RAKTÁR

Bármilyen színt reprodukál a jövő tolla

bb 2014. június 18., szerda 15:22

Alig telt egy hónap azóta, hogy hasra estünk a Rotring legújabb vívmányától, az érintőtollként is funkcionáló ceruzától, már itt is van egy újabb agyszülemény, melyet a scribble.com munkatársai fejlesztettek ki. A Kickstarteren házaló márka egy RGB-érzékelővel ellátott tollal rukkolt elő, mely öt színes, újratölthető tintapatronnal van ellátva, és lehetővé teszi, hogy szinte mindent színt képes legyen feldolgozni.

Így kell elképzelni a jövő tollait
Így kell elképzelni a jövő tollait
Fotó: scribble.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Könyvekből faragta ki az ábécét a japán művészpáros

bb 2014. június 17., kedd 10:32

Nemrég mutattuk be Somogyi Éva papírművész szuperlátványos Weöres Sándor kötetét, mellyel hasonló vonalon mozog az ambíciózus japán művész páros, Yoshihisa Tanaka és Ryuta Iida, azaz a Nerhol legújabb munkája is. A dizájnerek ugyanis ravasz módon japán regényekből faragták ki az ABC betűit A-Z-ig, ami közelről talán fel sem tűnik, de egy lépés távolságból már valóban sokkal jobban láthatóak az absztrakt, oratórikus betűtípusok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A ruhánkkal fogunk zenélni a jövőben

zezse 2014. június 16., hétfő 15:11

Eindhovenben adták át a Velux nemzetközi díját, ahol két magyart is díjaztak. A téma az árnyékolás volt, a tetőablakairól ismert cég azt szerette volna, ha innovatív megoldásokat találnak ki a versenyzők a sötétítésre. Számos remek ötlet született, a mágneses verziótól a grafén bevetéséig. Esteban de la Torréval és Kárpáti Eszterrel beszélgettem a harmadik helyezést érő munkájukról, a hőre színváltoztató anyagok használatáról.

Mivel indultatok a versenyen ?

Internetem találtunk a Velux pályázatára, és azt gondoltuk, hogy jó lehetőség lenne, hogy az amivel egyébként is foglalkozunk, azaz smart textilekkel, e-textilekkel és különlegesebb festékekkel, azt egy ilyen platformon használjuk fel. Egy jó alkalmazási felületnek gondoltuk, és megcsináltuk a bekért feladatokat, első fordulóban egy látványtervet kellett készíteni, amibe azt írtuk le, hogy hogyan tudunk természetes energiaforrásokat felhasználni, melyek fenntarthatóak és ezeknek az előnyeit kihasználni.

Négy szempont volt, melynek meg kellett felelni, ebből egy volt a fenntarthatóság, a piaci lehetőség. Olyan energiaforrást akartunk felhasználni, mely fenntartható, ezért választottuk a napsugárzást, a hőmérséklet változást .Termokromatikus festékekkel dolgozunk, ami változtatja a mintáját és színét. Megjelenik benne a játékosság, a vidámság, valamint innovatív is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit gondol, kik laknak itt?

bb 2014. június 15., vasárnap 13:20

Nem mindennapi épülettel bővült Új-Zéland egyik legnagyobb városának, Aucklandnek az állatkertje, ahova a Monk Mackenzie stúdió és Glamuzina Patterson építészcsapata karöltve tervezték meg az állatkertben élő zsiráfok új otthonát. – írja a dezeen.com a két egymást metsző tetővel készült zsiráflakról, mellyel a megrendelők célja az volt, hogy a ház hosszú nyakkal megáldott lakói és azok gondozói egyaránt kényelmesen elférjenek benne.

Giraffe-House-by-Monk-Mackenzie-with-Glamuzina-Patterson dezeen
Fotó: jonnydavis.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Facsipesszel nyomul Magyarország a Velencei Építészeti Biennálén

bb 2014. június 13., péntek 18:21

Még fel sem ocsúdtunk a Milánói Expóra tervezett, elfogadhatatlan és építészetileg vállalhatatlan, sámándobszerű „Alakor” pavilon okozta sokkból, már el is kezdődött a 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále (Mostra Internazionale di Architettura) a velencei Giardini pavilonjaiban, az Arsenale kiállító termeiben illetve a város különböző pontjain. A rendezvényen 100 építész, 66 ország, 80 film és 22 kísérőrendezvény lesz látható június 7 és november 23 között.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, mire jó a konyhai maradék

bb 2014. június 12., csütörtök 12:36

A tervezők, mikor nekilátnak egy új project előkészítéséhez, általában felskiccelnek egy-két markánsabb vázlatot vagy 3D-s modellezéssel szemléltetik az elképzeléseiket. A graf-d3.com dizájnere, Yusuke Komatsu illetve kurasu-kurasu.com tervezője, Yukitoshi Toda azonban teljesen más irányba mentek el: a hűtőszekrényben kezdtek el kotorászni a rajzolás helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett a rakétasilóból luxusnyaraló

bb 2014. június 11., szerda 20:33

Nemrég már mutattunk pár meglepő átalakítást, például hogy hogyan építettek át egy melbourne-i vajfeldolgozó üzemet trendi otthonná, vagylerohadt londoni nyilvános vécét luxuslakássá. Ezúttal is egy legalább ilyen meglepő átalakulást mutatunk be: egy New York állambeli rakétasilót, melyből luxusházat alakított ki Bruce Francisco és unokatestvére, Gregory Gibbons. Az álomsztori kisebb hátulütője, hogy röpke húsz év kellett hozzá nekik.

Az ötvenes évek végén, a hatvanasok elején, a hidegháború fokozódásával a New York állam északi részén fekvő Adirondack State Park területén az amerikai állam több száz rakétasilót építtetett az Atlas-F típusú rakétái számára. Az egyenként 18 millió dollárba kerülő silók (és a rakéták) építési költségeit már 1961-ben is alig tudta finanszírozni az állam. Így nem meglepő, hogy napjainkra az egészet üzemen kívüli, elhagyatott területként tartják számon. 

432058 341580252543926 327864626 n (1)
Fotó: silohome.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fejlessze kreativitását szusikészítéssel

bb 2014. június 11., szerda 13:15

newsushi5-637x435
Fotó: plaplax.com

Nem lehet elég korán megtanulni a szusi elkészítésének alapjait! - ez, vagy legalábbis valami hasonló járhatott a fejében a kreatív termékek gyártásában utazó Plaplax tervezőinek, akik egy 45 darabból álló kirakós játékot dobtak piacra „Tsumiku-Sushi” néven – írja szettről a spoon-tamago.com. A fából készült hozzávalók mellé szójaszószt nem tartalmaz a készlet.

A látványos, csak limitált szériában kapható, fából készült szettet a tokiói tervezők az NHK csatornán Design Ah! néven futó televíziós sorozat felhívására létrejött művészeti kiállításra készítették. A kiírók célja az volt, hogy minél fiatalabb korban fogékonnyá tegyék a gyerekeket a dizájnra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Börtön helyett otthont is lehet adni a hajléktalanoknak, ráadásul milyet!

bb 2014. június 10., kedd 10:55

Hazánk a hajléktalan probléma kezelésében nem mondható humánusnak, pedig vannak olyan helyek a Földön, ahol emberi módon igyekeznek megoldani a hajléktalanok ügyét, és ez működik is. Meglepő módon ilyen például az Egyesült Államok Utah állama, ahol jó úton haladnak afelé, hogy 2015-re teljesen megszüntessék ezt a problémát. Ott ugyanis az elmúlt nyolc évben sikerült 74 százalékkal csökkentetteni a hajléktalanok számát az államban. Még inkább figyelemreméltó az, hogy Utah nyerő stratégiája lenyűgöző a maga egyszerűségében: bebörtönzés helyett otthont biztosítottak a hajléktalanoknak.

Bár Utah volt az első állam, ahol ezt a megoldást választották, a sikerek nyomán nem sokkal később máshol is elkezdték kezelni a helyzetet, és lakhatási támogatást illetve állandó otthont biztosítottak a környéken élő hontalanoknak. A humanitárius hozzáállás ráadásul gazdaságilag is kifizetődőbb,derült ki nemrég Észak-Karolinában. Várható volt, hogy mindebben komoly feladat jut az építész szakma számára is, melynek legpozitívabb példáit az architizer.com szerkesztői gyűjtötték össze. Íme 12 projekt, amik akár itthon is mintául szolgálhatnának majd a jövőben a hajléktalanság felszámolása ellen indított kormányzati projektekhez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért olyan menő Wes Anderson világa

bb 2014. június 9., hétfő 11:42

Kevés olyan filmrajongó van, akit ne fogott volna meg napjaink egyik legmenőbb New Wave rendezőjének, Wes Andersonnak sajátos képi világa és mesterien kidolgozott illetve felépített díszletei. Nem véletlen, hogy magával ragadó elemeit gyakran egyfajta műalkotásnak tekintik, melyek a 44 éves rendező vizuális védjegyeié váltak az elmúlt években – írja a gyerektörténeteket is egyedi szemszögből néző rendezőről az egyik legmeghatározóbb lakberendezési szaklap, az Apartamento, mely legújabb, nyári kiadásában mutatja be Anderson egytől-egyig könnyen beazonosítható filmes kézjegyeit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a legszomorúbb étkészlet, amit valaha láttunk

bb 2014. június 8., vasárnap 20:06

Nem gondoltuk volna, hogy valaha egy arannyal szegélyezett tányérkészleten látunk majd olyan megdöbbentően szomorú és beszédes rajzokat, mint amiket az 1982-ben született kijevi származású, de Ausztriában élő művész, Nikita Kadan készített.

Az építészekkel, emberjogi aktivistákkal és szociológusokkal mindig is szorosan együttműködő művész kollekcióját nem annyira az étkezés élményének kellemesebbé tétele, mint inkább az ukrán rendőrség kínzási módszerei ihlették,a témát pedig a szovjet orvosi tankönyvek rajzainak stílusában dolgozta fel – írja az ország jelenlegi válságával és filozófiai hátterével gyakran foglalkozó művész munkájáról a dazeddigital.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakna ön nyilvános vécében?

bb 2014. június 6., péntek 21:19

Bár egy városi minden bizonnyal nem lepődik meg, ha egy aluljáróban található nyilvános WC helyén egyik pillanatról a másikra kifőzde, talponálló vagy tetoválószalon lesz, de az azért még bennünket is meg tudott lepni, hogy egy brit építész egy lepukkant, használaton kívüli Dél-Londoni nyilvános illemhelyet alakított át luxusapartmanná. Bár az utóbbi jelzővel nem minden tekintetben értünk egyet, hiszen miért neveznénk egy ablak és terasz nélkül felújított pincehelyiséget luxus lakásnak, de el kellett ismernünk: azért közel jár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz az unalmas lépcsőből vidám házicsúszda

bb 2014. június 5., csütörtök 19:51

„Csúszdát minden háztartásba!” – ezzel a felkiáltással jártak örömtáncot a buzzfeed.com szerkesztői, mikor meglátták a minnesotai Trisha Cleveland kék-piros színű infantilis találmányát a SlideRidert.

A lépcsőre könnyedén kihajtogatható - időnként azért össze is csukható - szerkezetben természetesen nem Cleveland látott legelőször fantáziát, hiszen számos hasonló ötlet terjed az interneten, az egyik legolcsóbban megvalósítható prototípus például mindössze pár nagyméretű kartondoboz újrahasznosításával készül, a lépcső aljára pedig a balesetek elkerülésének érdekében babzsákot, pokrócot, párnákat halmozhatnak az aggódóbb típusú szülők. Ha tehát nem adna pénzt egy amúgy is kézenfekvő ötletért, ide kattintva megnézheti, hogyan tudja nagyjából zéró költségvetésből lépésről lépésre elkészíteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

80 éve főzzük kotyogósban a kávét

bb 2014. június 4., szerda 21:24

Az olaszok őrült eszpresszó fogyasztók, de azért rajonganak a kotyogós kávéért is, mivel az mindig emlékezteti őket gyermekkorukra, otthonukra és a családi összejövetelekre. A kotyogós kávé a vendéglátás, a meleg fogadtatás szimbóluma, egy ilyen szerkezettel készített kávé határozottan szimbolizálja az olaszok gondolkodásának és kultúrájának lényegét.

Ennek tudatában valószínűleg mondanunk sem kell, hogya kotyogóst egy olasz találta fel: Luigi De Ponti ötletének köszönhetjük, hogy az emberek drága gépek beszerzése nélküli is kávézhatnak otthonukban. De Ponti ötletét azonban Alfonso Bialetti vette meg és járatta csúcsra 1933-ban, akinek sikerült elérnie, hogy a jellegzetes nyolcszögletű forma még nyolcvan évvel később is ugyanolyan keresett legyen világszerte, mint piacra dobásának pillanatában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Helytakarékos és adósságmentes élet miniatűr-házban

gr 2014. június 3., kedd 20:21

Életstílusunk és az életünkkel kapcsolatos elvárásaink évről évre változnak, ezzel párhuzamosan pedig az ideális otthonról kialakított képünk is folyamatosan formálódik. A miniatűr ház-mozgalom körülbelül öt éve kezdődött, egyelőre pedig csak az USA-ban nagyon népszerű, de a jövőben nagy valószínűséggel máshol is el fog terjedni. A mozgalom lényege a praktikus, helytakarékos, környezetbarát lakhatás, melyet a kilenc-harminchét négyzetméteres alapterület közt mozogó mini lakások tesznek lehetővé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amire nem is tudta, hogy szüksége van: a táskavilágítás

bb 2014. június 2., hétfő 18:15

A Studio Banana két nemzetközileg elismert tervezője, Portilla-Kawamura és Ali Ganjavian a legutóbbi sikeres projektjük, a strucc párna után egy újabb látványos és innovatív termékkel rukkolt elő. A Kangaroo lámpa néven futó, összehajtható, háromszögekből álló, LED-es megvilágítású világítótestre feltételezhetően gyorsan lecsapnak majd azok, akiket a félhomály gondolatától is kiver a víz. v

Az 1990-es évek óta együtt dolgozó, madridi székhelyű duó működtet irodát Lausanne-ban, Brüsszelben, Londonban és Párizsban is, új találmányuk finanszírozásához a manapság már megkerülhetetlennek tűnő Kickstarteren gyűjtenek pénzt – írja a fascodesign.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Írhat Rotringgal is a kijelzőre

bb 2014. június 1., vasárnap 14:31

Új családtaggal bővítette termékeit a német Rotring, melynek neve 1928 óta egyet jelent a tölthető ceruzákkal, és nagyjából egyeduralkodók is a téren. Legalábbis az építészek, ipari és grafikus tervezők, valamint olyan, pontosságot igénylő kreatív szakmák körében, ahol a fém borítású íróeszköz mind súlya, mind pontossága tekintetében a legideálisabb a munkavégzésre.

Íme a két funkciós Rotring
Íme a két funkciós Rotring
Fotó: rotring.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghalt a New York-i metrótérkép atyja

bb 2014. június 1., vasárnap 10:28

Május 27-én, 83 éves korában elhunyt Massimo Vignelli, a huszadik század egyik legmeghatározóbb grafikusa, aki munkássága alatt számos területen kipróbálta magát a háztartási eszköz-gyártástól a bútortervezésen át a logótervezésig. Széles körű munkásságát talán egyik aranyköpése ismerteti a legjobban, miszerint „Ha meg tudsz tervezni egy dolgot, akkor meg tudsz tervezni mindent”. Az alapvető geometriai formákkal dolgozó, modernista hagyományokat követő designer feleségével, Lellával együtt alapította meg a saját nevén futó Vignelli Associates céget 1971-ben.

Szárítsa ruháit sündisznóval!

Menő/Ciki

bb 2014. május 31., szombat 20:00

Már nem csak a tűzhely mellől menőzhetünk trendi állatos szerelésekkel, hanem az amerikai Kikkerlandnak köszönhetően a mosókonyhában is. A márka ugyanis, kihasználva a vásárlók különös fogékonyságát az állatos kütyükre, piacra dobta sündisznó formájú szárító labdáját, melyekre elég csak ránézni ahhoz, hogy jobb kedvvel folytassuk a házimunkát. Persze, ez nyilván nem így van, de azért jól hangzik.

hedgehog-dryer-balls-1
Fotó: allmodern.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
689 szavazat 812 szavazat

A Google elől a hálóban sem bújhat el

LS 2014. május 30., péntek 16:27

A Google keresőóriás a VIII. kerületben húzta fel Ground névre hallgató oktatóközpontját, ahol egy lakást is berendeztek, hogy megmutassák, hogyan lehet otthon használni a Google termékeit, a konyhától a hálószobáig. A cég nem sokat cicózik, úgy tűnik a teljes élettér meghódítása a cél. Többek közt a hálószobába is betette a lábát, a cég szerint itthon a hálókban már plazmatévén szörfözve néz filmet a magyar.

A nappali

A magyar internetezők 32 százaléka tévénézés közben is netezik, és baromira nem érdekli a tévé mint közösségi élmény. Ezért egy huszárvágással megoldották a problémát, és piacra dobták a Chromecast nevű 35-40 dolláért (10000 ft kb.)  beszerezhető kütyüt, ami gyakorlatilag bármilyen 40 évnél fiatalabb tévére rácsatlakoztatható a HDMI porton keresztül. A pendrive-nál nem sokkal nagyobb eszközt az otthoni wifi hálózatra csatlakoztatjuk egyszer, és onnantól kezdve nincs semmi dolgunk vele. A Chromecast segítségével a telefonunkon vagy más eszközön nézett Youtube videókat a tévén nézhetjük, ergo az élmény is megoszthatóvá válik.

Mit csinálunk a konyhában?

Nyilván főzünk, vagy legalábbis próbálkozunk vele, ezért a Google szerint a vásárlást is a Now nevű rendszerrel oldjuk meg, cetliírás helyett. Az intelligens assziszesként funkcionáló program automatikusan megjeleníti a programjainkat, szól, ha el kell indulnunk a reptérre, és kijelzi, hogy adott helytől hány percnyire vagyunk otthon. Azt is megmondja, hogy mennyi annak az országnak a valutaárfolyama, ahová éppen betettük a lábunkat, de arra is képes, hogy adott területhez adatokat rendeljünk, ami jó segítség lehet olyan geekeknek, akik képesek a vásárolnivalókat adott bolthoz kapcsolni. Ha a területen járunk - azaz betesszük a lábunkat a boltba - a Now szól nekünk, hogy "halló, vegyél tejet meg zsebkendőt, mert elfogyott!".  Persze emelett kereshetünk recepteket (a magyarok 26 százaléka műveli ezt), vagy megnézhetjük, hogy kell húst füstölni (32 százalék néz oktatóvideókat).

A hálószoba

Alváskutatású publikációk nem győzik hangsúlyozni, mennyire nem jó, ha a hálóban bármilyen elektronikai eszköz van, ennek ellenére a netezők 25 százalékának első dolga, hogy megnézze, mi történt, amíg ő aludt.

Ha olvasna, akkor a cég a Google Play Könyvek alkalmazását kaphatjuk elő, ahonnan 5 millió könyv közül számos magyart is találni, igaz ezek nem olcsóak. Kivételesen nem azért, mert a Google mocsok módon magasan tartja az árakat, hanem mert Magyarországon az ebookokra 27 százalék áfa van a normál könyvek 5 százalékos áfájával szemben. Androidos és ios-os rendszerű készülékeken elérhető, sőt egyes e-book readerekre is feltölthetőek a könyvek. A könyv mellett lehet zenét hallgatni, vagy megtervezni az utazásunkat, szállásfoglalással, útitervvel együtt.

Gyerekszoba/dolgozó

A gyerek tuti egész nap a neten lóg, ami bizonyos esetekben méltányolandó - mondjuk, ha dolgozathoz vagy beadandóhoz gyűjt anyagokat, vagy tanul. Mily meglepő, a Google ehhez is kínál több programot! Az egyik ilyen a Drive, amely felhő alapúan képes a dokumentumainkat kezelni - azaz, ha írunk benne valamit, nem kell szenvedni a pendrive-ra rátöltéssel, másik géppel való összekötéssel. Táblázatkezelőt, szövegszerkesztőt vagy fotókat, hangot lehet megosztani vele, ráadásul bárki szerkesztheti, akivel megosztunk egy elemet.

Ha pedig kulturálódna a büdös kölyke, akkor jöhet a Street Art és Art Projekts - ami számomra az egyik legkedvesebb és legszimpatikusabb ötlete a cégnek. Az egyikkel megnézhetünk olyan képeket, amellyekkel sosem találkoznánk - mondjuk mert a világ túlfelén vannak -, vagy három méternél nem nézhetőek közelebbről, mert két marcona őr elállja az utunkat. Itt viszont egészen közelről aprólékosan megfigyelhetjük őket, úgy, ahogy a múzeumban sem. A Street View segítségével pedig bóklászhatunk is a világ rengeteg híres múzeumában, melyek közt öt magyar is van. Ha ez sem lenne elég, akkor ott a World Wonders, amellyel a világörökség részeit nézhetjük meg.

Nyaralna puccos buboréksátorban?

bb 2014. május 30., péntek 11:11

A sátorozást és a szabad ég alatt alvást eddig csuklóból elvetőknek kínál mégis megfontolandó újfajta alternatívát a Párizs közelében élő építész, Pierre-Stéphane Dumas, és a fél lábbal az Egyesült Államokban élő Frédéric Richard Casa Bubble névre keresztelt projektje. A két francia tervezőt ugyanis nagyon aggasztja bolygónk jövője, így feltétlenül olyan ötletben gondolkodtak, ami minimális anyag- és energiafelhasználást igényel, de mindemellett esztétikus és dizájnos is egyben – írja a dailymail.co.uk a látványos buboréksátorról, ami állítólag nagy sikernek örvend Amerikában és Ausztráliában is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, mikor divattervezők lakberendezésben utaznak

bb 2014. május 29., csütörtök 18:46

Izgalmas szezonra számíthatunk az olyan lakberendezésben utazó cégektől, mint a belga Omexco vagy a dán textildesign cég, a Kvadrat, akik a divatszakmából választottak maguknak egy-egy sztártervezőt egy közös kapszulakollekcióra. Az Omexco a milánói Salone del Mobile-n mutatta be közös munkáját a rejtélyes belgaként elhíresült dizájnerrel, Maison Martin Margielával, aki egy öt stílusjegyből álló falvédőgyűjteménnyel rukkolt elő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeretné Manhattan felhőkarcolóin szárítani az edényeit?

Menő/Ciki

bb 2014. május 28., szerda 08:44

A tavaszi szezonban nemcsak Európa legmenőbb városaiban állítják ki a kortárs dizájnerek legújabb munkáit, hanem New Yorkban is, ahol május 16-19-ig voltak láthatóak a jövő meghatározó trendjei. A Nagy Almában vonultatta fel 'Inception' névre keresztelt edényszárító szettjét az 1976-os születésű tervező, Luca Nichetto is, aki Selettivel karöltve készítette el Manhattan belső negyedét ábrázoló 3D-s termékét.

10367608 10152077292236485 3685256503758716695 n
Fotó: facebook.com/Seletti.Spa
Távolról sincs vége, olvasson még »
667 szavazat 770 szavazat

Nyitottabbak leszünk a dizájnra, ha mások lakásaiban nyaralunk

bb 2014. május 26., hétfő 10:58

A napokban tartották az idei, szeptember 13-21 között megrendezendő London Design Festival sajtótájékoztatóját a V&A múzeumban, ami az egyik központi helye lesz az egész városban zajló kiállítás- és rendezvénysorozatnak.A tájékoztatón ott volt London egyik legmenőbb belsőépítésze, Ilse Crawford is, aki más belsőépítészekkel – mint például Jasper Morrison, a Patternity és a Raw Edges –együtt a 2008 óta működő lakás- és szobaközvetítő oldallal, az Airbnb-vel kollaborál majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a lámpa mindig olyan formájú, amilyennek ön szeretné

bb 2014. május 25., vasárnap 19:49

Első ránézésre semmi különöset nem fedeztünk fel az olasz dizájner, Laura Modoni Filó névre keresztelt lámpa kollekciójában, mellyel több díjat is bezsebelt az elmúlt időszakban. 2013-ban például az FSC-n, azaz Italy Design Awardson ítélték oda munkájáért az első díjat, de különdíjban is részesítették az Atelier dell'Innovazione-n, röviden az ADI-n.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés