Így bányászd ki a héjdarabkákat a feltört tojásból

Még ha óvatosan is töröd fel, néhány héjdarabka időről időre utat fog találni a tojásba, ami nem akkora katasztrófa, de azért éppen elég idegőrlő tud lenni.

A tojással mindig csak a macera van, hiszen a feltörése, a főzése és a pucolása egyaránt tartogat kihívásokat. És akkor a fehérje és sárgája szétválasztásáról még nem is beszéltünk! Bár az első művelet, azaz a tojás feltörése kevesebb hibalehetőséggel jár, ha nem az edény sarkát, hanem egy lapos felületet használsz hozzá, néhány kósza héjdarab – amik mindig odébb vándorolnak, amikor ki akarod szedni őket – így is benne van a pakliban. Kíváncsi vagy, hogy lehet megoldani idegösszeomlás nélkül? Az élet nagy kérdéseit taglaló sorozatunk erre is megadja a választ!

Halászatra fel!

A tévelygő tojáshéjak megzabolázására két lájfhekk is létezik. Az egyik azt javasolja, hogy a saját fegyverét fordítsd ellene, vagyis a kisebb darabkákat egy nagyobb héjdarabbal bányászd ki, az utóbbi membránja ugyanis magához vonzza őket. Hasonló eredménnyel kecsegtet a másik, vizes ujjas módszer is. Ez azt ígéri, hogy ha bevizezed az ujjad, akkor a darabok hozzá fognak tapadni.

Van megoldás!
Van megoldás!Fotó: Adam Gault / Getty Images Hungary

A Lifehacker mindkét módszert letesztelte, ami azt mutatta, hogy a vonzás törvénye a nagyobb héjdarab esetében kevésbé működik, és inkább csak kanálként lehet vele célt érni legalább két, de néha öt próbálkozás árán. A vizes ujjas megoldás ehhez képest jobban teljesített: csak egy-két nekifutásra volt szükség.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

De mi van akkor, ha a héjdarabkákat a forró serpenyőből kell kinyerni? Na, oda inkább ne dugd bele az ujjad! Jobban jársz, ha a tojásokat inkább előzetesen töröd fel egy bögrébe vagy tálkába. Így nemcsak a darabkákkal lesz könnyebb megküzdeni, hanem a sárgája is nagyobb eséllyel fog egyben maradni ahhoz képest, mint ha közvetlenül a forró olajba kerülne.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.