Ezek maradhatnak a hűtőben a nyaralás alatt

Ha legalább egy hetet töltesz távol, egyáltalán nem mindegy, hogy mit hagysz a hűtőben, hiszen rengeteg olyan élelmiszer van, ami ennyi idő alatt romlásnak indul.

A Nébih az Ételt csak okosan kampány weboldalán szedte össze, milyen előkészületeket érdemes tenni, hogy a nyaralásból hazatérve ne kelljen kidobnod a hűtőd tartalmát. A legfontosabb szabály, hogy az utolsó étkezésnél fogyassz el, illetve használj fel mindent, ami csak megromolhat. Lássuk, mik azok a dolgok, amiket nem szabadna tartogatnod.

Mi tartozik a romlandó kategóriába?

Idesorolhatók a felvágottak, pástétomok, májkrémek, sajtok, különböző szendvicskrémek, készételek, megbontott tejtermékek és konzervek, zöldségek (különös tekintettel a gombára), gyümölcsök, sütemények, illetve a régebbi tojások is.

Nyers húst véletlenül se hagyjunk a nyaralás idejére a hűtő normál terében!

A hivatal az alkalmat megragadva ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy élelmiszert soha ne dobj ki, hanem használd fel, vagy ha ezt nem tudod megoldani, fagyaszd le. Ha viszont egyszer már felengedtél valamit, ne fagyaszd le újra, mert ételmérgezés lehet belőle.

Mielőtt elutazol, válogasd át a hűtő tartalmát
Mielőtt elutazol, válogasd át a hűtő tartalmátAndreyPopov / Getty Images Hungary

Mi maradhat a hűtőben?

Amennyiben a visszaúton várhatóan nem fogsz tudni bevásárolni, van pár élelmiszer, amit nyugodtan a hűtőben hagyhatsz, hogy ne maradj éhen, amikor hazaérsz. Ebbe a körbe tartoznak az olyan előre csomagolt, bontatlan termékek, mint a tejföl, a joghurt, a fóliás felvágott, a margarin, valamint a szalámi, a kolbász, a szalonna és a tojás is – feltéve, hogy megbizonyosodtál róla, hogy nincsenek lejárva.

Lejárt fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idejű terméket már ne fogyassz el!

Ha kenyeret vagy kalácsot is szeretnél tartalékolni, egyszerűen szeleteld fel és fagyaszd le őket. Így könnyedén készíthetsz pirítóst vagy – a mikrohullámú sütő olvasztási programját használva – szendvicset, anélkül hogy frisset kéne venned. Más dolgok, például a hagyma, a krumpli, valamint a tartós élelmiszerek hűtés nélkül is elállnak, így ezekkel semmiféle teendőd nincs.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Sok család elővigyázatosságból áramtalanítja a lakást a nyaralás idejére. Ha te is ezt a megoldást választod, akkor értelemszerűen ürítsd ki, illetve olvaszd le a hűtőt, mielőtt elmennél, és ügyelj rá, hogy ne maradjon benne semmi, különben kellemetlen meglepetésekben lehet részed.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek