Minek főznél vasárnap, ha ilyen tuti ebédmenük várnak?

A legjobb budapesti sunday brunchok nyomában

Nyilvánvalóan nem a legolcsóbb, de garantáltan a legkényelmesebb választás a vasárnapi ebédet valamelyik menő budapesti étteremben megejteni. Az Arany Kaviár a legújabb hely ami fixáras hétvégi menüt kínál, meg is kóstoltuk mit tudnak, és összeszedtük a többi lehetőséget is.

Imádod a nagy családi-baráti ebédeket vasárnap, de semmi kedved a főzéssel, mosogatással bajlódni? Hívd el valamelyik budapesti étterembe menüzni a családot vagy a barátokat! Én nemrég az Arany Kaviár Étterem pezsgős ebédmenüjét próbáltam, mesélek milyen volt, és azt is összeszedtem, hol van még hasonló a városban. Hétvégi hedonista lakomákra fel!

Hétvégi pezsgős ebéd az Arany Kaviárban

A több órán át tartó kóstoló legfontosabb tapasztalata: ha valaki szereti a ráérős, kényelmes, délutánba nyúló ebédeket, annak egyszer el kell jönni kipróbálni ezt az élményt. Ja, meg annak is, aki szeret már kora délután szalonspiccesen nevetgélni, ugyanis nagyon nem sajnálják a vendégtől a pezsgőt.

A fixáras (13 900 forint/fő + 12 százalék kötelező szervízdíj) menü lényege, hogy nem a klasszikus előétel-főétel-desszert rendszerben érkeznek az ételek, hanem folyamatosan hozzák egymás után a kisebb-nagyobb fogásokat az asztalunkhoz. Hatféle hideg és kétféle meleg előétel, leves, választható főétel és desszert érkezik szépen sorjában (a konkrét fogásokat lásd lejjebb a keretesben, illetve az alábbi képre kattintva a galériában), miközben folyamatosan töltik a poharakba a Törley Chardonnay Brut pezsgőt.

Az ételeken és a pezsgőn kívül az árban van még a víz és a kávé is, hogy ne álljunk annyira fejre az ebéd végére. Ár/érték arányban nagyon megéri, a több órán át tartó békebeli, nagyokat beszélgetős koncepció pedig különösen szerethetővé teszi a dolgot. 

A teljes menüsor

Hideg előételek

Heringsaláta

Füstölt tokhal

Gravlax lazac

Kacsamáj rebarbarával

Céklasaláta

Házi kenyér, vaj

Meleg előételek

Vaddisznóhússal töltött pelemenyi

Orosz gomba julienne

Leves

Scsí leves

Főétel

Szürkedurbincs póréhagymával és spárgával

vagy

Klasszikus kijevi csirkemell burgonyapürével

vagy

Borjú fehérrépával és kucsmagombával

Desszert 

Szirnyiki eperrel és kaporfagylalttal

vagy

Oroszkrém torta

Hol van még hasonló sunday brunch Budapesten? 

A Deák Ferenc utcai ÉS bisztróban vasárnapi családi ebédmenüre lehet benevezni, és itt a családit úgy értik, hogy a gyerekekre is gondolnak. Gyerekfoglalkozásokat tartanak, az ebédet pedig féláron kapják a gyerekek. A felnőtteknek fejenként 10 800 forintba (+ 12 százalék szervízdíj) kerül az ebéd, ebben a korlátlan italfogyasztás, és a parkolás díja is benne van. További infó itt.

A Four Seasons Hotel étterme, a Kollázs is tart vasárnapi brunchot, itt déltől délután háromig lehet enni 11 900 forintért fejenként (és az elmaradhatatlan 12 %-os felszolgálási díjért). További infó itt.

Pár lépésre innen, a Sofitel Hotel étterme, a Paris Budapest is kínál vasárnapi menüt, 9000 forintért lakhatunk jól, az ételek mellé egy pohár magyar pezsgő, ásványvíz, üdítő, kávé és tea is jár. További infó itt.

A szintén Duna-parti Intercontinental Hotel éttermében is van vasárnapi ebéd, klasszikus magyar fogásoktól a szusin át minden van a kínálatban. Az árak attól függnek, mit szeretnél az ebéd mellé inni: ha csak pezsgőt, gyümölcslevet, vizet, kávét és teát, akkor fejenként 9900 forintba kerül (plusz tíz százalék szervízdíj), ha a fentiek mellé bor és sör is kell az asztalra, akkor 11 900 forint fejenként. Gyerekeknek 5 éves korig ingyenes, 17 éves korig féláron. Parkolás, játszóház, élőzene jár még az ebéd mellé. További infó itt.

És a Marriott Hotel éttermében, a peppers!-ben is van ebédmenü: mediterrán ízek, hideg és meleg ételek, sütik, az italok közt pezsgő, bor, sör, koktélok, üdítők, kávé vár. Fejenként 10 500 forintba kerül itt az ebéd (+ 10 százalék szervízdíj), 12 éves korig féláron ehetnek a gyerekek. Az árban élőzene és parkolási lehetőség is van. További infó itt.

Blogmustra