RAKTÁR

Nyaraljon az essexi mézeskalács kápolnában!

Menő/Ciki

bb 2015. június 4., csütörtök 13:56

Nem mindennapi projekttel rukkolt elő az egyedi és különleges nyaralókban utazó Living Architecture, aki ezúttal a kerámia vázáiról ismert Turner-díjas transzvesztita művészt, Grayson Perryt kérte fel arra, hogy tervezzen egy nyaralóházat az Anglia észak-keleti részén található Essexbe. A végeredmény még az 1960-as születésű művészhez képest is szokatlan és szürreális lett, így semmi meglepő nincs abban sem, hogy a helyiek „Mézeskalács házként” valamint „Monstrumként” emlegetik Grayson hatalmas freskókkal, tarka csempékkel és mozaikokkal telepakolt művét.

A Daily Mail értesülései szerint a pazar és egyben bizarr hangulatú, zöld, arany és piros színekben pompázó házra az egész nyári szezonra vannak szabad időpontok, így akár ön is szervezheti ide a nyaralását, ha akarja.

Távolról sincs vége, olvasson még »
403 szavazat 466 szavazat

Muskátlival színes és illatos is lehet az erkély

ST 2015. június 3., szerda 16:10

Az egyik legtöbbet ültetett és legkedveltebb balkonnövény a muskátli. Ez nem is csoda, hiszen a legtöbb képviselője kifejezetten igénytelen, miközben mutatós is, ráadásul 250 faj közül válogathatunk. És az se gond, ha nem szereti az illatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtalálja a 6 széket a festményben?

mzd 2015. június 3., szerda 09:39

Folditure névre hallgat és Alexander Gendell műve, az a kollekció, amely most újabb darabokkal bővült. A Pop Mural például elsőre egy szárnyas oltárképnek tűnik és bár úgy is funkcionálhat, igazából hat széket rejt – olvasható a Dezeen oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zárható ajtó nélkül is hangszigetelt telefonfülkét minden irodába!

Edicsek 2015. június 2., kedd 16:02

Nyitott, közös légterű irodában dolgozók bizonyára pontosan tudják, mennyire zavaró az, amikor percenként más ember telefonbeszélgetését kell végighallgatni. Arról nem is beszélve, mikor egy fontos hívást kellene lebonyolítani, de nem talál hozzá egy nyugodt helyet. Bizsók Vajk és csapata pontosan erre talált ki megoldást egy formatervezett telefonfülkével, ami nem attól különleges, hogy hangszigetelt, hanem attól, hogy ezt formájával éri el, nem pedig egy magunkra csukható ajtóval.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Élőben nézheti és az asztalára teheti a holnapi időjárást

mzd 2015. június 2., kedd 12:50

Azt már tudjuk, hogy az időjárás-előrejelző oldalakra hosszú távon hallgatni nem életbiztosítás, viszont egy nappal előre már elég sok kütyü jósol megbízható módon. De telefonkijelzőn nézegetni számokat, esetleg grafikákat azért nem túl izgalmas vizuális élmény - na, ezt fogja felpezsdíteni a Tempescope, amely egy asztali lámpához hasonlít, de igazából a másnapi időjárást mutatja meg nekünk. Csakhogy teljesen élethűen: a dobozkában bizony köd van, eső esik, villámlik vagy süt a nap, és ha még mindig nem tudja elképzelni a működését, a hajtás után videón is megnézheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen a könyv, ami fából lett, és amiből ismét fa lesz

mzd 2015. június 2., kedd 09:21

Azt mindenki tudja, hogy a fából lesz a papír, abból pedig a könyv. Úgy tűnik, ez a folyamat mostantól visszafelé is igaz lehet: létezik már olyan könyv, amelyből elültetés után fa nő ki. Ráadásul a Tree Book Tree elnevezésű kiadvány nem csak ebből az egyetlen szempontból környezetbarát – olvasható az Adweeken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Áll a bál a Velemi Alkotóház körül

mzd 2015. június 1., hétfő 19:48

A Vas megyében található Velemi Alkotóház az elmúlt években többször is gazdát cserélt papíron, amelynek a végeredménye az lett, hogy az épület elhagyatott, gazos és düledező lett. A Nyugat.hu járt utána a történetnek, hogy megtudják: vajon mi kell ahhoz, hogy újra fénykorát élhesse az épületegyüttes. Kiderült: értéktől függően a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagy a Kormány hatáskörébe tartozik a döntés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lehet egy kuka okos?

ST 2015. június 1., hétfő 09:46

Nem is hinné, hogy micsoda forradalom zajlik a takarítás technika terén. Egy designer páros olyan fejlesztéssel állt elő, amivel nem csak a lakása lehet tisztább, de még a keze is! A két tervező, Jim Howard és Lori Montag ugyanis megalkotta a vákuumos szemetest – derül ki a fastcodesign.com oldalról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Senkinek nem kell a Sebhelyesarcú villája

aa 2015. május 31., vasárnap 10:04

Míg a Keresztapa sztárjának New York-i villája vélhetően hamar elfog kelni, addig a Sebhelyesarcú kaliforniai kastélyára állítólag senki sem kíváncsi. – hívta fel a figyelmünket a curbed.com a 929 négyzetméteres ingatlanra. A Tony Montana-féle kastély tavaly még 35 millió dollárért volt meghirdetve, idén pedig már 17.800.000 millió dollárért is elvihető amiben többek között az 1983-as gengszterfilm híres esküvői jelenete is forgott Michelle Pfeifferrel és Al Pacinóval.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 tipp, hogyan védheti meg cicáját az erkélyről zuhanástól!

ST 2015. május 30., szombat 12:07

Akik lakásban élnek, nem ismeretlen probléma számukra hogyan elégítsék ki kisállatuk mozgásigényét. A kutyák esetében valamivel egyszerűbb a helyzet, hiszen a rendszeres sétáltatás erre is megoldás, és kielégíti a kíváncsiságukat. A macskák azonban nem érik be ennyivel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját zászlót kapott a Föld

Edicsek 2015. május 30., szombat 10:53

A svéd Oskar Pernefeldt, saját zászlót tervezett a Földnek. A célja az, hogy a világ körül és azon kívül is egységes megjelenést kaphasson a bolygónk. A projektje fontosnak tartja azt is, hogy emlékeztesse az embereket, hogy a Föld olyan közös értékünk, aminek védelme is közös cél, határok nélkül. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp, hogy milyen fal legyen a tűzhely körül

ST 2015. május 29., péntek 14:29

A konyha egy olyan helyiség, ahol a család viszonylag sok időt tölt, így nagyon nem mindegy, mennyire lehet testre szabni. Különösen érvényes ez a tűzhely körüli falfelületekre, így most a freshome.com segítségével ahhoz adunk tippeket, hogy milyen anyagokkal lehet és érdemes burkolni ezt a területet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párizsi lakás műgyűjteménnyel együtt eladó!

aa 2015. május 29., péntek 12:17

„Ez már magában egy műalkotás”- jellemezte az eladásra kínált lakást a Vingt Paris Boutique alapítója és vezérigazgatója, Susie Hollands, aki éppen egy francia házaspár belvárosi, Etoile Parc Monceau-nál található három szobás lakásának eladásával foglalatoskodik. A stílusosan és egyedien felújított otthon érdekessége, hogy az ingatlannal együtt az exkluzív berendezési tárgyakat is áruba bocsátották a tulajdonosok az egyedi gyártási ajtóktól, a szobrokon és a pszichedelikus festményeken át a futurisztikus formájú székekig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért olyan népszerű még mindig az 50-es évek retrója?

aa 2015. május 28., csütörtök 14:11

A 21. század kezdete után 15 évvel még mindig mindenütt jelen vannak az 1950-es években tervezett modernista bútorok a hétköznapjainkban. Ez még hagyján, de népszerűbbek, mint valaha: erről árulkodik többek között az AMC nemrég véget ért sikersorozata, a Mad Men, de sokat foglalkozik a jelenséggel az egyik legmérvadóbb dizájn magazin, az Elle Decor, ahogy a The Daily Show vendégei is klasszikus Knoll irodai székeken foglalnak helyet a műsorban. Jó eséllyel ilyen Eames, Bertoia, Cherner vagy Saarinen székekre vagy azok replikáira ültetnek le minket a vacsoraasztalhoz is az éttermekben. Charles és Ray Eames munkásságát pedig akkora kultusz övezi, hogy bútoraik még a postai bélyegekre is rákerültek a közelmúltban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Firkálgasson gyümölcsökre!

ST 2015. május 28., csütörtök 12:25

A fontos gondolatok megőrzésére az emberiség egy ideje már feltalálta a jegyzettömböt. Most azonban a Kudamemo forradalmasítja az elképzeléseket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Falak helyett legyen inkább térelválasztója!

ST 2015. május 27., szerda 19:57

A kisebb vagy akár nagyobb lakások tulajdonosai is eljuthatnak arra a pontra, amikor úgy érzik, az eredeti szobahatárok már nem felelnek meg az elvárásaiknak. Ilyenkor az egyik lehetőség a falak átrakása, a másik, kevésbé piszkos pedig - ha a cél csak az eredeti terek tagolása -, a térelválasztó elemek alkalmazása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép, szép a virágzó fa, na de felismeri a termés nélkül?

etelka 2015. május 27., szerda 11:31

Profi kertésznek tartja magát, betéve tudja az összes zöldség-gyümölcs vetési idejét? Bármikor rájön, melyik fát látja virágozni? Most tesztelheti a tudását, összeszedtünk ugyanis néhány fotót virágzó fákról, önnek pedig semmi más dolga nincs, mint megmondani, melyiknek milyen termése lesz. A teszt nem egyszerű, ennek ellenére bízunk benne, hogy jópárat kitalál. Mielőtt kommentek áradata érkezne hozzánk: a tesztben egy csonthéjas is szerepel, de még egy kissé beugratós, ám könnyen kitalálható növényt is megmutatunk.

Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Ilyen családi házakat terveznek maguknak az építészek

aa 2015. május 26., kedd 19:35

Mindig nagyon érdekes látni, hogy milyen házakat terveznek maguknak azok a szakemberek, akiknek általában a megrendelők igényeit kell figyelembe venniük a munkájuk során. A Curbed.com szerkesztősége ezúttal hét, nemzetközileg ismert építész olyan látványos, különleges kialakítású családi házát mutatja be, melyeket saját maguk és családjuk számára terveztek. Nézze meg a hajtás után, hogy mi mindent lehet kihozni többek között silóból, fából és 40-50 millió forintból!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz éve megveszett volna érte, most senkinek se kell, mi az?

ST 2015. május 26., kedd 18:32

A rohanó világunk kifejezés akkora ordas közhely, hogy csakis igaz lehet –mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a lakás telis-tele van olyan menő cuccokkal, amiket ma már elvétve sem használunk, csak porfogók – állítja a huffingtonpost.com

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 5 ütős példa álmennyezetre

aa 2015. május 25., hétfő 14:45

Míg a padló és a falak jellemzően kiemelt figyelmet kapnak a lakásfelújítások során, addig a mennyezet gyakran háttérbe szorul, kevesebb energiát és pénzt fektetnek rá a tulajdonosok. A legelterjedtebb szokás talán az, hogy matt fehérre festik, de nem ritka, hogy ettől az egyszerű lehetőségtől is eltekintenek. Az ArchitecturalDigest.com szerkesztői tapasztalt belsőépítészeket, Kelly Wearstlert és a Rockwell Group vezetőjét, Greg Keffert kérték fel, hogy osszák meg tapasztalataikat a modern álmennyezet megoldásokkal kapcsolatban. A hajtás után megnézheti, hogy milyen trükköket ajánlottak!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vörös a hálóban: pihentető, érzéki - és esetleg túl sok

ST 2015. május 24., vasárnap 19:09

A hálószoba színeinek meghatározása nem is olyan egyszerű: ha valamit eltúloz vagy rossz helyen használ, az hatással lehet a pihenésére, így pedig a mindennapjaira is. Ráadásul az egyik leginkább ide illő(nek gondolt) árnyalat, vagyis a piros valójában egyben a legkevésbé a hálóba való szín is. Ha mégis szeretne vöröset a hálóba, alaposan végig kell gondolja a lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket kellene megszoknia egy brit háztartásban

mzd 2015. május 24., vasárnap 14:57

Nemrég megmutattuk, milyen lenne az élete máshol, de nemcsak az eltérő fizetéshez és egészségügyi állapotokhoz kéne hozzászoknia, ha külföldre költözne. A briteknél például már az otthona is tartogat meglepetéseket – ezekről pedig videó készült, amelyre a HuffPoston bukkantunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 nyitható asztal kis lakásokba

ST 2015. május 23., szombat 17:21

A kicsi terek nagy hátránya, hogy sok dologról le kell bennük mondani - az egyik ilyen a nagy, körbeülhető étkezőasztal. Bár enni a kanapén ülve is lehet, az azért kényelmetlen, nehézkes és ronda is. Milyen szerencse, hogy az emberiség olyan találékony, így rég létezik már a kinyitható asztal, amikből tudunk mutatni nemcsak praktikus, de valóban dizájnos darabokat is külföldről és itthonról egyaránt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többé nem rémálom a költözés miatti pakolás

mzd 2015. május 23., szombat 09:02

Aki költözött már életében legalább egyszer, az tudja, hogy a pakolás nemcsak véget nem érő folyamat, de olyan, mint a mosás: kevesebb dolog kerül elő a dobozokból, mint amennyit bepakoltunk. Valószínűleg ez ihlette az Argo koncepcióját is, amelyet a Forddal közösen diákok dolgoztak ki és amely beszkenneli a dobozokba tett tárgyakat, hogy aztán könnyebben megtalálhassuk őket – olvasható a FastCompany-n.

Távolról sincs vége, olvasson még »

London is vevő a magyar dizájnerekre

Edicsek 2015. május 22., péntek 15:28

A Pulse London Európa egyik legnagyobb kereskedelmi vására, ahol a Design Terminal és a Hu9+ Collective segítségével a nemzetközi márkák mellett 14 magyar tervező is bemutatkozhatott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés