ÉLETMÓD

Teszt: most kiderül, mennyit ér a kavitációs otthoni zsírbontás

ermiz 2012. szeptember 30., vasárnap 09:26

Ki tudna nemet mondani, ha felajánlják neki, hogy ingyen tesztelhet egy kavitációs zsírbontó gépet? Mióta a kollegina lecsapott a kuponos feszesítésre, azóta gondolkoztam rajta, hogy bevállaljam-e, mert bár nála is voltak hullámvölgyek, de azért hatás is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvantumjóga: boldog akar lenni? Gondolkozzon!

kitbits 2012. szeptember 29., szombat 20:01

Komoly kihívás tud lenni bő másfél órán keresztül ülni ezoterikusan és spirituálisan képzett emberekkel egy teremben úgy, hogy sosem jógáztunk és egyáltalán nem rajongunk a parasztvakításért. Ennyi idő alatt viszont szerencsére az is kiderül, hogy a kvantumjóga nem olyan, levitálni vágyó hippik végső mentsvára, akik power balance karkötőtől (vigyázzanak, már iRenewnak hívják!) várják a boldogságot, hanem egyszerűen testmozgással kombinált önmegyfigyelés. Csak ki kell várni. Hangzatos szavak persze akadnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Otthoni edzőterem: 16 tipp az induláshoz

Dívány 2012. szeptember 29., szombat 09:35

Reméljük, hogy sokan vannak, akik nemcsak a bikiniszezon miatt döntöttek úgy, hogy rendszeresen edzenek majd. Sajnos egyre hűvösebbek az esték, és egyre kevésbé akaródzik majd kimenni a nyálkás időbe. Szerencsére nem feltétlenül kell edzőterembe járni ahhoz, hogy teljesítsük a heti mozgásadagot, már néhány párezer forintos eszköz beszerzésével otthon is formában tudjuk tartani magunkat. De kinek ajánlott ez a kényelmes helyszín és mi kell az edzéshez?

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Dukan diéta kezdő löketnek jó

Dívány 2012. szeptember 24., hétfő 11:01

Korábban egy olvasónk annak ellenére vágott bele a mostanában agyonhájpolt diétába, mert bár mi azt írtuk, életveszélyes lehet, őt csábította az eredmény. Tapasztalatait megírta, ez pedig inspirációt adott egy férfi olvasónknak, aki amúgy is vissza akart térni egy egészségesebb étrendhez. A cél az volt, hogy lead 7 kilót, de ennél több is lement. Bár egy idő után valóban úgy érezte, hosszú távon a diéta káros lehet, de legalább újra nem eszik szemétkaját, és a kezdő lökést megkapta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy értelmes program: Édes Napok a budai várban

nk , ermiz 2012. szeptember 22., szombat 21:42

A Budai Várban szinte hetente váltják egymást a fesztiválok, hol a  libamáj-, hol a bor-, most meg az édességimádók járulhatnak az oltár elé. Attól függetlenül, hogy nem érjük, miért jó belépőt kérni egy rendezvényre, ahol az ember még egy csomó pénzt ott is hagy, az emberek nagy részét ez nem tántorítja el a látogatástól. A második alkalommal rendezik meg szombaton és vasárnap az Édes Napok Budapest, Csokoládé- és Édességfesztivált. Ott voltunk, megnéztük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az 5 legjobb e-könyv lelőhely

ermiz 2012. szeptember 22., szombat 13:52

Egyre többen olvasnak tableten és readeren (e-könyv olvasó tesztet itt és itt talál) e-könyveket. Olyannyira, hogy most már egyre több forgalmazó lát fantáziát az e-könyvek árusításában. Azt gondolnánk, hogy az e-könyvek jóval olcsóbbak a hagyományosnál, hiszen nem kell nyomdaköltséget fizetni, boltot fenntartani. Ám az eltérő ÁFA tartalom miatt (a normál könyveké 5%, az e-könyveké 27%) az ár az új e-könyvek esetében pár száz forintos különbséget jelent csak. Ha viszont nem a legújabb bestsellerre vágyunk, akkor valóban sokat lehet spórolni az e-könyv verzión, sőt nagyon sok könyv akár ingyen is elérhető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önbizalmát is elveszti a kopaszodó nő

ermiz 2012. szeptember 20., csütörtök 20:28

Az egy dolog, hogy a férfiak kopaszodnak, de a felmérések szerint nem kevés nőnek problémát jelent a haja elvesztése.

Annak ellenére, hogy sokan attól félnek, kihullik a hajuk, napi 60-100 hajszál kihullása még természetes. Csakhogy a Farmec cég felmérése szerint a 18-59 éves nők 50 százaléka küzd hajhullással. Ennek oka pedig nagyon sokféle lehet, a vitaminhiánytól a túladagolásig sok minden belefér.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így vészelje át a túlórát

Dívány 2012. szeptember 20., csütörtök 13:59

A munka napi nyolc órában is igen stresszes tud lenni, de viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak, hogy délután négykor vagy ötkor felálljanak az asztaltól. A rossz munkaszervezés, a határidős tenderek, pályázatok sokunk életét megkeserítik, és az új munka törvénykönyve sem ad túl sok bizakodásra okot, pedig már 2008-ban sem volt fényes a helyzet. De milyen hátrányunk származhat még abból, ha napokon, heteken, hónapokon át halmozzuk a plusz órákat, és mit lehet tenni, hogy túléljük a túlórázást? Hajtás után kiderül!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 budapesti randihely csóróknak

meju 2012. szeptember 19., szerda 19:04

Szeptemberben és október elején még el lehet kapni pár olyan hétvégét, mikor nem esik, vagy nem fagy be az ember segge, vagyis nyugodtan lehet a szabadban romantikázni. Összeszedtünk pár budapesti szabadtéri helyet, ami ideális randihelyszín lehet, leginkább csóróknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így nyírnak ki minket az illatok

Dívány 2012. szeptember 18., kedd 20:55

Aki nagyvárosban él, ki van éhezve arra, hogy a borzasztó szagok helyett inkább kellemes illatok vegyék körül, ezért ha csak teheti, olyan dolgokat vásárol, amelyek segítenek elfedni az esetleges bűzt. Ezzel azonban magunkkal szúrunk ki. Több aktuális kutatás is azt támasztja alá, hogy az illatanyagokat tartalmazó termékek komoly hatással vannak az egészségünkre, hiszen bőrallergiát, asztmás és migrénes rohamot okozhatnak, sőt, még a szexuális vágyra is kedvezőtlenül hatnak.

Egy elismert szakember szerint az emberek közel harmadának keserítik meg az életét az illatok és a szagok, az illatallergia pedig minden huszadik embert érint – és az arány egyre nő – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közös kassza vagy külön büdzsé?

ermiz 2012. szeptember 18., kedd 09:39

Miért költesz fodrászra, és ki fizesse a rezsit, ki a nagybevásárlást, miért kell a macskának arany árú kaját venni, és a sörözésre bezzeg mindig van pénz? A pénzügyek a házasságokba is beférkőztek. Vannak párok akik a közös élet-közös kassza megoldásra szavaznak, másoknak van külön számlájuk is, megint mások minden költséget feleznek. Egyik verzió sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, ráadásul számos tényező befolyásolja a pénzügyeket. Ezek közül az egyik a neveltetés, másik az aktuális anyagi helyzet, és persze az, ki mennyit keres. Ha csak az egyik fél dolgozik, az megint nehézségeket tud okozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Együtt reggeliztek a szuperanyuk

Dívány 2012. szeptember 17., hétfő 12:32

A Nestlé gabonapelyhek támogatásával futó Szuperanyu játékunk nyertesei, azaz a sztár Szuperanyu, Gubás Gabi, az olvasói Szuperanyu, Mrázné Schmidt Judit, valamint a Nestlé dietetikusa, Mihály Tekla a Két Szerecsen kávézóban találkozott. A hírességek és az olvasók közül kiválasztott családanyák a közös étkezés mellett tapasztalatot cseréltek a reggeli készülődéssel járó nehézségekről és a gyerekneveléssel kapcsolatos kérdésekről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őszi nagytakarítás: bio és hagyományos módszerekkel a kosz ellen

ermiz 2012. szeptember 15., szombat 13:28

Ha az ember egyszer elkezdi kipakolni a szekrényt, hogy végre kiselejtezze a ruhákat, akkor döbben rá, hogy milyen vastagon áll a por a felső polcon, és a pókhálók száma is megsokszorozódott a nyár folyamán. Ha az ember olyan hangulatban van, előrántja a portörlő rongyot, bedugja a porszívó zsinórját, és hisztérikusan nekilát eltüntetni a koszt – na, ennek semmi értelme. A nagytakarítást meg kell szervezni, amelynek csak egy tétele a család eltávolítása vagy bevonása a munkába.

Mindenkinek érdemes végiggondolnia, hogy milyen típusba tartozik. A szöszmötölős-alapos, illetve a hirtelen-látványra menőre. Egyik típusnak sem ajánlott megerőszakolnia magát, mert aki nem szereti a házimunkát, nem fogja a mosógép alját fogkefével végigsúrolni, ahogy tette azt enyhén tisztaságmániás barátném. Nekik ajánlom Martha Stewart könyvét, melyben 750 oldalon át lehet tanulmányozni a tiszta lakás titkát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan találjuk meg a legjobb nyelviskolát?

ermiz 2012. szeptember 14., péntek 18:09

Sokaknak a diploma mellé kell egy nyelvvizsga, ezt pedig viszonylag nehéz legálisan nyelvtudás nélkül megszerezni, ha nem lehetetlen. Másoknak a munkájuk miatt van szükségük nyelvismeretre, mert ma már az állások 61 százalékát úgy hirdetik meg, hogy angolul legalább tárgyalóképesen kell beszélni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hasmenés a munkahelyen: tragédia?

Dívány 2012. szeptember 14., péntek 10:48

Nincs mese, néha lehetetlen elkerülni, hogy a munkahelyi vécén kelljen elintézni nagydolgunkat. Hiába természetes dolog, és hiába csinálja mindenki jó esetben naponta, azért mégiscsak szégyenkezünk, ha a kollégák közelében kell a mosdóba mennünk. Főként a nőket érinti kellemetlenül a közös vécében kakálás témája, pedig néha nekik is meg kell könnyebbülniük a munkahelyükön. A theblush.com szerint a nők annyira szégyenlősek, hogy egyáltalán nem mernek a munkahelyükön könnyíteni magukon, ezért tippeket ad nekik, hogyan kell dolgukat végezni egy több fülkés mellékhelységben – ezt osztjuk most meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van finomabb édesítő a cukornál

Koncz Andrea 2012. szeptember 12., szerda 09:54

Nekiveselkedtünk, hogy megnézzük, mivel édesítheti az életét az, aki szeretné kihagyni belőle a kristálycukrot. Tesztünkön mindenfélét kipróbáltunk, természetes és mesterséges édesítőket egyaránt. A jó hír az, hogy van finomabb még a cukornál is. A rossz meg az, hogy az is cukor.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Majd ha szültél párat, mehetsz emancipálódni

LS 2012. szeptember 11., kedd 20:04

Pillanatok alatt végigsöpört a Facebookon és számos blogon Varga István fideszes képviselő felszólalása, mely kedd hajnalban hangzott el. A családon belüli erőszak ügyében beadott népi kezdeményezést tárgyalta az Országgyűlés, itt hangzott el az a felszólalás, ami sokakat felháborított.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemzetközi tudósok: a túlsúlyos emberek is lehetnek egészségesek

Dívány 2012. szeptember 10., hétfő 16:45

Szeretjük a brit és más nemzetiségű tudósokat, mert rendületlenül bombáznak minket a néha banális, néha forradalmi eredményeikkel. Hogy egy friss, a European Heart Journal folyóiratban publikált nemzetközi tanulmány következtetése melyik kategória, azt mindenki döntse el maga. Dr. Francisco Ortega és csapata nem állít mást, minthogy az elhízott, túlsúlyos emberek közel fele ugyanolyan egészséges, mint a normál alkatúak, és nem veszélyeztetik őket jobban a szív- és érrendszeri valamint rákos megbetegedések sem, mint jó pár kilóval könnyebb embertársaikat.

Négy ok, amiért jó lehet háztartási robotnak lenni

Dívány 2012. szeptember 9., vasárnap 09:42

Akár szeretjük a házimunkát, akár nem, el kell végezni, és mivel ez egy olyan tevékenység, ami az emberiség nagyobb részét érinti, rengeteg kutatás és felmérés készült a témában. A legtöbb eredménnyel persze motiválni szeretnének minket arra, hogy takarítsunk minél többet, mert annyival jobb lesz így az életünk. De mégis, milyen eredményre jutottak a tudósok, tényleg érdemes rendszeresen suvickolni a retkes kádat, ha sokáig, de legalábbis minél egészségesebben akarunk élni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Reggeli kihívás - Megtaláltuk Szuperanyut!

Dívány 2012. szeptember 7., péntek 15:57

A Nestlé gabonapelyhek támogatásával próbára tettük az édesanyákat, és olvasói történeteket kértünk olvasóinktól. A reggeli készülődést bemutató pályázatok közül a három legjobbat a Nestlé dietetikusa, Mihály Tekla, és az olvasók által megszavazott Sztár Szuperanyu, azaz Gubás Gabi választotta ki.

A legtöbb szavazatot elnyerő olvasó nyereménye egy közös reggeli a Szuper sztáranyuval és a Nestlé dietetikusával, Mihály Teklával; ezen túl pedig egy négyfős család egyhavi gabonapehely mennyiségét is megkapja, valamint egy alkalommal dietetikusi szaktanácsadáson vehet részt.

A zsűri szavazatai alapján a Szuperanyu címet a kétgyermekes Mrázné Schmidt Judit nyerte el. Az első háromba bekerült még Szendrey Sára és Takács Dóri pályázata.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdemes idősebb pasival kezdeni?

LS 2012. szeptember 5., szerda 14:00

Valószinüleg mindenki ismer olyan történeteket, amikor a rég nem negyvenes haver egy mocsok fiatal csajjal jelenik meg egy buliban. Az ember az elsőnél még meglepődik, a másodiknál már csak a szemöldökét húzza fel, a harmadik után pedig ez válik természetessé. És most nem feltétlenül a kapuzárási pánikban szenvedő férifak nőcserélési akciójáról beszélek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A párizsis zsemle nem reggeli

Dívány 2012. szeptember 5., szerda 10:53

A gyerekek felénél elmaradhat a reggeli, de ha mégsem, akkor többségük párizsis vajas zsemlét kap. Ráadásul az édesanyák nagy része úgy is véli, hogy ez az ideális reggeli – derül ki a Magvas gondolatok a reggeliről felmérésből.

Mindössze a szülők fele (53%) ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél elmaradhat az első étkezés. A reggelit hanyagoló szülők közel 60 százaléka arra hivatkozik, hogy a gyerek még nem éhes, 52 százalékuk a reggeli sietséggel magyarázza, 46% szerint pedig amúgy is közel van a következő étkezés – áll a „Magvas gondolatok a reggeliről” felmérésben, amelyet a Medián készített tavaly októberben a Nestlé felkérésére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Majdnem Gundel-érzés majdnem kétezerért

ermiz 2012. augusztus 30., csütörtök 16:44

A Gundel étterem nevét többnyire mindenki ismeri, és azt is tudni lehet róla, hogy ez az a hely, ahová azokat az ismerősöket, üzleti partnereket kell vinni, akik ragaszkodnak a régi értékekhez, az aranyszegélyes tányérhoz, a tökéletes kiszolgáláshoz és a nagypolgári miliőhöz. Ennek eddig csak anyagi akadályai lehettek, de most már kétezer forint sem kell, hogy a Gundelben ebédeljünk. Az úri kiszolgálás jár ennyiért, az aranyozott szélű tányér már nem. Az érzés viszont megfizethetetlen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezektől a betegségektől retteg a magyar

Dívány 2012. augusztus 30., csütörtök 12:47

Minden második magyar találkozott már a családjában rettegett betegséggel, minden harmadik fél attól, hogy egyszer ilyen betegséggel kell megküzdenie. A magyarok leginkább a ráktól és a szívinfarktustól tartanak. Ha ilyen betegséggel kellene megküzdeni, az emberek legjobban az ismerős magyar orvosokban, illetve a külföldi kórházi kezelésben bíznának, a legkevésbé a területileg illetékes állami kórháztól remélnék a gyógyulást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Julia Roberts bioételekkel, Rihanna gyümölcsökkel indítja a reggelt

Dívány 2012. augusztus 29., szerda 10:26

A sztárokról szinte mindent tudunk: hol készíttetik ruháikat, mekkora kő van az eljegyzési gyűrűjükben, mi lesz születendő gyermekeik neve, és azt is, hogy hol pihennek. De vajon ki tudja, hogyan és mit szeretnek reggelizni? A hírességek irigyelt külsejéhez nagyban hozzájárul az is, hogy kellőképpen odafigyelnek arra, mit és mikor esznek.

Julia Roberts és Christina Aguilera csak bio ételeket fogyasztanak: bio tej és tofu nélkül nem indulnak útnak reggel. Roberts emellett szívesen fogyaszt zabpelyhet, tojást és avokádót. A zab különösen hasznos, mivel a benne lévő rostok csökkentik a koleszterinszintet.

Julia Roberts az Ízek, imák, szerelmekben
Julia Roberts az Ízek, imák, szerelmekben
Fotó: outnow.ch

Alicia Silverstone és Drew Barrymore elkötelezett vegetáriánusok, így az állati eredetű ételeket kerülik, helyettük friss salátát esznek reggelire, sok-sok babbal, lencsével, borsóval és olajas magvakkal.

Jennifer Aniston a zóna diéta követője, így minden egyes étkezését előre eltervezi séfje segítségével. Szakított a klasszikus étrenddel, így gyakran levest, rizst vagy húst fogyaszt reggelire. Ha mégis a hagyományos reggelihez van kedve, akkor a fetasajtos tojásfehérje-omlettet választja néhány szelet avokádóval. Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa szerint Aniston hagyományos reggelije mérsékelt zsírtartalma folytán jó választás, az avokádó pedig értékes telítetlen zsírokban gazdag. Ahhoz, hogy tápanyag-összetétele valóban kiegyensúlyozott legyen, érdemes lenne egy-egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst is elfogyasztani mellé. A csupán tojásfehérjéből készített omlett jó trükk lehet a koleszterinszegény diétát követők számára is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés