Ezért nem kéne a törlőkendőket az autóban tartanod

A nedves törlőkendők jó szolgálatot tehetnek, amikor menet közben kell elhárítani valamilyen higiéniai vészhelyzetet, de hosszú távú tárolásukhoz nem az autó a legideálisabb hely.

Legyen szó akár a babáknak szánt popsitörlőről, akár az arctörlő kendőről vagy a fertőtlenítő törlőkendőről, a Lifehacker szerint a probléma minden esetben ugyanaz: az autó belső terében gyakran szélsőséges viszonyok uralkodnak, így az egész egyszerűen alkalmatlan tartós tárolásukhoz. Ha a kocsiban hagyod őket, csak azt kockáztatod, hogy használhatatlanok lesznek, mire szükséged lenne rájuk.

Gyorsabban kiszáradnak

Csakúgy mint más kozmetikumokat, a különféle higiéniai kendőket is megfelelő módon kell tárolni. Az extrém hőmérsékletek hatására ugyanis – amikből a nyári hőség vagy a hajnali fagyok idején bőven kijut az autóban – gyorsabban kiszáradnak, illetve összetételük is megváltozhat.

Nem az autóban van a helyük!
Nem az autóban van a helyük!CasarsaGuru / Getty Images Hungary

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) felhívásából kiderül, hogy a kendőket már csak azért is rossz ötlet a forró autóban hagyni, mert így lebomolhatnak a bennük lévő tartósítószerek. Márpedig ezek hiányában az autó meleg és párás zárt terében könnyen elszaporodhatnak rajtuk a baktériumok, illetve a penész.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Hogy mi a megoldás? Amit a józan paraszti ész diktál! A nedves törlőkendőket csak addig tartsd az autóban, amíg feltétlenül szükséges. A legegyszerűbb, ha beteszed őket egy táskába, amit aztán magaddal viszel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra