Tényleg tönkremegy az autó a tankba töltött cukortól?

Az interneten újra és újra felröppen a szóbeszéd, hogy az egyik legalávalóbb bosszú, amit egy autószerető ember ellen el lehet követni, az, hogy cukrot öntünk a tankjába, amitől szép csendben tönkremegy a motor.

Persze senkit nem biztatnánk arra, hogy ilyen galádságot kövessen el, de most, hogy már szóba került, valld be, te is kíváncsi lettél rá, hogy elméleti síkon egyáltalán lehetséges-e a dolog!? Nos, eljött az igazság pillanata! Az élet nagy kérdéseit vizslató sorozatunkban megtudhatod, hogy a mai napig elterjedt városi legenda mennyire valós.

Kamu, vagy nem kamu?

Az elmélet szerint a cukornak reakcióba kéne lépnie a benzinnel, félkemény, nyúlós masszává változtatva azt, ami aztán eltömíti az üzemanyatankot, a csöveket, és így tovább, kinyírva a motort. A bökkenő csak az, hogy a HowStuffWorks szerint a cukor nem oldódik fel az üzemanyagtankban, így valójában semmi különbség nem történne ahhoz képest, mint ha például homokot töltenénk bele. Az üzemanyagszűrőt ugyan talán mindkettő eltömítené, de ezt sem lehet készpénzek venni. Ha mégis sikerülne, az autó tényleg nem indulna el, ám erős túlzás azt állítani, hogy ettől tönkremenne a motorja.

Bár létezik olyan anyag is, ami a tankba töltve tényleg képes lenne hazavágni az autót, a megoldást érthető okokból inkább megtartjuk magunknak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek