Van már programod szilveszterre? Akarsz egy jobbat?

Az idei szilvesztert szeretnéd egy igazán jó programmal különlegessé tenni? Olyan eseményeket válogattunk össze, amikkel garantáltan felejthetetlen lesz az újév.

Az idei évet egy igazán különleges programmal szeretnéd búcsúztatni? Pihend ki 2018 fáradalmait egy termálfürdőben, nézd a tűzijátékot Budapest tetejéről, túrázz át az új évbe, vagy töltsd a szilvesztert egy színházban.

Csobbanj az új évbe

Év végén a munkahelyi hajtás, a karácsonyi jövés-menés után mindennél jobban vágyunk arra, hogy legalább egy rövid időre megpihenhessünk. Ennek talán az egyik legjobb módja néhány kényeztető nap vagy egy csillagfényes éjszaka valamelyik hazai termálfürdőben.

A makói Hagymatikum szilveszteri programjai közt szerepel artista produkció, élő zene, habparti és svédasztalos vacsora is. (A felnőttjegy 16 500 forint, a gyerekjegy 12 500 forint, a VIP jegy szaunahasználattal és korlátlan pezsgőfogyasztással 19 500 forint.)

Ünnepeld a szilvesztert a makói Hagymatikumban
Ünnepeld a szilvesztert a makói Hagymatikumban

A Sárvárfürdőben hajnal négyig medencés parti vár, háromig pedig a csúszdákat és a szaunát is használhatod, és svédasztalos vacsorára is válthatsz jegyet. (A felnőttbelépő 14 éves kortól 9900 forint, a 14 év alatti gyerekbelépő 4500 forint, a szaunavilág használata 1800 forint, a vacsorával kombinált jegy gyerekek számára 9900 forint, felnőttek számára 18 900 forint.)

A Demjéni Cascade-ben Kocsis Tibor lép fel, és a 25 000 forintos jegyár korlátlan étel- és italfogyasztást is tartalmaz.

A Zalakarosi Fürdőben fél egyig vehetsz részt szaunaszeánszokon, az este sztárvendége Cozombolis lesz. (A jegy elővételben 7900 forint, a helyszínen 8900 forint fejenként.)

Budapesten is szilveszterezhetsz egy medencében lazítva, az Aquaworldben két éjszaka foglalása esetében ünnepelhetsz, fürdőparti, szaunaszeánszok, élő koncert és tűzijáték mellett.

Eszem-iszom izgalmas budapesti helyszíneken

Sokkal szívesebben lennél a tűz, főként a tűzijáték közelében? A fővárosban különleges helyszíneken várhatod az éjfélt. A gyönyörű panorámájú 360 Bar teraszán fűtött, tematikus iglukban – növények között, trópusi hangulatban, vintage miliőben vagy a síparadicsomi hüttéket idéző környezetben – olyan gasztronómiai ínyencségekkel ünnepelhetsz, mint a sajtfondü, a rákétel vagy a meleg koktélok. Szilveszterkor a hétórás kapunyitás után Mirmur, Po:ti, Marco Grandi, Teomo és Stereostrip gondoskodik a hangulatról.

Nézd a tűzijátékot a 360 Bar igluinak egyikéből
Nézd a tűzijátékot a 360 Bar igluinak egyikéből

A Dunán ringatózva garantáltan nem maradhatsz le a tűzijátékról. A Budapest hajó kilenc órakor száll vízre, és hajnal háromkor ér vissza a kikötőbe. Addig svédasztalról falatozhatsz, pezsgőzhetsz és tombolajegyet is válthatsz. A hajóra a felnőttjegy 29 990, a gyerekjegy 14 éves korig 14 990 forint.

A szilvesztert a Nyugat nagyjainak nyomában is felejthetetlenné teheted. Vacsorázz, majd bulizz hajnalig a New York Kávéházban. A tradicionális magyar ízvilág ételeit felvonultató szilveszteri menüket – amelyek egyike vegetáriánus – Wolf András séf álmodta meg erre az alkalomra. A szilveszteri menü 130 euró, borválasztékkal együtt pedig 195 euró.

Aktív újév

Ki mondta, hogy a szilveszter csak a lazsálásról szólhat? Akár egy újévi fogadalmad megvalósításába is belevághatsz 2018 utolsó napján. Az országban több helyen rendeznek futóversenyt december 31-ére. Agárdon reggel tíz órakor csatlakozhatsz a 4,5 vagy 12 kilométer hosszú szilveszteri pezsgőfutáshoz előnevezéssel 4000 és 4500 forinttért. Ha kisebb fába vágnád a fejszédet, nevezhetsz a délelőtt háromnegyed tízkor rajtoló 3,3 kilométeres pécsi futóversenyre is, aminek 1500 forint a díja a helyszínen. Sopronban pedig a Rendészeti Sportegyesület futásához csatlakozhatsz tíz órakor.

Kezdd fitten az új évet, nevezz egy futóversenyre
Kezdd fitten az új évet, nevezz egy futóversenyre

A mozgásról éjfél közeledtével sem kell lemondanod. Kirándulj át az új évbe a Gyöngyösről este hat órakor induló, Mátrafüredet, Máriácskát és Sár-hegyet átszelő, majd hajnal egy órakor Gyöngyösre visszatérő túrán. A 20,5 kilométeres távra mindenképpen vigyél magaddal elemlámpát, kényelmes bakancsot, meleg ruhát és enni-innivalót, de a petárdát és a trombitát hagyd otthon.

Színház egész évben

A legtöbb színház szilveszter este sem pihen. Az Operett Színház az Apáca show-t, a Pesti Színház Woody Allen Játszd újra, Sam!-ét, a Madách Színház a Meseautót állítja színpadra. A Thália SzínházLegyen férfi, Monsieur Pignon!-ja mellé pezsgő is jár.

Vidéken pedig a Budaörsi Latinovits Színházban a Liliomfit, a Pécsi Nemzeti Színházban A Montmartre-i ibolyát, a Miskolci Nemzeti Színházban A cirkuszhercegnőt, a soproni Petőfi Színházban az Egy éj Velencében című operettet nézheted meg. Az előadásokra érdemes minél előbb jegyet venni, szilveszter közeledtével ugyanis rohamosan fogynak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek