Itt a legegyszerűbb módszer a gyömbér aprítására

Késsel felaprítani elég macerás, ha pedig le akarod reszelni, a körmöd vagy az ujjad bánhatja. A gyömbér feldolgozása bizony nem egyszerű feladat.

A gyömbér nagyszerű növény, melynek fogyasztása csupa előnnyel jár: gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatású, hatékony fegyver a fertőzések megelőzésében és tele van értékes antioxidánsokkal. Csak felaprítani vagy lereszelni ne kéne! A jó hír, hogy többé nem is kell, mert a Today.com bemutatott egy módszert, amivel a művelet egyetlen egyszerű lépésből megoldható.

Csapj oda neki!

Az ötletes technikára J. Kenji López-Alt séf hívta fel a figyelmet, aki egy rövidke Instagram-videóban szemléltette, hogy mit kell tenni. A lényeg, hogy a megpucolt (pró tipp: ha nem késsel vagy hámozóval, hanem kanállal csinálod, nem tudod megvágni magad) és szeletre vágott gyömbért helyezd egy vágódeszkára, fogj egy kínai konyhakést, fordítsd a lapjára, majd egy határozott mozdulattal sújts le rá. Pontosabban inkább kettővel, hogy kellőképpen kis darabkákra törjön. Itt a videó is, hogy biztosan jól csináld:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

J. Kenji López-Alt (@kenjilopezalt) által megosztott bejegyzés

A szakember a kommentszekcióban megosztott néhány további hasznos tippet is. Például azt, hogy a gyömbért száliránnyal merőlegesen érdemes felvágni, de kitért például arra is, hogy ha nincs kínai konyhakésed vagy valamilyen más széles pengéd (mint amilyen a húsvágó bárdé), akkor hasonló eredményt érhetsz el egy serpenyő aljával is. Szerinte a módszer nemcsak gyömbérre, hanem fokhagymára is alkalmazható, feltéve, hogy kisebb mennyiségről van szó. Ha viszont nagyobb adagot kell feldolgoznod, akkor inkább a mozsarat ajánlja.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek