RAKTÁR

Fáj a háta? Emelje meg a kertjét!

ST 2015. április 6., hétfő 19:52

A kert nagyon klassz dolog, főleg akkor, ha minden rendben van benne. Amikor azonban kapálni és gyomlálni kell, már kevesebben élvezik a feladatot. Ez pedig fokozottan igaz a konyhakertnél, amivel sajna egyértelmű a helyzet: ha azt szeretnénk, hogy valóban szép, nagy, egészséges legyen a termés, akkor a törődés mindenképpen szükséges. És fárasztó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaraljon UFO-ban a kínai Aranyparton!

ST 2015. április 6., hétfő 08:43

Érdekes épületekkel kívánta emelni a strandja látogatottságát Rizhao városa, ez pedig valószínűleg sikerült is nekik, hisz mi is írunk róluk. A kelet-kínai város Aranypart nevű üdülőhelye ugyanis nem volt elégedett a látogatók számával, így szokatlan megoldást alkalmaztak: a strand területén lévő épületeket UFO formájúra alkották meg. Szerintünk ugyan inkább húsvéti tojások, de ezen nem fogunk összeveszni. 

Retró gyapjúbútorral volt jelen a magyar dizájn Dubajban

aa 2015. április 5., vasárnap 11:40

Idén negyedik alkalommal, március 16-20 között rendezték meg a Közel-Keleti régió legnagyobb design eseményét, a Design Days Dubait, amire egyre több érdeklődő kíváncsi a nemzetközi piacról, így a 44 kiállítóból az idei évben 19 regionális bemutató volt. „Nagyon fontos számunkra, hogy nyitottak legyünk a sokszínűségre, mert Dubaj annyira más, és ez a kiállítás egyértelműen tükrözi ezt. Ezek a lenyűgöző és a legtöbb esetben nagyszabású munkák kitolják a tervezés határait" – mondta a kortárs dizájndarabokat felvonultató rendezvényről a program igazgatója, Cyrill Zammit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse fel a kertjét a tavaszra!

ST 2015. április 4., szombat 14:09

A tavasz beköszöntével aki csak teheti, kimegy a kertbe vagy a telekre, és élvezi a kellemes meleget és a napsütést. Aztán pedig nekiáll szépen a kertészkedésnek, mert ez az időszak a növények védelméről és a tavaszra való felkészítéséről is szól, és ezt nem érdemes elhanyagolni. Ennek pedig két oka is van: az egyik, hogy előbb vagy utóbb úgyis kénytelen lesz megcsinálni mindezt, és jobb még most, amíg még könnyebben megbirkózik velük. A másik, hogy ha nem teszi, akkor a most ellógott feladatok mellé még egy rakás kármentő teendő is társul majd, ráadásul az addig a növényekben esett károk sem lesznek olcsók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem véletlenül lett 5mm ennek a csaptelepnek a neve

ST 2015. április 4., szombat 09:21

Az utóbbi időben egyre-másra jelennek meg az igazán egyedi és innovatív részletek a fürdőszobák dizájnjában is. Úgy tűnik, a vízcsap valamiért különösen kedvelt alanya a tervezők fantáziájának, Philippe Starck vízeséscsapja után most például itt egy újabb tökéletes példa: a beszédes nevű 5mm.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Horgolt ágytakaró 164 ezer forintért: menő vagy ciki?

bb 2015. április 3., péntek 14:10

Azok, akik rajongásig oda vannak a drága, de annál haszontalanabb tárgyakért, azoknak várhatóan tetszeni fognak a francia származású Ingrid Leroux kézimunkái is, melyeket 2009 óta árul Hook Look néven futó online boltjában. A megrögzött horgoló jól láthatóan újragondolta a klasszikus horgolás szabályait és újakat teremtett pixeles mintájú plédjeivel, ágytakaróival, horgolt maszkjaival, mellényeivel és egyéb kiegészítővel, sőt műkörmeivel (!!!) amiknek elkészítését szívesen meg is osztja. Mármint azokkal, akik 12.54 fontért (kb.5129 forint) megveszik 100 pixel plaids au crochet című könyvét az amazon.com oldalán.

Pixel plaid mire 2
Fotó: hooklookshop.fr
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így építhet zöldtetőt, amivel még spórolhat is a számlákon!

ST 2015. április 3., péntek 11:44

A környezetvédelem, és főleg a környezettudatos szemléletmód terjedése olyan megoldásokat szül, amikkel nem csak jobban érezheti magát, de még az ingatlana értékét is megnöveli, a számláit meg lefaraghatja. Egy ilyen lehetőség a zöldtető építése, ami nem is olyan bonyolult feladat. És a végső érv: marha jól néz ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hol érdemes fűszernövényt venni?

ST 2015. április 2., csütörtök 21:30

Fűszernövényeket ma már nem csak a kertészetekben, hanem a hipermarketekben is lehet kapni. Mindkét helyen szépek és egészségesek – vagy legalábbis annak tűnnek –, de vajon valóban ugyanazt a minőséget kapjuk mindkét esetben? Vagy érdemesebb egy kicsit több pénzt áldozni a kertészeti növényekre? A válaszokat Kálmán Kata kertészmérnöktől, a Kertelünk Kft. ügyvezetőjétől tudtuk meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Európa legmagasabb felhőkarcolója épül meg egy parányi svájci faluban

etelka 2015. április 2., csütörtök 20:15

Vals településen mindössze 1000 ember él, és leginkább egy fürdőről ismert, ami elképesztően nyomasztó, ennek ellenére a vendégek odáig vannak érte. Ebben a kis svájci faluban épülne meg Európa legmagasabb épülete, ami a tervek szerint 381 méter magas lesz, azaz 76 méterrel magasabb, mint a jelenlegi rekorder, a londoni Üvegszilánk - írja a Telegraph

Távolról sincs vége, olvasson még »

Budapesti romkocsmáért rajong egy ismert építészeti magazin

aa 2015. április 1., szerda 17:00

A budapesti éjszakai életben jártas olvasóknak valószínűleg már nem kell bemutatni a hetedik kerületi Klauzál utcában található Dobozt, amire a napokban felfigyelt a világ egyik legmeghatározóbb építész magazinjának, az Archdaily.comnak a szerkesztősége is. Ami nem csoda, hiszen a több szintes, 960 négyzetméteres épület illetve annak belső kialakítása valóban a főváros vigalmi negyedének egyik prémium kategóriás helyszínévé és kulturális központjává vált az elmúlt években.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Havi tízezerért saját kertje lehet, és még öntöznie sem kell

mzd 2015. április 1., szerda 15:37

A főváros belső kerületiben élők közül sokan csak álmodhatnak a saját kertről. Éppen ezért jó hír számukra, hogy mostanában egyre több olyan kezdeményezésről (többnyire közösségi kertről) hallani, melyek révén az is nevelhet zöldségeket, akinek eddig nem volt rá lehetősége. Ilyen a Városi Paradicsom is, ami Budapest első közösségi földje. Hogy miben más, mint az eddigi projektek? Legjobban a kertlusták járnak jól, ugyanis művelnek, vetnek és öntöznek is helyettük, nekik pedig csak gyomlálni és szüretelni kell. Vagy még ezt sem, hiszen a szolgáltatások között szerepel a bérgondozás is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz kávéspohárból fa

mzd 2015. április 1., szerda 11:48

Csak Amerikában 400 millió kávét isznak meg naponta, ami 146 milliárd eldobható poharat jelent évente. Elképzelhetjük, mekkora mennyiségű szemét termelődik csak ezekből – éppen ezt elégelte meg a Reduce. Reuse. Grow nevű szervezet is: biológiailag lebomló poharakat alkottak, amelyek nemcsak 180 nap alatt lebomlanak, de őshonos virágok és fák magjait tartalmazzák.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lett a Frank Gehry tervezte új Facebook központ

bb 2015. március 31., kedd 20:23

A hétvégén egy-két szerencsés Instagramozó már bepillanthatott a Facebook vadiúj, MPK 20 névre keresztelt központjába a kaliforniai Menlo Parkban, majd a napokban Marc Zuckerberg és más Facebook alkalmazottak is posztoltak pár látványos fotót a Frank Gehry által tervezett óriási, zöldtetős épületről, amelyben a megkerülhetetlenné vált közösségi oldal globális csapatának egyharmada, azaz körülbelül 2800 alkalmazott dolgozhat majd – számol be a fastcodesign.com a 39.948 négyzetméteren elterülő bázisról, amit a lap szerkesztője viccesen Zsákos Bilbó kunyhójához hasonlított.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen az igazán jól használható kert!

ST 2015. március 30., hétfő 18:16

A lakás belső terei mellett nagyon fontos az is, hogy a kertet hogyan alakítja, hisz ha van ilyenje, nyáron a lehető legkevesebb időt szeretné a négy fal között tölteni. Már persze abban az esetben, ha a kertje alkalmas arra is, hogy hűsöljön is benne, és ne csak a forró napon aszalódjon. Nem véletlen hát, hogy egy igazán jó és használható kerthez érdemes előre terveznie, sőt, akár szakembert is bevonni. De mik a legalapvetőbb szempontok, amikre oda kell figyelni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Társasházba komposztálót? Akár ingyen is!

Edicsek 2015. március 30., hétfő 16:47

Negyven fővárosi társasház kaphat ingyenes komposztálóedényeket és szerezheti meg a használatukhoz szükséges tudást az Ököszolgálattól, a Fővárosi Önkormányat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a biciklis gyerekülés, ami babakocsi is egyben

aa 2015. március 30., hétfő 14:42

Várhatóan a Kickstarteren látjuk majd viszont a svéd dizájner, Lycke von Schantz szuper ötletét, a kettő az egyben elv alapján működő biciklis gyerekülést, ami bicajon kívül sima babakocsiként is használható – számolt be a Påhoj fantázianéven futó, környezettudatos és egyszerűen használható szerkezetről a designmilk.com.

pahoj-stroller-bike-seat-6-600x338
Fotó: pahoj.squarespace.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Energiatermelő járólappal világítanának a francia pályaudvarokon

ST 2015. március 30., hétfő 14:41

A megújuló energiaforrások, mint a nap, a szél, vagy éppen a mozgásból származó energia bizony egyre jobban terjedőben vannak. Ez nem is csoda, hiszen a tiszta energia olyan kincs, amit minden ország a magáénak akar tudni (kivéve persze azokat, ahol külön büntetőadót vetnek ki rá). Egyetlen gond van vele: az, hogy az így kinyerhető mennyiség egyelőre nem éri el a kívánt szintet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 13 építészeti terv, amik után rá se ismer Londonra

aa 2015. március 29., vasárnap 12:57

Érdekes listát hozott le nemrég a dezeen.com a Temze folyó két partján elterülő, rohamléptekkel fejlődő brit fővárosról, amelyben London 13 legellentmondásosabb projektjét mutatják be. A látványterveket elnézve a szükségesnek mondott beruházások jócskán megváltoztatják majd a tízmilliós város arculatát a jövőben, és némelyikről elsőre nem is egyszerű eldönteni, vajon milyen irányban. Nézze meg a hajtás után, hogy a Tower of London, a Királyi Botanikus Kert, a Greenwich vagy a Westminster palota mellett milyen futurisztikus látnivalókkal bővül Európa egyik legnépesebb városa, és szavazzon, ön megépíttetné vagy elvetné az ötletet?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy igazán romantikus, mégsem giccses esküvői kápolna

bb 2015. március 28., szombat 15:01

A fiatal építésznek, Hiroshi Nakamurának köszönhetően egy újabb álomesküvő helyszínnel lett gazdagabb Japán, mivel az egyre több díjjal kitüntetett tervező egy semmivel össze nem hasonlítható esküvői kápolnát álmodott meg egy hiroshimai szálloda óceánra néző kertjébe – számol be a két egymásba fonódó, spirális lépcsővel ellátott betonszalagról a design-milk.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre figyeljen, ha vetőmagot vagy palántát vesz

ST 2015. március 28., szombat 13:01

Egyre többen próbálkoznak a kertjükben azzal, hogy kifejlett növények ültetése helyett magról vagy paláról neveljenek sajátokat. Főleg akkor, ha nem csak virágos-, hanem konyhakertjük is van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lehet egy reptéri váróterem otthonos?

bb 2015. március 27., péntek 20:28

Nem kérdés, hogy a repülőterek egyik legkevésbé izgalmas pontját a várótermek jelentik. Erre a tényre cáfolt rá nemrég az építészettel és bútortervezéssel foglalkozó Nuca Studio két dizájnere, Robert Marin és Ionel Pasci, akik a Bukarest mellett található Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér várójából varázsoltak egy meglepően izgalmas, pozitív gondolatokat keltő és nyugodtságot árasztó helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Mennyit érnek a kertészeti lapok?

LS 2015. március 27., péntek 19:46

Tavasz van, ilyenkor a botcsinálta kertészek a macamagazinok helyett a kertészeti újságokra cuppannak rá. Mi is így tettünk, hogy megnézzük, érdemes-e több ezer forintot kiadni a lapokért, illetve, hogy mennyire szánják profiknak vagy laikusoknak. Nem először vesszük elő a lapokat, 2012-ben már megnéztük egyszer, mely lapot érdemes lekapni a polcról, és melyik felesleges pénzkidobás. 

Az újságosoknál hat darab olyan lapot találtunk, mely egészében vagy részleteiben foglalkoznak a kerttel és/vagy növényekkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már nincsenek hagyományos kerekei, még nem légdeszka

Divany.hu 2015. március 26., csütörtök 19:25

Ismét akad egy eszköz, ami forradalmasíthatja a gyalogos közlekedést, bár talán pontosabb lenne azt mondani, hogy aki igazán halad a korral, az karikára cseréli a gördeszkáját. Mi legalábbis nem találunk más, épkézláb elnevezést arra, amit a jövőben gördeszkának akarnak hívni, persze a deszka szó elhagyásával. Mert hiába a longboard térnyerése, azért mégis inkább van az, hogy az emberek szeretik, ha a dolgok egyre kevesebb helyet foglalnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 trükk, amitől menőbbnek tűnik a lakása

aa 2015. március 26., csütörtök 16:07

Nemrég megmutattuk, hogy melyek azok az egyszerű trükkök, amik segítségével otthonosabbá teheti első saját lakását. Ezúttal az Elle Decor tapasztalt New York-i lakberendezőjének, Cheryl Eisennek a tanácsait követve mutatunk meg olyan fogásokat, amelyekkel kevés pénzből keltheti egy puccosabb és elegánsabb lakás látszatát. Nézze meg,hogy mennyit spórolhat egy kis leleményességgel!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aztán beteszi a mikróba és kész is a notesz

araya 2015. március 26., csütörtök 14:35

Nem mi őrültünk meg, tényleg van egy notesz, ami akárhányszor felhasználható, és úgy működik, hogy a már teleírt lapokat megmikrózza, és újra lesz egy teljesen üres notesze. Ami viszont a legjobb az egészben: mindehhez nem kell speciális (és nyilván méregdrága) toll és tinta, és még csak a beleírt adatok sem vesznek el. Az Indiegogón indult startup nagyon hamar összeszedte a célul kitűzött pénzt, úgyhogy jöhet a megvalósítás, mi pedig mutatjuk, hogyan is néz ki ez az egész Rocketbook project a gyakorlatban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

HATÁRÁTKELŐ A finn csoda testközelből is csoda?

Tényleg a finn a legjobb iskolarendszer? Mesés ott anyának lenni? Mindenki jól él? Tapasztalatok első kézből, hat év után.

TÉKOZLÓ HOMÁR Tényleg bármit kicserélhetünk 3 napon belül?

Három munkanapon belül visszavihetjük a terméket a kereskedőhöz, aki köteles azt kicserélni vagy visszafizetni az árát? Van ilyesmi, de jó tudni, mikor élhetünk a lehetőséggel!

KISZÁMOLÓ Mennyire koszos a pénz?

Nem biztos, hogy megnyugtató ötlet azt vizsgálgatni, mi minden van a bankjegyeken. De azért megvizsgálták.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés