáns, és jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, serkenti az idegrendszer működését, de még az elalvásban is segíthet, mivel hozzájárul a melatonin termelődéséhez. Ebben a salátában a viszonylag semleges ízét az édes őszibarack és a mézes, bazsalikomos öntet dobja fel. 

A méz, a joghurt és a bazsalikom dobja fel.
A méz, a joghurt és a bazsalikom dobja fel.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 érett avokádó
  • 4 friss vagy konzerv őszibarack
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kisebb pohár görög joghurt
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 zacskó salátakeverék
  • 1 biocitrom héja és leve
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 marék pirított fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

A saláta elkészítése nem lesz ördöngösség, úgyhogy kezdőként is bátran belevághatsz. Vágd fel a zöldségeket és a gyümölcsöket is, helyezd el két tányéron, majd keverd össze a többi hozzávalót, készíts belőlük salátaöntetet. Locsold meg vele a salátát, majd mehet a tetejére a frissen pirított fenyőmag is. Édes, mézes és nagyon izgalmas saláta – egy szelet natúr csirkemell is különleges fogás lesz, ha ezt kínálod mellé.

Így válassz tökéletes avokádót! Így válassz tökéletes avokádót!

A szépség ebben az esetben sem minden.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egészséges és finom: meleg saláta fügével és gesztenyével

Csak dobd bele a két legfontosabb hozzávalót, és készíts egy pikáns mézes-mustáros öntetet ehhez a salátához! Önmagában, krutonnal vagy egy nagy szelet grillezett csirke alatt is nagyon finom.

2021. november10., 10:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

2021. szeptember15., 12:52

Fehérbabos avokádósaláta friss kaporral és citrommal

Natúr sült húsok és grillezett sajtok mellett is nagyon finom ez a gyors saláta, aminek akkor sem lesz semmi baja, ha egy napot áll a hűtőben, úgyhogy a legjobb, ha egyből két adagot készítesz belőle.

2021. augusztus16., 12:24

Gyors tortellinisaláta friss zöldségekkel – még az olasz tészta is lehet egészségesebb

Ha imádod az olasz konyhát, de már neked is feltűnt a szénhidrátorgia, amivel a rajongás jár, dobj össze salátát az izgalmas pastákból. Frissen készített tortellinivel a legjobb, de mivel nem vagyunk szuperhősök, egy jó minőségű bolti adagból is simán összedobjuk.

2021. október1., 12:52

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek